torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskoristelua

Tässä vielä pieni kuvapläjäys meidän pääsiäisen koristelusta. Kaiken maailman eri sorttia olevia koristeita löytyy. Ihanaa, kun saa laittaa kaikkea krääsää esille pääsiäisen kunniaksi. 



Nämä pupuset roikkuvat meidän eteisen kaapin nupeissa. Tosin tämä alimmainen pupu on jo yksijalkainen ja yksikorvainen, kun pikkumies vähän huitoi miekallaan eteisessä ja hups, pupukin oli ilmassa ja lensi lattialle. Onneksi ehdin nappaamaan kuvan ennen kuin näin kävi.


 Tipuja löytyy luonnollisesti tepastelemassa ohran ympärillä. Osa noista pienistä suklaamunista on yli 10 vuotta vanhoja, kun olen käyttänyt niitä joka vuosi uudestaan koristeena ja eikös pari pääsiäistä sitten mies ollut intoutunut syömään niitä. Siis vaikka kuinka sanoin, että niitä ei saa syödä, mutta eihän hän ollut muistanut, että miksi niitä ei saa syödä. Ihan hyviltä olivat kuulemma maistuneet :)


Viime vuonna tekemäni risukranssikin oli vielä tallessa ja laitoin sen roikkumaan eteiseen. Varastosta löytyi myös tämä itse tekemäni keltainen tipukynttilä. Nyt se pitää kyllä polttaa pois. Kynttilän valamisen jälkeen leikkasin siihen servetistä tuon tipukuvan ja kiinnitin sen sellaisella kynttilöille tarkoitetulla lakalla.


Meidän munapuukin on ruvennut rehottamaan jo ja kohta siinä onkin kunnon lehdet. Bongasin muuten Talo&Koti -lehdestä hyvän vinkin, millä tuon veden saa pysymään pidemmän aikaa kirkkaana ja kokeilin sitä kanssa hetimiten. Ohje kuuluu seuraavasti: sekoita yhteen litraan vettä 2 rkl viinietikkaa, 2 rkl sokeria ja 1/2 rkl kloriinia (valkaisu/desifiointiainetta). Nyt on vesi ollut jo viikon verran ihan kirkasta, kun ilman noita lisäaineita oli parissa päivässä sellaista kaameaa ruskeaa mömmöä, joka vielä haisee ihan kamalalta. Yöks!



Pari vuotta sitten maalaamani muoviset munatkin pääsivät oksille. Nyt tänä vuonna tosiaan ei ole tullut maalattua yhtään munaa. Mihin se aika on taas mennyt? Ensi vuonna kyllä pitää ottaa tuo ohjelmaan lapsien kanssa.


Mitäs teillä on pääsiäisenä ohjelmassa? Me suunnataan mummolaan ja pääsiäisenä vietetään myös kummilapsieni sekä serkkuni tyttären synttäreitä tuolla Turun suunnalla, joten rentoutumista ja pientä juhlimista siis luvassa. Niin ja ajattelin minä kyllä jonkun ompelujutun tehdä, kun sormet vähän syyhyävät siihen suuntaan. Mummolassa kun on äitini ompelukone sopivasti käytössä ja lapsilla seuraa, joten ehtii jotain tekemäänkin :) Auton takaluukkuun onkin pakattu jo kankaita ja muutamat kaavat.

Ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille sinne ruuduun toiselle puolelle!

6 kommenttia:

  1. Ihana pääsiäistummenlma :)
    Ihastuttavaa Pääsiäistä sinulle ja perheellesi.
    Halauksin Erica

    VastaaPoista
  2. Kauniita koristeita! Me suunnataan myös Turun suuntaan mökille. Oikein ihanaa pääsiäistä koko perheelle ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne! Täytyykin joskus muuten jutella, että missä päin teidän mökki on. Tässä ei oikein viitsi siitä keskustella sen syvällisemmin. Mukavaa pääsiäistä ja toivottavasti on ihanat mökkeilyilmat :)

      Poista
  3. Hei! Ihanan aurinkoista pääsiäistä sinulle ja perheelle:)

    T. Sirpa

    VastaaPoista