sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Viikonloppuna


Oi miten hienon hiekkalaatikon ukki oli meille tehnytkään mökille. Käytiin sitä nyt ihan ekaa kertaa katsomassa ja lapsukaiset oli ihan innoissaan siitä. Pakkasin kotoota mukaan ison kassillisen hiekkaleluja ja huokasin onnellisena kun ne vähän väheni sieltä päästä.  


 


Pikkumiehen viikonlopun kruunasi tämä etukäteen saatu synttärilahja mummilta ja ukilta. Pikkumies täyttää nimittäin viikon päästä 4 -vuotta ja kohta alkaakin synttärirumba kotosalla. Yritin kyllä laittaa aika hyvin kampoihin, että tuota lasten mönkijää ei ostettaisi, mutta tuolla mökillä se nyt sitten kuitenkin on. Täytyy kyllä näin jälkikäteen myöntää, että on se kuitenkin ihan kiva kapistus loppujen lopuksi mökin touhuihin. Sillä ajettiinkin jo kovasti kilpaa ukin vierellä kun ukki ajoi nurmikkoa päältä istuttavalla ruohonleikkuritraktorilla. Siitä onkin muutama kuvasarja muistona. Meinasin jopa laitta tähän postaukseen pienen videopätkän tuosta pikkumiehen mönkijäajelusta, mutta luovuin sitten ajatuksesta, kun tuskin sellainen ketään kiinnostaa.



Voi sitä hymyä kun pikkumies ekaa kertaa pääsi tämän selkään. Onneksi tämä ei kulje kuin kävelyvauhtia eli siinä mielessä suht turvallinen ja hyvin tuo pikkumies sitä jo osasi käsitellä. Pitäisi vaan vielä laittaa kypärä päähän. Akun latauskin kesti jopa parisen tuntia ja sitten piti laittaa hetkeksi latautumaan.


Pikkuneiti kavoi liiteristä tämän minun vanhat nukevaunut 70 -luvulta. Nukkekin kyydissä on siltä ajoilta. Tällä vedettiin sitten pihaa edes takas.


Lasten puuhastellessä sain pestyä autoni lattiasta kattoon. Sisätilat on nyt myös imuroitu ja pesty talven jäljilta ja kyllä sitä hiekkaa olikin aimo annos auton sisällä. Hinkkasin jopa auton vanteet kiiltäviksi kun inspiraatiota riitti. Tosin lopputulos oli ulkopäin melkein likaisemman näköinen auto mitä ennen pesua, vaikka oikeasti hinkkasin tosi tarkasti käsin autoshampoolla koko auton ja  huuhtelin huolellisesti painepesurilla pikkumiehen avustamana. Huoh! Ilmeisesti tuo meidän mökin vesi on vielä vähän talviteloilla ja siihen vielä aimo annos siitepölyä päälle, niin musta autoni olikin sitten mukavan siitepölyn keltainen. Ei auttanut kuin sitten ruveta vielä säämiskällä kiillottamaan koko auto ettei olisi niin kaamean näköinen.  Nyt sitten annettu hellää hoivaa sillekin menopelille talven jäljiltä!


Muutama räpsäys vielä mökin maisemista



Viikonloppuun mahtui myös ex tempore sirkus. Nähtiin sattumalta perjantaina sirkuksen mainos kauppareissulla ja ja mummi ehdottikin heti, että jos mentäisiin sinne. Sinnehän me sitten päädyttiin mummin kanssa.


Pikkuneiti jaksoi ihan hyvin keskittyä esitykseen, mutta pikkumiehellä rupesi olemaan jo loppuvaiheessa vähän tylsää eikä ihme, koska olin itsekin jo aika tylsistynyt siinä vaiheessa. Siis ihan rehellisesti sanottuna oli mielestäni jopa aika huono esitys tai en tiedä onko oma vaatimustasoni liian korkealla. Kyllä mielestäni silloin omassa nuoruudessani esitykset olivat paljon laadukkaampia tai sitten aika kultaa vain muistot. Mutta hei oikeasti jos esitykset ovat osittain sitä tasoa, että hevonen juoksee esitysrinkiä ympäri ja koira kävelee takajaloillaan kun namia pidetään sen yläpuolella ja hyppää renkaan läpi, niin on meilläkin kyllä sitten ollut aikamoisia sirkuskoiria. Jopa lapset totesivat esityksen jälkeen, että oli tylsää. Tulipas nyt valitettua :)

 Ei nyt kuitenkaan lannistuta tästä sirkuskokemuksesta vaan ollaan kuitenkin avoimin mielen edelleen noiden suhteen. Ei ne oikeasti kaikki voi noin huonoja olla tai sitten mun täytyy laskea vaatimustasoa.

Olettekos tuijotelleet muuten jääkiekkotteluita? Itse en ole yhtään peliä katsonut enkä aio. Mielummin käytän sen ajan muutoin hyödykseni. Iskä puolestaan jäi kotiin tuijottamaan noita meidän nauttiessa ihan muista touhuista mummolassa ja mökillä.

Aurinkoa kunkin päivään!

14 kommenttia:

  1. Miten ilosia kuvia lapsukaisista kallioilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Lapset kyllä nauttivat oikein kunnolla mökkeilystä.

      Poista
  2. Onpa säät tosiaan suosineet ja upea mönkijä! Kyllä tuolla ajaessa nauratta varmasti! :) Meillä muuten kanssa synttärirumbaa ensi viikonloppuna, kivaahan se on, vaikka hommia teettää. Suloiset nukenvaunut muuten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kivaahan se on viettää synttäreitä, mutta kyllä niiden jälkeen on aika voipunut. Meilläkin kämppä aina ihan hyrskyn myrskyn ja ei pysy kovinkaan kauaa siistinä ja leipoakin pitäisi ja ja.... rupesi jo ihan stressiä pukkaamaan kun rupesi miettimään mitä kaikkea pitäisi ehtiä tekemään. Mukavia synttäreitä myös sinne!

      Poista
  3. Ihania mökkitouhuilu kuvia!
    Meidänkin mökillä on hiekkalaatikko. Mukava lisä mökin muihin touhuiluihin. Upea on kyllä tuo sähkömönkijä. Meidän lapset tulisivat kateudesta vihreäksi jos näkisivät tuon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo hiekkalaatikko tuntui olevan kyllä oikein lasten mieleen ja kiva lisä tosiaan mökin touhuihin.

      Poista
  4. Ihanan keväisiä kuvia. Me käytiin äskettäin sirkus Finlandian esityksessä ja koko perhe tykkäsi. Esityksen taso oli hyvä ja huimia temppuja nähtiin, joten sirkuksissakin on varmaan eroja. Ps. aika makeet nukenvaunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Itse kanssa vähän arvelisin, että tuo sirkus Finlandia on vähän eri tasoa kuin mitä tuo sirkus Florentino vai mikäs se nyt olikaan. Seuraavaksi kyllä kokeillaan tuota Finlandia.

      Poista
  5. Mulla on ihan samat vaunut äidin ja isän luona =D

    Aivan ihania kuvia! Varmasti tuollainen mönkijä on poitsun mieleen, miksei tytönkin kunhan kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, hauskaa. Ihan samat vaunut ja vielä kanssa jäljellä. Vähän ne meillä ovat kärsineet, mutta jotenkin niin suloiset kuitenkin.

      Poista
  6. Onpa kesäisiä kuvia, nukenvaunut on tosi söpöt! Tulispa jo ihana kesä. =)

    Meillä on kovastikin katsottu jääkiekkoa. Olen aina tykännyt katsoa muidenkin maiden otteluita, mutta tietenkin enimmäkseen Suomen..=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän se vika, että en jaksa oikein seurata mitään urheilua telkkarista, vaikka kaikki tuota jääkiekkoa ainakin tuijottelivat. Mä olen varmaan vähän poikkeava kun ei kiinnosta katsoa sitä :)

      Poista