torstai 17. helmikuuta 2011

Otoksia pikkumiehen huoneesta



Harjoittelin vähän uuden järjestelmäkameran käyttöä, jonka sain joululahjaksi. Ohessa muutama otos, joita napsin pikku miehen huoneesta. Mitenköhän sitä onnistuisi/oppisi ottamaan ihanan valoisia kuvia, joita kaikilla tuntuu olevan blogeissaan? Ihan en saanut vangittua kameraan sitä auringon valoisuutta, joka huoneessa vallitsi, mutta ehkä sitten joskus. Auttaisi varmaan jos joskus ehtisi lukemaan mukana tulleen käyttöoppaan ja opettelisi jonkun kuvankäsittelyohjelman käytön. Oliskos jollakin antaa vinkkiä ilmaisesta ja helposta kuvankäsittelyohjelmasta? Nyt saa kuitenkin tähän hätää kelvata nämä kuvat.

Huoneen sisustuksen väri lähti matosta. Pienen etsinnän jälkeen löysin kuin löysinkin kivan lastenhuoneen maton, jonka laatu oli ihan ok ja hintakin sattui olemaan vielä kukkaroon sopiva. Kummastutti muuten silloin mattoa etsiessä, että miten noita kivoja kohtuuhintaisia ja hyvänlaatuisia lastenhuoneen mattoja oli todella vähän. Joko niistä saa pulittaa maltaita tai sitten ne ovat niitä ohuita tekokuitumattoja, joihin on präntätty esim. Nalle Puhin kuva. Siis ei minulla ole mitään mm. Nalle Puhia vastaan, mutta niiden mattojen laatu ei ole kovinkaan hyvä. Halusin kuitenkin paksun ja kestävän maton, jonka päällä on kiva leikkiä.


Kehykset Disneyworldista Floridasta. Taulu löytyi kaapin perukoilta ja olin laittamassa sitä jo kirppikselle, kunnes huomasin, että tähänhän se sopii kivasti. Oikeanpuolimmainen kehys on vähän jo kärsinyt kun pikku miehen käsittelyssä siitä on väännetty jo Mikki ja Minni hahmot pois :(
  Alunperin tarkoituksena ei ollut tehdä huoneesta niin värikästä, mutta sattuma toisen jälkeen johti tähän väriskaalaan.Toisaalta puolustuksena voi sanoa, että lapsethan tykkäävät väreistä ja niitä nyt tässä huoneessa piisaa :) Ehkä sitten pikku Prinsessan huoneesta tulee joskus sellainen hempeä vaaleanpunainen. Alunperin huoneessa oli neutraalimmat verhot ja sitten kun sattumalta törmäsin juuri maton väriseen kankaaseen, niin pitihän nuo verhotkin uusia. 

Tämä superiso nalle sekä Minni löytyivät joskus kirppikseltä. Vievät aika paljon tilaa, mutta ovat jotenkin niin söpöjä.
Toisen kummastuksen aihe minulle oli, että missä ovat kaikki kivat lastensängyt? Esim. Jenkeissä on vaikka millä mitalla kaikkea kivaa, mutta täältä Suomesta ei kertakaikkiaan löydy mitään tai sitten minä olen todella huono etsimään. Kaikki sitä peruskamaa ja emme halunneet missään nimessä sellaista jatkettavaa lastensänkyä, joita joka kauppa täynnä. Pienen etsimisen jälkeen päädyimme sitten tähän Hollannissa valmistettuun Bobitan  sohvasänkyyn, joka peittää sopivasti sähköpatterin taakseen. Lisäsimme sänkyyn vielä Ikean irtolaidan, jonka voisi kohta jo ottaa poiskin. Ei ole kuitenkaan mikään kaunistus siinä, mutta estää hyvin tipahtamasta lattialle. Ostimme samalla kaksi samanlaista sohvasänkyä, mutta pienen neidin sänky odottaa vielä paketissa. Sängyn alle ostimme vielä kolme erillistä pyörillä toimivaa lelulaatikkoa. Pikku neidin sängyn alle tulee kaksi valkoista ja yksi hempeän vaaleanpunainen laatikko kunhan joskus saadaan se koottua. Pinnasänky kuitenkin neidille vielä tällä hetkellä tarpeellinen. Pikku miehen huoneeseen tulivat täysin valkoiset laatikot kun huoneen väritykseen sopivia sängynaluslaatikoita ei löytynyt. Toisaalta huoneessa jo kuitenkin sen verran väriä, että valkoinen väri on varmaan paras ja saahan ne joskus vaikka maalattua jos niikseen tulee. Kyseisestä Bobitan laadusta täytyy kyllä antaa erittäin pitkä miinus. Kaksi sänkyä patjoineen ja erillisine laatikoineen maksoi kuitenkin maltaita (n. 1.500 euroa) ja jouduimme useaan otteeseen reklamoimaan vioista ja avaamaan monta pakettia, jotta löytyisi sellaiset osat, joissa maalit kohdillaan. Luulisi tuon hintaiset tuotteet olevan sentään ok, mutta näköjään hinta ja laatu ei aina kulje käsi kädessä.


Pikku mies haaveilemassa. Keinumato on Lastenhuone.fi:stä.

 
Gantin, Tommy Hilfigerin ja Ralph Laurenin lastenvaatteet ovat ehdottomia suosikkejamme. Kaapit pursuvat niitä Jenkkireissujemme jäljiltä, mutta niistä sitten toiste lisää.
Nämä sisustustarrat ovat kyllä kiva keksintö. Vielä kun ne saisivat olla rauhassa tuolla seinällä :)

Näihin tunnelmiin on mukava lopettaa. Toivottavasti eksyt taas joskus tänne sivuilleni. Ja lopuksi täytyy vielä, todetä, että sais noi pakkaset jo pikkuhiljaa väistyä ja kevät tulla!

9 kommenttia:

  1. Kiitos! Vielä kun noi kaikki lelut mahtuisivat jonnekin :)

    VastaaPoista
  2. Eksyin tänne katselemaan lastenhuonejuttua :) Itse yritän suunnitella meidän poikien huoneesta jotenkin kivemman, tällä hetkellä aivan järkyttävä! blogistani löytyy kuvia jos haluat käydä katsomassa ;) muutaman päivän takainen juttu.
    Niin, mulla on koneella picasa-kuvankäsittelyohjelma joka sisältää myös picnikin. Ne on bloggauskäyttöön ihan passelit ja helpot käyttää, niin ja tietty ilmaiset :)
    Miehen koneella on myös corel joka sekin on mun mielestä ilmainen. Sitä tykkään myös käyttää mutta se ei ehkä kuitenkaan ole ihan helppo, vaatii enemmän perehtymistä asiaan. Toivottavasti näistä oli apua. Suosittelen kuvankäsittelyä blogikuviin, se on jotenkin iso osa bloggaamista ja hauskaa, toki ilmankin pärjää :)

    VastaaPoista
  3. Heidi: Kiva kun eksyit tänne sivuilleni ja kiitos noista kuvankäsittelyohjelma vinkeistä :)Pakkohan se kai on perehtyä niihin vaikka inspiraatiota ei tällä hetkellä kyllä löydy. Täytyy käydä kurkkaamassa sinunkin blogiasi ja tsemppiä lastenhuoneen uudistukseen. Tulee varmaan kiva!

    VastaaPoista
  4. Hei!Täällä vierailulla näin aamutuimaan...siitä uusimmasta tilda kirjasta,painos on norjankielinen,mutta ihan hyvin siitä selvän saa kun kuvat ym.kaavat ovat selkeitä!Kun saan omani niin laitan jotain kirjasta esille... Mukavaa kun eksyit sivuilleni! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Nina: kiitos tiedoista. Ehkä jään vielä ihastelemaan muiden taidokkaita tekeleitä uudesta kirjasta. Kiva jos laitat kuvia esille. Täytyy käydä kurkkimassa. Käväisin viikonloppuna Tukholmassa ja sieltä tuli hankittua joitakin Tilda kankaita. Vielä kun keksis, että mitä niistä tekisi ja millä ajalla :)

    VastaaPoista
  6. Tulinpa tänne vierailulle ja pakko oli heti jo kommentoida! Tästä sitten aijon kahlata blogisi läpi ja jäädä lukijaksi, kivalta näytttää! Tuo valokuvahylly on tosi kivan näköinen, mistä olet sen löytänyt? Niin ja kerro ihmeessä mistä löytyy laadukkaita ja kohtuuhintaisia lasten mattoja!

    VastaaPoista
  7. Heidi: kiva kun eksyit :) Valokuvahylly on itseasiassa Minimanista. Se lopetti toimintansa Espoossa jokunen aika sitten, mutta taitaa toimia vielä jossain päin Suomea. Mielestäni tuon papaista hyllyä on joskus ainakin Ellos myynyt. Matto on puolestaan Toivematosta ja sekin taisi mennä konkkaan, mutta mielestäni se aukesi sitten uudestaan, mutta en tiedä menikö se sitten toistamiseen konkkaan. Eli ei taida olla nyt mun ohjeista hyötyä :(

    VastaaPoista
  8. Aa Minimanista.. Sieltä tulikin tehtyä loistavia löytöjä.. harmi kun lopetti :(

    VastaaPoista