perjantai 26. elokuuta 2011

Pasta carbonara päivä

Tänään meillä oli pasta carbonara päivä. Yksi pastojen aatelisista. Tämä tulee meillä heti hyvänä kakkosena spagetti jauhelihakastikkeen jälkeen. On helppo ja nopea tehdä ja kaiken lisäksi hyvänmakuinen.


Tässä ohje muidenkin iloksi

Criden pasta carbonara ohje

n. 400-500 g luomu täysjyväspagettia
2 pakettia pekonia
1 sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
2 dl luomu ruokakermaa
n. 150 g parmesaaniraastetta
4 luomu kananmunan keltuaista
1/2 tlk sokeria
mustapippuria
suolaa

Laita pasta kiehumaan. Älä keitä ihan kypsäksi. Itse suosin aina täysjyvä spagettia, niin saa sitä elimistölle tärkeää kuitua enemmän.

Laita silputtu sipuli ja pilkottu pekoni paistumaan pannulle. Lisää sokeria, mustapippuri ja suola ja paista kypsäksi.

Sekoita kulhossa keltuaiset, kerma, puserrettu valkosipuli ja parmesaaniraaste. Huomattavasti maukkaampaa parmesaania saat kun ostat parmesaanijuustopalan ja raastat sen itse.


Kaada pastavesi pois ja laita sekaan paistettu sipulipekoni sekä kermajuustoseos. Nosta heti pois liedeltä, ettei muna lähde kypsymään. Tarjoile heti.

Mielestäni ohjeeseen voisi laittaa hyvinkin vielä kolmannen paketinkin pekonia.Näin ainakin silloin jos keittää 500 g eli kokonaisen paketin spagettia.

Mikäs teidän lempparipastaruoka muuten on?

3 kommenttia:

  1. Voi miten herkullista ja näppärältä kuulostavaa, taidan ottaa vinkistä vaarin! Mun lemppari pasta on tortellini.

    VastaaPoista
  2. Meillä lemppari pastakastike syntyy jauhelihasta,koskenlaskijasta,kermasta tomaatipyreestä,valko-ja punasipulista ,suolaa, mustapippuria ja rippaus sokeria ja oregaanoa. Ja koko kommeuven päälle parmesaania :)

    VastaaPoista
  3. Marita: Suosittelen kyllä kokeilemaan tuota pasta carbonaraa.

    Lovviisa: oi toi ohje kuulostaa kanssa hyvältä. Täytyykin kokeilla sitä joku päivä. Parmesaani on kyllä niin hyvää pastan kanssa.

    VastaaPoista