keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Thai-ruokakurssilla


No niin! Nyt meikäläinen on sitten oikea Thai-ruoan expertti. Olin nimittäin Thai-ruokakurssilla ja väsäiltiin usean ruokalajin illallinen jälkiruokineen. Ihan hauskaa hommaa vaikka olihan tuo vähän uuvuttavaa työpäivän jälkeen lähteä näpertämään neljäksi tunniksi ruokia mutta onneksi lopussa kiitos seisoi ja saatiin nauttia ihanat herkut.Tässä vaiheessa nälkä kurni mahassa jo aikamoisesti.

Laitan tähän muutaman ohjeen, jotka olivat erityisesti minun mieleeni. Onhan näissä kieltämättä vähän näpertämistä, mutta onhan ne niin hyviäkin. Näiden tekeminen voisi olla ihan hauskaa kaveriporukalla ja viettää siten yhteinen ilta. Yksin noiden valmistaminen illallis menuksi on vähän aikaa vievää, mutta hyvän eteenhän pitää välillä tehdä töitä. Ihan joka kaupasta raaka-aineita tuskin saa, mutta isoimmista marketeista aika hyvinkin.

Alkukeittona kurssilla oli Tom yam keitto. Itse en pidä katkaravuista, mutta tässä keitossa ne olivat kyllä erittäin hyviä. Tämä keitto sopii hyvin alkuruoaksi ruokahalua herättämään. Jos joku on tästä ohjeesta erityisesti kiinnostunut niin laittakaa komennttilootaan viestiä, niin näpyttelen sen tänne.

Friteeratut Wonton -kevätkääryleet oli kyllä ehdoton hitti itse tehdyn hapanimelä kastikkeen kera. Kyllä itse tekemällä saa niin hyvää. Tosin näissä sen verran näpertämistä, että saas nähdä tuleeko näitä tehtyä. Sama juttu näiden osalta, että jos olet kiinnostunut kuulemaan näiden ohjeen, niin laita vaan viestiä.



Pääruokana meillä oli mm. kalapihvejä, kanavartaita sataykastikkeen sekä porkkana-papaijasalaatin kera, ankkacurryä kookosriisin kanssa sekä friteerattuja katkarapuja sekä nuudelipannua. Nuudelipannun ohjeen laitan nyt tähän oheen.

Pad Thai nuudelipannu (kuva heti postauksen alussa)


200 g katkarapuja
200 g broilerin rintafilettä
2-3 valkosipulin kynttä
2 kananmunan omeletti, johon sekoitettu n. 2 rkl vettä joukkoon
4 rkl kasvisöljyä
100 g mungpavun ituja
1 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
1/2 tl chilihiutaleita
2 tl sokeria
2 limetin lehteä
ripaus valkopippuria
2-3 nuudelisykeröä
Päälle: ruohosipulia, korianteria, suolapähkinäruohetta ja limetinviipaleita


Kypsennä nuudeleita n. 5 min. Valuta vesi pois ja levitä nuudelit tarjottimelle puhtaan pyyheliinan päälle kuivumaan. Paista omeletti ja suikaloi se jäähtyneenä. Kuutioi broileri ja ruskista wokkipannussa. Lisää katkaravut ja valkosipuli. Lisää wokkipannulle mausteet ja pavunidut. Kypsennä 5-10 min. Lisää nuudelit ja omelettisuikaleet. Koristele annos silputulla ruohosipulilla ja korianterilla sekä ripottele päälle maapähkinä tai suolapähkinärouhetta. Aseta reunoille muutama limettiviipale.


Jälkiruokana friteeratut banaanit kondensoidun maidon kanssa. Tämä kondensoitu maito oli minulle ihan uusi tuttavuus. Maistuu oikeastaan vielä paremmalta kuin vaniljakastike ja on ihanan paksua. Sopii hyvin myös hedelmien kanssa. Keittämällä kondensoidusta maidosta voi valmistaa esim. paksua toffeekastiketta, mutta välttämättä sille ei tarvitse tehdä mitään kunhan aukaisee purkin ja nauttii.

Tässä banaanit ennen friteerausta
Uppopaistetut pikkubanaanit  


10 minibanaania
2 kananmunaa
1-2 rkl vehnäjauhoja
100 g kookoshiutaleita
Paistamiseen kookosrasvaa tai ruokaöljyä


Kuori banaanit ja vatkaa munat. Paneroi banaanit kastamalla ne ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi kookoshiutaleisiin. Kuumenna rasva tai öljy ja uppopaista kullan ruskeiksi. Tarjoa esim. kondensoidun maidon tai vaniljakastikkeen kera.



Oi kun tulikin nälkä tätä postausta näpytellessä. Täytyykin tästä lähteä kehittelemään jotain sapuskaa perheelle. Nyt ei taida kuitenkaan ihan taipua noiden Thai -ruokien tekoon jos meinaa sitä ruokaa saada kohtapuolin.

6 kommenttia:

  1. Oi nam, tuli nälkä! Pad Thai on yksi suosikkini thaikkupöperöistä ja teen sitä säännöllisen epäsäännöllisesti ;) Enpä ookkaan ajatellut, että kondensoitua maitoa voisi syödä friteerattujen banskujen kanssa. Hyvä idea - vinkistä kiittää hän! =)

    VastaaPoista
  2. Nam..onneksi söin just;-))

    Mukavaa loppuviikkoa♥

    VastaaPoista
  3. No nälkä tuli lukiessakin! Siis suorastaan kuola valuu. Ehkä joskus saisi ohjeita kokeiltuakin, kiitos niistä!

    VastaaPoista
  4. Kanelia ja kardemummaa: mullekin herähti vesi jo taas kielelle kun ajattelin noita ihania Thai-ruokia. Josko viikonloppuna sais väsättyä joitain noista.

    VastaaPoista
  5. oi, kävimme juuri keväällä koh lantalla ja maistelimme juuri näitäkin herkkuja...
    jos ystävälliseti kertoisit vielä minkälainen Tom yam keiton ja porkkana-papaijasalaatin ohjeesi on niin pääsisin fiilistelemään. KIITOS muutenkin ihanasta blogistesi! -liisi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teillä oli oikein ihana reissu siellä. Thaimaa on kyllä todella ihana paikka. Vitsit kun en nyt yhtään muista, että mitä noihin ohjeisiin tuli kun tein niitä vain tuolla kurssilla. Olen nyt 5 viikkoa mökillä ja ohjeet kaikki kotosalla. Toivottavasti ohjevihkonen on yleensäkin tallessa jossain.

      Poista