lauantai 20. elokuuta 2011

Arkun uusi elämä


Tänä kesänä olen mökillä ollessani tuunaillut kaikenlaista. Jotenkin en vaan osaa olla tekemättä siellä mitään. Aina pitää olla joku projekti tekeillä. Yksi niistä on ollut tämä vanha arkku jonka entisöin. Kyseinen vanha puulaatikko on päätynyt meille joskus huutokaupasta kympillä (taisi olla vielä markka aikaakin silloin) ja vuosi kausia se oli mökin puuvajassa odottamassa vuoroon. Tänä kesänä iski sitten inspis tehdä se. Tällainen entisöimästäni arkusta sitten tuli.


Arkku sai valkoisen maalipinnan itselleen ja La Belle Maison -tekstin eteensä ja kannen sisäpuolelle Home -tekstin. Mietin ensin mustaa tai harmaata tekstiä, mutta sitten päädyin tuohon vaaleanpunaiseen, jota oli jäänyt aika paljon nukkekodin maalauksesta. Jotenkin vaan sopi niin hyvin tuon valkoisen kanssa ja sitä ajatellen, että arkusta olis tarkoitus tulla pikku neidille lelulaatikko.

Arkun vieressä mökillä entisöimäni tuoli, mutta siitä sitten oma postauksensa. Arkun pohjaan laitoin pyörät, jotka olivat lojuneet toimettomina kaapissa jo monta vuotta. Hyvä kun löysivät käyttöä. Arkun sivulle laitan vielä vetimet (sellaiset puolikuun muotoiset), mutta tähän hätään en saanut vielä niitä laitettua. Odottavat kyllä jo kotona laittamista.


Hahmottelin ensin lyijykynällä tekstin. Ei ehkä uskalla ihan vapaalla kädellä lähteä tuota tekemään meikäläisen taidoilla.


Tällainen arkku alunperin oli. Sen verran kolhuja, että ei tarvinnut kyllä enää niitä tehdä lisää, että saisi vanhan näköisen :) Sisällä oli myös tuo ihme johtoviritys kannen pysymiseksi auki. Revittiin se ukin avustuksella pois. Tosin hieman siitä jäi jälkiä, mutta haitanneeko tuo. Vanhaan kuuluu kolhuja ja lovia.


Ihanaista viikonloppua kaikille lukijoille!

10 kommenttia:

  1. Wau, tulipas kiva arkku prinsessan leluille!

    VastaaPoista
  2. Tosi ihana leluarkku! Mulla on kanssa tuossa keskeneräisten projektien listalla muutaman arkun tuunausta - tuli heti sellainen olo, että nyt tai ei koskaan :) Ihanaa viikonloppua sinulle!!

    VastaaPoista
  3. Upea muodonmuutos, siitä tuli kaunis!
    Vaaleanpunainen on just passeli väri tuohon! :)

    VastaaPoista
  4. Valkoinen maali saa ihmeitä aikaan! Meillä myös arkkupöytä löysi valkoisen sävyn - näkyy hyvin blogini bannerissa. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Virpi: kiitos. Toivottavasti pikku neitikin tykkää sitten kun rupeaa jotain ymmärtämään enemmän.

    Maikki: kiitos. Tsemppiä sinne projekteihin ja mukavan leppoisaa viikonlopun jatkoa.

    Jessica: Kiitos kovasti kehuista.

    Senni: kiitos. Jotenkin tuo vaaleanpunainen sopi erittäin hyvin tuohon.

    Marita: Näin on, että valkoinen maali on aika loistotuote. sitä on tullet vedeltyä oikein urakalla viime aikoina. Täytyykin tulla tsekkaamaan se sinun arkkusi.

    VastaaPoista
  6. Sinussahan taitaaki asua pikkunen remonttireiska :) Uppeeta jäläkeä !

    VastaaPoista
  7. Oi miten hieno!!! Jouduitko tekemään ennen maalausta paljon pohjatöitä? Tuosta taisi olla kyllä maalit jo aikahyvin rapistunutkin pois, ettei kauheesti tarvinnut rapsutella? Mä olen jo pitkään kuolannut yhtä arkkua meidän lähimmästä osto-ja myyntiliikkeestä, mutta en vielä ole uskaltautunut ostamaan, kun pelkään sitä hommaa...se on maalattu tummanruskeaksi ja haluaisin siitä valkoisen. Taidankin tehdä siitä postauksen... Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
  8. Kamomilla: kiitos kiitos. Nähdään huomenna kerhon merkeissä.

    Lovviisa: kiitos ylistävistä sanoista :) Meikäläinen tosiaan on se meidän perheen remonttireiska kun tuolle miehelle se peukalo on vähän niinkuin kasvanut keskelle kämmentä, niin pitää minun astua noissa hommissa sitten remmiin ;)

    Liliannan Lehdokki: itseasiassa ennen kuin muistin ottaa kuvan, niin olin rapsutellut tuosta arkusta jo maalia pois kuumailmapuhaltimen ja siklin kanssa. Ne ovat käteviä työkaluja maalin poistamisessa. Ihan kokonaan en ottanut maalia pois eli puupuhtaaksi ei tarvitse ottaa jollei laita petsiä + lakkaa. Maali peittää kyllä aika hyvin kunhan hio hiekkapaperilla pinnan tasaiseksi. Tarvittaessa voi käyttää tartuntapohjamaalia, mutta itse en nyt laittanut sitä vaan maalin suoraan pintaan ja kolme kerrosta ja hyvä tuli. Rohkeasti vaan arkun kimppuun :)

    VastaaPoista