sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pullaa pellillä


Tuli sitten testattua tällaista peltipullaa, heh kuulostaapa oudolta. Siis pullaa joka on tehty pellillä eli katso tuo alakuva mistä on kyse.


Enpä muista koska sitä on tullut viimeksi leivottua pullaa, kun jotenkin se on niin hirvittävän työlästä ja en jaksa mitää kaulimishommeleita ja sitä alustan siivoamista. Tämä oli siis juuri sopiva tällaiselle laiskalle ihmiselle ja makukin oli ihan ok. Tosin aika makeeta tuo kyllä on ja rakenne oli jotenkin hieman eri kuin tavallisessa pullassa tai sitten tein tuon ihan väärin. Aina ei ole varmaa menikö kaikki ainekset oikein kun lapsukaiset aina haluaa auttaa, joten voi olla, että noi jauhot meni vähän eri tavalla kuin ohjeessa oli :)


Tässä vielä ohje, jos joku innostuu tekemään. Alunperin ohje on Leivotaan -lehdestä.

Pullat pellillä

150 g voita
5 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
11-12 dl vehnäjauhoja

Täyte
150 g voita huoneenlämpöisenä
2 rkl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
100 g Philadelphia tuorejuustoa

Voiteluun ja koristeluun
1 muna
raesokeria

Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin neste joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen. Taikina on melko löysää. Anna kohota liinan alla 40 min. Taputtele jauhotetuin käsin taikina voidellulle uuninpellille. Anna kohota n. 20 min. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina taikinalevyyn koloja ja lusikoi koloihin täytettä. Anna pullan kohota vielä 15 min. Voitele pulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin alatasolla 15-20 min. Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat paloiksi.




Vasemmanpuoleisessa kuvassa miltä mun pulla näytti ja oikeanpuoleisessa kuvassa ohjeen mukainen kuva. Ehkä minun on vähän enemmän höttöä, kun taas ohjeenmukainen on tiiviimmän näköistä. Kyllä tuo pulla silti hyvin kauppansa on tehnyt, joten kai ne määrät oli ainakin suurinpiirtein oikein :)

Nyt siivousurakan kimppuun!


Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.
 

Kommentit


    Mia kirjoitti 27.1.2013 klo 11.38
    Herkulliselta nuo peltipullat näyttävät!
    Houkuttaisi kyllä kokeilla, mutta täytyisi miettiä voiko tuota vehnäjauhoa korvata. Kokemukset gluteenittomat pullasta ei ole kovin ihmeellisiä...

    Mukavaa sunnuntaipäivää! :)
     
      Cride kirjoitti 27.1.2013 klo 16.43
      Minullakaan ei ole valitettavasti kokemusta gluteenittomista jauhoista pullan leivonnassa. Monta ohjetta olen kyllä ihan tehnyt vain siten, että olen korvannut normaalit jauhot gluteenittomilla, mutta pullaan sitä en ole testannut.
       
    Niina kirjoitti 27.1.2013 klo 11.50
    Hyvältä se ainakin näyttää!:) Mäkin aamulla mietin jaksaisko leipoa pitkästä aikaa pullaa,sitä tulee tehtyä tosi harvoin,ihan samoista syistä kuin sullakin..
    Mut tuota pellipullaa vois koittaa!
     
      Cride kirjoitti 27.1.2013 klo 16.44
      Joo täytyy ainakin melkeinpä olla viikonloppu, että pullaa jaksaa lähteä leipomaan, kun sen verran työlästä kuitenkin ja pitkiä aikoja pitää nostattaa. Jotenkin se kauliminen ja jauhoja jokapaikassa vähän aina toppuuttelee tuota pullanleipomisintoa :) Mut on se tuore lämmin pulla kyllä niin hyvää.
       
    Pieni lintu kirjoitti 27.1.2013 klo 12.14
    Ainakin näyttää herkulliselle! :)
     
      Cride kirjoitti 27.1.2013 klo 16.45
      Kyllä se makukin oli ihan hyvä, vaikka mielestäni oli koostumukseltaan hieman eri kuin normaalipullassa. En tiedä vaikuttaako se sitten, tosiaan, että ei vaivattu ja kaulittu sitä, vaan vain taputeltiin.
       
    kamomilla kirjoitti 27.1.2013 klo 15.36
    Onpas herkullisen näköistä. Kiitos reseptistä, täytyypä testata.;)
     
      Cride kirjoitti 27.1.2013 klo 19.15
      Ole hyvä vaan :) Vielä löytyy jääkaapista muutama pala, mutta kohta loppuu.
       
    Sirpa kirjoitti 27.1.2013 klo 16.11
    Ihana blogi Sulla!
    Sun pullas on herkullisemman ja kuohkeamman näköistä. Paljonko tuohon tulee hiivaa?
     
      Cride kirjoitti 27.1.2013 klo 16.46
      Kiitos ja hyvä kun kyselit tuosta hiivasta. Oli näköjään unohtunut kokonaan se ohjeesta pois. Nyt lisätty ja paketillinen eli 50 g tulee hiivaa.
       
        Sirpa kirjoitti 27.1.2013 klo 19.49
        Kiitos tiedosta, kokeilen pikimmiten. Toivottavasti saan yhtä kuohkeaa, kuin omasi.
        Oikein mukavaa alkavaa viikkoa:)
         
    Viivi kirjoitti 27.1.2013 klo 16.33
    Hei, tämmöset kuvat ja postaukset on kiellettyjä nyt kun iso osta suomalaisista on tehny uudenvuoden lupauksen laihduttaa :D

    Ei vitsi.. pitäsköhä sitä leipasta pullaa?
     
      Cride kirjoitti 27.1.2013 klo 16.48
      Hih ja sama vika täällä, että pitäisi ruveta laiduttamaan, mutta sitten päätin perjantain kunniaksi pyöräyttää tuota pullaa. Mulla on se taktiikka, että sit ens viikolla aloitan ja aina tulee se ens viikko. Kätevä tapa, mutta ei kovinkaan tehokas tuon laihduttamisen kannalta ;)
       
    Anne kirjoitti 31.1.2013 klo 18.51
    Omnomnom... :P´ Leipää oon tehny tällä tekniikalla, pitääpä ens viikolla tehdä pullaa. Ja ihan varmasti oon jostain joskus lukenu, että tällanen peruspulla on parempi vaihtoehto laihduttajalle kuin viineri tai leivos. ;)
     
      Cride kirjoitti 1.2.2013 klo 11.00
      No näinhän se juuri menee ja varsinkin kun on tuon itse tehnyt eikä ole mikään eines, niin eihän se voi olla muuta kuin hyväksi ;) Mun pitää kokeilla tuota leivän tekoa kanssa tuolla menetelmällä. Pitäisi vaan kekkasta joku hyvä ohje, joten vinkkiä saa laittaa :)
       

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti