keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Itse tehdyt perunalastut

 Perunalastut ja chilidippi

Kotivinkin nettisivuilta löysin tällaisen ohjeen ja kuulosti sen verran hyvältä, että täytyy laittaa viikonloppuna kokeiluun. Joitakin alustoja on lehdissä mainostettu joilla pystyy itse tekemään shipsejä, mutta tässä on käytetty ihan normaalia uunia.

 

perunalastut, 4 hengelle:

6 perunaa
½ dl öljyä
2 tl yrttisuolaa
dippi:
1 dl kevyttä ranskankermaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl chilirouhetta
  
1. Pese perunat huolellisesti. Vetele niistä ohuita lastuja juustohöylällä. Asettele perunasiivut talouspaperin päälle ja toinen talouspaperi niiden päälle.
2. Sekoita öljyyn yrttisuola ja valele perunalastut öljyllä. Paista lastuja uunissa 225 asteessa 4–6 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Varo, etteivät lastut pala. Anna peruna­lastu­jen kuivahtaa hetki ennen tarjoamista.
3. Sekoita dippikastikeainekset keskenään ja tarjoile peruna­lastujen kanssa.
Säilytä perunalastut paperipussissa, sillä muovi­pussissa niistä tulee nahkeita.

Joten eikun pottuja kuorimaan!

Kuva ja ohje lainattu Kotivinkin nettisivuilta

12 kommenttia:

  1. Kiitos, onpas kiva!
    Täytyy heti kokeilla. ;)
    Mukavaa viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokos sä ehdit kokeilemaan? Kerro sitten miten onnistui, että kannattaako itsekin ryhtyä urakkaan. Huomenna nähdään! Täytyy tästä äkkiä kehittää joku kässäjuttu itelleni tai sitten tulen vaan juoruilemaan :)

      Poista
  2. Kuulostas hyvältä :)
    vielä joskus kokeilen noita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voisi olla viikonlopulle kivaa puhaa. Laita ihmeessä viestiä, että onnistuivatko.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kuva näyttää ainakin tosi herkulliselta. Itselläni ainakin vesi ihan herähti kielelle :)

      Poista
  4. Pitääkin kokeilla, näyttää herkulliselta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuva tosiaan oli niin herkullinen, että pakkohan noita on jossain välissä kokeilla. Tuo dippikin kuulosti hyvältä.

      Poista
  5. Löysinpä aivan ihanan blogin, juuri sellainen mistä pidän. Riviera Maisonin jutut oli upeat ja Gantin tyynyt. Missä lehdessä on juttua sinun kodista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla. Tervetuloa vaan tänne :) Lehti on ollut vielä salaisuus, mutta ensi kuun numerossa. Kerron kyllä sitten. Pitää itse vaan ensin nähdä se :)

      Poista
  6. Mulla on sellainen alusta, missä ei tarvita ollenkaan rasvaa lastujen tekoon. Ja voi tehdä muustakin kuin perunasta, porkkanasta esimerkiksi! Namnam, hyviä tulee - ja yllättävän rapeita! Ja valmistus siis mikrossa!
    H-M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sä hankit sitten sellaisen. Muistan kun sitä mietit. Voisit sitten joskus kokata siinä meille maistiaiset....niitä kutsuja odotellessa ;)

      Poista