sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikonlopun kuulumiset


 


Mitenkäs teidän viikonloppu on sujunut? Täällä Pääkaupunkiseudulla aurinko on ainakin hellinyt meitä oikein olan takaa. Hitsit kun ei ehtinyt oikein siitä nauttimaan kunnolla. On ollut sen verran kaikkea nyt meneillään, että ainoat ketkä ehtivät ulkoilemaan olivat lapsukaiset. 





Mies intoutui tänään oikein kokkauslinjalle. Ensin saatiin pasta carbonaraa ja sen päälle vielä pienen suklaapuodin mausteista kaakaota. Minä puolestaan tein vielä pannukakun kermavaahdolla. Johan on syöty kyllä sitten oikein urakalla taas tänään. Tuo kaakao oli sen verran hyvää, että laitan tähän vielä sen ohjeen. Se oli hiljattain Hesarissakin, mutta tässä se vielä uudestaan. Pientä hommaahan siinä on, mutta on se kyllä hyvää  ja ehdottomasti vaatii sen kermavaahdon kaverikseen. Ohjeen mukaan hasselpähkinä kuuluisi olla jauheena, mutta meillä oli vain rouhetta, joka sopi myös hyvin tuohon ja sai kivasti rouskutella niitä.

Pienen suklaapuodin mausteinen kaakao

200 g tummaa suklaata
1 vaniljatanko
8 dl täysmaitoa
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa
cayennepippuria
2 rkl hienoa hasselpähkinäjauhetta
halutessasi sokeria

Tarjoiluun kermavaahtoa

Rouhi suklaa ja leikkaa vaniljatankoon pituussuunnassa viilto ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää kattilaan maito, kaneli sekä vaniljatanko ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suklaarouhe ja kaakaojauhe ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon merisuola, cayennepippuria ja hasselpähkijauhe. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Tarjoa kuumana kermavaahdolla kuorrutettuna.



Tässä esimakua nykyisestä projektistani. Olen nyt suurinpiirtein kaksi viikkoa puurtanut sen parissa aina töistä tullessani. Tänään sain sen vihdoin ja viimein valmiiksi. Kohta saadaan se paikoilleen ja kuviakin teille, että mikä ihme se on.


Niin ja hei vitsit. Tänään alkaa taas Kosto telkkarista. Se on niin mielenkiintoinen sarja. Sunnuntai-ilta on kyllä kiva. Yleensä käydään sunnuntaisaunassa ja sitten Olipa kerran -sarjan pariin, johon olen ihan koukussa ja sen päälle tuo Kosto. Jee :) Tuo paketti on kyllä oikein rentouttava startti uuteen viikkoon. Taidanpa mennä kaivamaan shipsit jo esille :)

Kommentit on poimittu tähän Casa Blogien puolelta vanhasta osoitteesta, koska ne eivät muuton myötä siirtyneet tänne. Kommentointi toimii muuten ihan normaalisti tänne Bloggerin puolelle.

Kommentit


    Sabuska kirjoitti 24.2.2013 klo 19.36
    Viikonloppu sujahti kuin huomaatta ohi, mutta auringon kerkesin tänään huomaamaan! Lasten kanssa elokuvista tullessa silmiä oikein sattui se kirkkaus ja kotona oli tosi lämmintä ikkunasta tulleen lämmön myötä. Minun piti lukea tenttiin, joten kotona on tullut touhuiltua kyllä kaikkea koko viikon, kun se lukeminen ei ole kovasti houkuttanut :-)
    Kivaa alkavaa viikkoa!
      Cride kirjoitti 24.2.2013 klo 21.43
      Tänään oli tosiaan todella kirkas auringonpaiste. Oikein harmittaa kun ei kanssa ehtinyt ulos kunnolla. Olisi ollut ihana lähteä vaikka kävelylle meren jäälle, mutta oli jotenkin niin hirveästi kaikkea muuta. Tsemppiä sinne tenttin lukuun ja pirteää uutta viikkoa :)
    Suvi kirjoitti 24.2.2013 klo 22.32
    Tehtiin tänään myös tuota kaakaota, mutta mielestäni se maistui liikaa kanelilta eli sitä pitää seuraavalla kerralla vähentää tai jättää kokonaan pois. Oli kyllä muuten tosi hyvää kermavaahdon ja vaahtokarkkien kanssa:)
      Cride kirjoitti 25.2.2013 klo 08.09
      Olipas hauska yhteensattuma, että tekin teitte tuota :) Voihan hitsin vitsit! Miten mä en muistanut noita vaahtokarkkeja tuohon. Olisi nimittäin ollut kilon pussikin niitä kotona ja vielä sydämenmallisia. Dementia ei näköjään tule yksin ;) Pirtsakkaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti