lauantai 6. huhtikuuta 2013

Glitteripaperilla askartelua


Eilen kokoontui taas meidän kylän Marttakerho ja askarreltiin yhdessä lasten kanssa glitteripaitoja. Kyseessä on sellainen silitettävä glitteripaperi, joita myydään askartelukaupoissa puolikkaan A4 -kokoisissa arkeissa. Tässä vähän kuvia eilisistä tekeleistä. Harmi, että en saanut vangittua kuviin glitterikuvien ihanaa väriloistoa. Ne on vaan nähtävä livenä. Kuvissa näyttävät ihan pliisuilta eikä tuo kimalteleva glitteri tule ollenkaan esiin siten kuin luonnossa. Teidän on nyt vain kuviteltava mielessänne noihin kuviin ihanat glitterikiillot :)


 Lapset piirsivät mieleilensä kuvan ensin paperille ja sitten se piirrettiin glitteripaperille ja leikattiin siitä irti. Sommittulu vain paidalle ja silitysrautaa 30 sekunnin ajan ja paita onkin valmis. Aika helppoa ja vitsit miten kivoja niistä tuli.


Jos joku sattuu intoutumaan kanssa noista, niin se kannattaa pitää mielessä, että jos sitä valkoista glitteripaperia silittää tummalle paidalle, niin siitä tulee vihreää. Näin kävi mm. tuossa vasemmanpuoleisessa jätskitötterössä. 


Näistä olisi vielä tarkoitus ommella pipoja. Tuo ruskeapohjainen on oma suosikkini. Kruunupipossa kimaltelevat vielä strassit luomassaan vähän bling blingiä.

Oma tekeleeni ei vielä vilahtanut täällä. Kuvia siitä tulossa sitten huomenna. Yritän nimittäin vielä napsia siitä pikkuneidin päällä muutaman kuvan :)  


Mukavat lauantain jatkot!

EDIT: Kyseistä silitettävää glitteripaperia on myynnissä myös suoraan Serivarin nettikaupassa, jonne pääset tästä. Paperi on nimeltään lämpösiirtofolio/tekstiilifolio.

13 kommenttia:

  1. Onpa hienoja! Iski halu kokeilla. Minkä nimisiä nuo paperit on ja mistä niitä löysitte? Yritin googlailla silitettävää glitterpaperia, mutta en kyllä ihan tuollaisia löytänyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin ottaa sulle kuvan minkä näköisessä paketissa paperit ovat ja laittan tuohon huomiseen postaukseeni sen. Valitettavasti en oikein tiedä mitä ne ovat viralliselta nimeltään. Olen törmännyt noihin ihan askartelukaupoissa ja arkin hinta on pyörinyt 4,50-6 euron välillä. Itse ostin nuo kädentaitomessuilta. Toivottavasti löydät kanssa omat ja pääset askartelemaan :)

      Poista
  2. Ihan tuli mieleen lapsuudesta ne ihan ensimmäiset kuviolliset T-paidat. Nyt taitaa nostalgia iskeä päällä aivan satasella. Pakko saada ja vielä isompi pakko kokeilla tehdä noita. Kiitos ihanasta vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että innostuit kanssa. Myönnettäköön, että itsekin jäin tuohon koukkuun ja pitää vielä kokeilla noiden tekoa lisää. Sen verran kivoja noista sai tehtyä. Huomenna julkaisen postauksen omasta tekeleestäni kun sain otettua siitä kuvat.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niistä tuli kaikista tosi kivoja ja tosiaan pienellä vaivalla. Suosittelen kyllä kokeilemaan :)

      Poista
  4. Niiiiin upeita <3 <3 Mulle kans tollasta, oon niin glitteri-hullu ;) Nyt vaan metsästään mistä tuota saa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on sitten niiiin oikeaa sulle :) Toivottavasti löydät kanssa tuota. Itse näin tuota ainakin Turun Presentossa ja Pääkaupunkiseudun askartelukaupoissa. Hauskoja askarteluhetkiä! :)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Ihan mahtavia! Mitenkähän on, iskisköhän tuo glitter-paita meijän pikku poitsuille..? :) Voi olla et ois hieman liian tyttömäisii, vaik vanhempi poika on kyl samanlainen harakka kaiken kiiltävän ja kimaltelevan perään kuin äitinsä :) Pitänee ehkä tyytyä askartelemaan lahjaksi tuttavien tytöille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin jopa mietin kahden sekunnin ajan, että tekisinkö poitsulle kanssa tuollaisen, mutta sitten aika äkkiä luovuin ajatuksesta. Mutta toisaalta, jos olisi vaikka joku kiiltävä autonkuva, niin oliskohan se niin paha? ;)

      Poista
  7. Ompas hienoja! Kiitos kivasta ideasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että vinkistä oli iloakin :) Itse kyllä tykästyin noihin ihan totaalisesti ja tekisi mieli tehdä vaikka mitä. Kuvattomia peruspaitoja saa vielä ihan edullisesti ja pienellä vaivalla niihinkin saa tehtyä vaikka mitä kivaa.

      Poista