lauantai 20. huhtikuuta 2013

Maret -mekon ompelu


Nyt on sitten Mekkotehdas -kirjan ensimmäinen mekko ommeltu ja voi vitsit miten ihana siitä tulikaan, vaikka itse sanonkin. Kyseessä on Maret -niminen mekko. Löysin siihen aivan täydelliset Tanya Whelan kankaat. Juuri tuohon romanttiseen henkeen sopivat ja minun sekä pikkuneidin lempiväriä eli vaaleanpunaiset luonnollisesti. Pari päivää tätä ommella surruttelin pääsiäisenä ja kun mekko oli valmis, niin pikkuneiti totesi, että se on ruma :( No toivottavasti tuo mieli tuosta vielä muuttuu tai oli uurastus ihan turhaan. Taisi olla pientä kapinaa vaan silloin ilmassa.


Mekko on ommeltu kahdesta eri kankaasta. Hiha- ja helmarimpsut ovat polkadot palloja ja keskiosassa polkadotin lisaksi punaisia ruusuja. Lisäksi laitoin vielä tuollaista koristenauhaa viimeistelemään mekon. Kooksi tein 89/92 saumavaroilla, mutta pituuden otin 98/104 koosta eikä tullut yhtään liian pitkä. Mekkotehtaan mekot ovat ilmeisesti kaikki aika väljiä ja tuo meidän pikkuneiti kun on aika ruipelo, niin en ihan uskaltanut tuota isompaa kokoa tehdä. 


Olen kyllä aivan ihastunut tähän mekkomalliin ja todella tyytyväinen siihen, että osasin ommella tuon. Tämä on nimittäin toinen mekko, jonka ompelin koko elämäni aikana. Ensin kun luin kirjassa olevat ohjeet, niin oli todettava, että en tajunnut mitään mitä siinä sanottiin, mutta sitten kun oli palat oikeasti edessä, niin kyllähän se siitä lähti rullaamaan, vaikka parisen kertaa kyllä piti äidiltäni kysyä, että mitä kyseinen kohta tarkoittaa. Seuraavaksi ajattelin ommella Rine -mekon tai siis taitaa olla kesä ennen kuin sen kimppuun ehdin, mutta kankaat on jo ostettuna siihen. Löysin hauskaa muffinssikangasta, joten onhan sitä taas ruvettava ompeluhommiin. Ompelu  on vaan niin terapeuttista :)

Mukavat viikonlopun jatkot!

13 kommenttia:

  1. Voi kun söpö mekko..kauniit kankaat ja myös minun lempivärit mekossa..Niin laitan nyt tähänkin et en ole pahoillani että kerkesit myydä kynttelikön..minulla on kyllä itselläni musta kynttelikkö niin ei siksikään harmita :)
    Oikein iloista loppuiltaa ja huomista sunnuntaita sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihanaa, että joku muukin aikuinen tykkää vaaleanpunaisesta :) Tosiaan tuo kynttelikkö sai tänään jo uuden kodin ja ostaja löytyi ihan lähinurkilta, joten siinä mielessä oli kiva myydä kun ei tarvinnut lähteä pakkailemaan ja postittamaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinne! Toivottavasti saadaan huomenna nauttia auringosta.

      Poista
  2. Onpa ihana mekko!<3 Todella suloiset kankaat!
    Minäkin odottelen sopivaa hetkeä, että olisi aikaa ommella kesämekko tytöille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itsekin olin tosi tyytyväinen noihin kangaslöytöihin. Ompelu on kyllä niin terapeuttista. Toivottavasti sitä aikaa kanssa löytyisi jostain kolosta, että pääset ompeluhommiin.

      Poista
  3. Tosi kaunis mekko ja kangasvalinnat ovat kyllä juuri nappiin! :)
    Täällä on kanssa yksi Mekkotehdas mekko kesken, mutta ei taida hetkeen olla aikaa sitä saattaa valmiiksi. Intoa on enemmän kuin aikaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on niin hirveä into saada kaikki tekeleet heti valmiiksi, joten istun sitten koneen äärellä vaikka keskellä yötä. Mulle ei sovi ollenkaan tuollainen, että jokin odottaisi puolivalmiina. Mä en pysyisi varmaan housuissani ollenkaan ;) Nuo Mekkotehtaan mekot ovat kyllä niin söpöjä. Kiva nähdä minkälainen teille tulee sitten joskus :)

      Poista
  4. Aivan mielettömän söpö, melkein tekisi mieli hommata tuollainen 55-60 cm odottamaan tulevaa, josko joskus olisi tarvetta antaa lahjaksi jollekin pienelle prinsessalle:)

    VastaaPoista
  5. Lapsillasi on kivoja vaatteita, mistä hankit juhlavaatteita lapsille? Minulla on pieni ongelma ja en ole itse ompelutaitoinen. Meillä on keväällä/kesällä juhlia tiedossa ja olen hankkimassa juhlamekkoa 2,5 vuotiaalle tytölle. Mistä löytäisin juhlavan mekon? Ei siis mitään trikoomekkoa. Nettikauppoja olen selaillut mutta ei tunnu oikein sopivaa löytyvän.

    t. Taiga

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsit, kun ostan suurimman osan noista juhlavaatteista aina Jenkeistä tai muualta reissun päältä. Ei täältä Suomesta ole vaan oikein löytynyt sellaisia kunnon juhlavia vaatteita, mitä muissa maissa taas tuntuu olevan aika paljonkin ja huomattavasti Suomen hintoja edullisemmin. Tuon aina noilta Jenkkireissuiltamme aina hirveän määrän nimenomaan juhlamekkoja, kun sellaisia ei löydy täältä ja hinnatkaan eivät ole mitään kalliita. Toinen paikka mistä ostan paljon lastenvaatteita on Stockmann. Mayoral ja Kinderit -merkeillä on mallistossaan vähän juhlavampi mekkoja. Mayoralin mekot ovat kanssa aivan ihania. Lasten Taikamaa myy ainakin Kinderit -merkkiä ja Stockalla on tuota Mayoralia. Niin ja tuli mieleen vielä tuo Pomp De Lux, josta meille tuli juuri perjantaina paketti. Mallistossa oli muutama juhlavampi mekko. Kannattaa vilkaista niidenkin nettisivuille.

      Poista
    2. Kiitokset vinkeistäsi! No joo, ei ole lähiaikoina näköpiirissä matkaa jenkkilään :) Tuo on kyllä niin totta että juhlavaatteet ovat kiven alla. Söpöjä kesämekkoja kyllä löytyy mutta juhlavampaa onkin sitten vaikeampi löytää. Stokkan verkkokaupan valikoiman katsastin jo. Mayoralilla oli pari mekkoa mitä voisin harkita. Kinderit merkki onkin mulle uusi tuttavuus. Ihan sellaista mitä olin ajatellut, ei ole tullut vastaan. Tiedä sitten olenko liian nirso :) Pitääkin googlailla ulkomaiset nettikaupat josko sieltä löytyisi.

      T: Taiga

      Poista
  6. Ihana mekko! Ostin itsekin tuossa vasta kuukausi sitten oman ompelukoneen ja ajattelin päästää luovuuteni valloilleen :) Nyt kun vaan olis vielä sitä aikaa ja tilaa levittää kankaat - muuallekin kuin keittiön pöydälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs muuta sano! Vielä kun sitä aikaa löytyisi ja se ihanan iso pöytä muualta kuin juuri sieltä keittiöstä :) On tuo ompelu kyllä vaan jotenkin niin terapeuttista, jollei ota huomioon sitä muuta kaaosta, mitä sen ompelun oheen liittyy kun kankaat ympäri ämpäri. Ompelun iloa sinne! :)

      Poista