perjantai 31. toukokuuta 2013

Itsetehdyt suklaatikkarit


Suklaatikkarit saatu valmiiksi pikkumiehen 5 -vuotissynttäreille. Aika montaa iltaa näihinkin meni, vaikka eivät ole kovinkaan monimutkaisia tehdä. Aikaa tuhraantui lähinnä siihen, että muottiin mahtui aina kerralla 8 tikkaria ja annoin sitten aina kuivua seuraavaan päivään. Näistä sai kyllä hauskan kukka-asetelman kaffepöytään ja ihan vielä syötävässä muodossa. Tosin en kyllä ole ihan varma, että onko noissa kovinkaan houkutteleva värisävy syöntimielessä ;)




Suklaakukkatikkarit tein näistä sulatettavista värjätyistä suklaanapeista. Itse olen ostanut nämä Jenkeistä, mutta mielestäni näitä on myynnissä myös ihan Suomessa kakkutarvikeliikkeissä, tosin hinta on vaan n. kolminkertainen tuohon Jenkkihintaan nähden. Osaan tikkareista laitoin ihan grillaustikut tikuiksi ja osassa on ihan oikeat karkkitikut. Ehkä olisi voinut hieman enemmän käyttää tarkkaavaisutta noiden rajausten suhteen, mutta annoin mennä vaan suklaata ronskilla kädellä. Ihan ok noista silti tuli.


Suklaanapit sulatin mikrossa ja laitoin muotteihin kovettumaan. Saman asian saisi varmaan tehtyä esim. valkosuklaasta ja lisäämällä vähän väriä mukaan. Nämä napit olivat vaan tosi helppokäyttöisiä.


 Seuraavaksi olisi sitten muffareiden koristelu edessä ennen kuin talo täyttyy vieraista. Kakun koristelun jätän suosiolla huomiseen.

8 kommenttia:

  1. Nam, kyllä nuo herkullisilta ainakin minun silmiin näyttävät! :) Luin otsikon ja näin kuvan ja ihmettelin, että mikä suklaa ennen kuin sitten luin pitemmälle. :) Tosi hienoja tuli! :) Ihania synttärijuhlia teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 heh, joo ei noi heti kättelyssä kyllä näytä suklaatikkareilta värinsä puolesta :)

      Poista
  2. Kivan näköisiä!
    Meilläkin vietetään pojan 9v kaverisynttäreitä ensi sunnuntaina :)
    Ei tarvii tehdä edes kakkua, kun poika vaati omenapiirakkaa ja jäätelöä :D
    Tulee rennot pippalot, toivottavasti aurinko paistaa, että voidaan olla ulkona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on totta, että eihän nuo lapset kakun päälle perusta, vaan karkki ja jätski on paljon parempaa niiden suussa. Itsekin tein täytekakun vasta aikuisten juhliin ja lapset saivat vain ns. matokakkua :)

      Poista
  3. hienoja tuli! Varmasti maistuu hyviltä kun on itse tehty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Makukin oli yllättävän hyvä, vaikka vähän pelkäsin, että miltäköhän ne maistuvat, mutta maku oli sellainen vaniljan suklainen.

      Poista