keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen muffinit ja uusi yhteistyökumppani


Saanen esitellä uuden yhteistyökumppanini Arla Ingmanin. Lähettipoika toi ensimmäisen erän tuotteita testailtavaksi. Yllä mitä kaikkea mukavaa kassista löytyi. Tuotteista myöhemmin sitten tarkemmin lisää.


Näitä rahkoja en ollut ennen kokeillutkaan. Ovat ilmeisesti tarkoitettu enemmänkin leivontaan, mutta maisteltiin tuo omena-kaneli rahka miehen kanssa ja oi vitsit että oli muuten hyvää. Todella täyteläistä ja ihan oikeita omenan palasiakin mukana. Syötiin sitten siitä istumalta koko purkki vaikka piti vain vähän maistaa sitä. Rahkan rasvaprosentti on 7, joten kyllä sen maussa heti huomaa.


Ja jottei tuotteet vanhenisi kaapissa, niin pitihän sitä heti ruveta leipomaan jotain noista. Ensimmäisenä kokeiluna oli pääsiäisen muffinit ja ainekset näkyvätkin yläkuvassa.

Muffinssin pohja on tehty seuraavanlaisen ohjeen mukaan:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl Arla Ingman maustamatonta maitorahkaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl lemon curdia

Päällinen seuraavan ohjeen mukaan. Tosin tuo päällisen ohje kaipaa lisää kehittelyä kun siitä tuli ihan liian juoksevaa ja ei oikein meinannut pysyä tuossa päällä. Vinkatkaa jos teillä olisi joku hyvä ohje tuohon kuorrutteeseen.

200 grammaa Arlan Apetina maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Kookosrouhe päällä on ensin värjätty keltaisella värillä ja sitten vaan silmät ja nenä paikoilleen. Ihan tuo eka kokeilu nenäksi tuollaisella icing writing -kynällä ei onnistunut kun tuo kookosrouhe imaisi sen itseensä ja levisi, joten tiput näyttävät ihan turpaansa saaneilta :) Tämän jälkeen ne saivatkin punaisen karkkinenän, etteivät ole niin raasun näköisiä.


6 kommenttia:

  1. Voi, kivan yhteistyökumppanin olet saanut :)!
    Ihania tipumuffinseja!
    Mistä nuo iki-ihanat lautaset sekä servietit muuten ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Evelina: Kiitos vaikka nuo muffinssit kaipaavat vähän lisäkehittelyä vielä. Ehkä ensi pääsiäisenä ne ovat jo asteen paremman näköisiä :) Lautaset ovat Green Gate ja ostettu Stokkan hulluilta päiviltä puolisen vuotta sitten ja servetit ovat Kärkkäisen tavaratalosta Lahdesta kun pistäydyin siellä kun käytiin Vierumäellä. Olen pitkään metsästänyt tuollaisia pilkullisia ja nyt vasta löytyi. Kärkkäisellä taitaa olla myös postimyynti mutta taitaa tulla vaan aika kalliit servetit jollei muuta tilaa kun postimaksu taisi olla kiinteä.

      Poista
    2. Niin minäkin olen etsinyt juuri tuollaisia v.punaisia sekä beigejä!

      Poista
  2. Tykkään blogistasi ihan hirveästi, mutta en ole ikinä pitänyt blogiasi ruokablogina. Miten ihmeessa Igman on yhetistyökumppanisi? ;)Ihan uteliaisuuttani kysyn, loukkausmielessä ei ole tarkoitus.
    Upeita nuo muffinit. Itse laitan kookoksenkin uuniin eli kookokosta, munia (suhteessa kookokseen melko monta) ja sokeria. Paistaessa kovettuu ja tulee kullanruskeaksi.

    t. Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marika: totta! Blogini ei todellakaan ole ruokablogi ja tuskin sellaiseksi koskaan muuttuukaan meikäläisen taidoilla :) Tykkään kyllä ruoan laittamisesta ja erityisesti leipomisesta, mutta eikö ole hyvä nähdä välillä vähän eri ympyröissä näitä ruokajuttujakin/tuotteita kuin ruokablogeissa? Nousevat ehkä paremmin myös esille eivätkä hautaudu niin muiden tuotteiden joukkoon. Ehkä olin vaan tyhmän rohkea ja kysyin heiltä kiinnostuksesta ja siitähän se lähti :) Tuosta kookoksesta vielä eli laitatko ihan raan muffinssin päälle ennen uuniin menoa sen siihen päälle? En ollut muuten koskaan käyttänyt ennen kookosta tuossa päällisessä ja sopi muuten tosi hyvin siihen.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista