maanantai 22. huhtikuuta 2013

Grillikausi korkattu


Grillikausi on sitten korkattu eilen ja puutarhakalusteet kannettu terassille. Vielä kun joku jaksaisi öljytä ne. Se on kyllä niin tylsää hommaa. 

Oli kyllä ihana nauttia kevään ensimmäisestä lämpimästä päivästä ja lumet saivat ihanasti kyytiä, vaikka kyllä niitä edelleen meidänkin pihalta löytyy vielä varjopaikoista.


Grilli tosiaan otettiin kanssa jo talviteloilta ja grillattavaksi päätyi kanaa sekä maissia. Ostetaan nykyään nuo kanat aina ilman mitään marinadia ja laitetaan omat soossit niihin. Noiden naturel kanojenkin ostamisessa saa  muuten olla tarkkana, vaikka luulet ostavasi ehtaa tavaraa, niin kannattaa lukea aineosat. Osassa naturel kanoja on oikeasti kanaa vain 80 % ja 20 % jotain muuta pumpattua keinotekoista lisäosaa. Ne lihat jäävät kyllä kaupan tiskille saman tien ja valkkaan paketin missä lukee 100 % broilerinlihaa. Miksi ihmeessä mä haluaisin 20 % jotain keinotekoista siihen mukaan, jos nimenomaan haluan ne naturel?

Ihan ehdoton suosikkini marinadi rintamalla on on Hunt´s barbecue kastike, jota sivellään  grillauksen aikana kanan päälle. Kyseessä on Jenkkimerkki ja täytyy kyllä sanoa, että ne kyllä osaavat tuon barbucuekastikkeen teon aika hyvin. Tuota Huntsia on myynnissä ainakin Cittareissa ja sillä on pari makuvaihtoehtoa, mutta ne eivät kyllä paljon maussa eroa keskenään. Hitsin kun en nyt älynnyt ottaa tänne siitä pullosta kuvaa, mutta varmaan löydätte sen myös nimellä. Se on ollut meidän suosikki jo monen monta vuotta ja vielä ei ole ainakaan tullut parempaa vastaan. Maisseihin yleensä sivellään sitten barbecue öljyä, kun tuo paksu kastike ei taas oikein sovi niille, vaan kaipaavat vähän kevyempää silausta. Niin ja tietysti sitten syöntivaiheessa ne sivellään vielä voilla. 


Kanan ja maissin lisukkeina meillä oli fetasalaattia ja papuja. Siis miksi ihmeessä meillä ei ole ennen käytetty noita papuja? Nytkin ihan vahingossa pysähdyin kaupassa sellaisen hyllyn kohdalle, jossa oli säilykepapuja ja ajattelin, että ostanpa kerrankin sitä nyt lisukkeeksi. Ensimmäisenä testauksessa olivat Heintzin pavut sweet chili kastikkeessa. Pieni lämmitys vain, niin se lisuke olikin valmis. Sopi myös tosi kivasti tuohon lisukkeeksi ja jopa lapset suostuivat maistamaan.


Ai ai, mä en kyllä saisi nyt laittaa tällaisia ruokakuvia kun mulla on tänään 500 kalorin päivä, mutta siitä sitten joskus myöhemmin lisää. Iski nyt jo hirveä nälkä ja vasta on aamu.

Aurinkoa kunkin viikkoon! Kyllä se kesä sieltä tulee! :)

10 kommenttia:

  1. Mums, kylläpä näyttää herkulliselle, me ei olla vielä aloitettu grillikautta, toivottavasti huomenna tulevat sateet menisivät pian ohi ja aurinko ja kunnon kevät tulisi jäädäkseen :) Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai onkos huomiseksi luvattu sadetta :( No toisaalta hyvä, niin lähtee loputkin lumet. Jotain positiivista. Mukavaa viikkoa myös sinne!

      Poista
  2. Ihanaa, maisuvaa...meillä Lapissakin grillattiin eilen illalla siemenistutusten päätteeksi. Lumet täälläkin sulaa vauhdilla. Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä oli kyllä hyvä palkinto odottamassa istutusten päätteeksi. Grilliruoka on kyllä niin hyvää :) Oi herähti vesi taas jo kielelle, kun ajatteleekin. Mukavaa viikkoa myös sinne! :)

      Poista
  3. Nam, grillikauden avajaiset on aina yhtä ihanat! Mä ajattelin mennä siitä mistä aita on matalin ja suihkutella taas nuo kalusteet uuteen uskoon. Testasin sitä suihkutettavaa käsittelyainetta viime kesänä, kun neidin synttärit oli seuraavana päivänä ja kalusteet näytti kauheilta. Se olikin tosi kätevää ja niistä tuli hyvän näköiset, kunhan tarkkaan veti joka puolelle. Itse laitoin vielä sävytetyllä, kun meillä on kanssa ruskeat kalusteet ja väristä tuli tosi hyvä. Laiskan naisen vinkkki. ;D

    Niin ja blogissani olisi tunnustus blogillesi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin jo sitä suihkuteltavaakin öljyä on tosiaan. Jotenkin mua ei kyllä nappaisi yhtään senkään suihkuttelu. Taidan nakittaa tuon homman miehelle :) Sen verran tylsää tuo kyllä on. Niin ja kiitos ihanasta tunnustuksesta ja huoh, onneksi tosiaan ei ollut se naked truth ;)

      Poista
  4. Sen verran hyvänäköistä ruokaa, että kunpa ton annoksen saisi virtuaalisesti tilattua tänne :D Kevät ja grillaaminen on ihanaa, itsetehty grilliruoka on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Hih, olispas sellaisia tietsikoita, että saisi hajunkin tulemaan postauksen mukana :) Mutta ihan oikeasti kuulemma japsit tai olikohan se kiinalaiset kun olivat keksineet jo hajutv:n eli eihän tuo kaukana ole todellisuudesta, että kohta saa välitettyä jo tuoksujakin. Aika pelottavaa tosin :)

      Poista
  5. Pitääkin kokeilla tuota marinadikastiketta. Ne valmismarinadit ei kyllä oo erikoisen hyviä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä tuota Hunt´sia lämpimästi. Se vie oikeasti kielen mennessään, jos on vaan yhtään BBQ:n ystävä. Tuu kertomaan sitten, että tykkäsitkö. Kaikki muut ovat olleet tuosta ihan myytyjä paitsi yksi eli meidän äiti ei voi sietää sitä :)

      Poista