keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Vinkkejä Dubliniin?



Ollaan miehen kanssa suuntaamassa pidennetyksi viikonlopuksi Dubliniin nyt perjantaina ja kaipailisin sinne vähän vinkkejä. Varattiin keväällä Norwegianilta halvat lennot  sinne ja sain jopa suostuteltua miehen lähtemään mukaan. Molemmilla oli yksi ehto. Itselläni, että ei golfmailoja mukaan ja miehellä, että ei lapsia mukaan. No asiasta pääsiin kompromissiin aika nopeasti :) Ei ollut kyllä hinnalla pilattu tuo lentohinta. Menopaluu vähän yli 90 euroa per nuppi sisältäen jopa yhden ruumaan laitettavan laukun. Siis eihän sillä hintaa pääse edes Suomessa mihinkään.


Ollaan perillä kolmisen yötä. Kaksi ensimmäistä Dublinin keskustassa ja kolmas yö näissä kuvissa vilahtavassa Clontarf Castle linnahotellissa 4,6 km päässä keskustasta. Alunperin oli tarkoitus olla kaikki kolme yötä tuossa linnassa, mutta hinta ehti pompsahtamaan sen verran korkeaksi kahden ensimmäisen yön osalta viikonloppuna, joten otettiin sitten vain yksi yö, kun sen sai vielä kohtuuhintaan.  Kannattaa muuten ehdottomasti käyttää trivago.com -nimistä palvelua, kun katsahtaa hotellien hintoja. Se nimittäin etsiin aina halvimman järjestäjän hotellihinnan ja tuossakin hotellissa oli aikamoinen säästö, kun otti sen tuolta kautta. Halvimmillaan se oli n. 100 euron tietämillä yö ja kalleimmillaan ihan samat huoneet monta sataa euroa kalliimpia, riippuen juuri siitä minkä kautta sen varaat. 


Muutama sisäkuva vielä hotellista.


Elikkäs jos teillä on jotakin vinkkejä missä tuolla Dublinissa kannattaa käydä, niin mielelläni otan kaikki vinkit. Guinessin oluttehtaassa on varmaan ainakin pakko käydä piipahtamassa, vaikka itse en niin tuosta olusesta piittaakaan, mutta kyllähän sitä voi yhden tuopillisen verran aina tunnelmoida :)


Hih, toivottavasti tuolla linnahotellissa ei muuten sitten kummittele ;) 

10 kommenttia:

  1. Onpas komea linna. Kerro sitten matkakuulumiset ja ne kummittelut...;)
    Ihanaa reissua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eipä olla muuten pitkään aika nähtykään. Viimeksi taisi olla ne Pompit kutsut meillä kun törmättiin. Pitäisi ottaa joku kesäkauden avajaiset kylän mammojen kesken :)

      Poista
  2. Upeat puitteet matkallanne!
    Ystävättäreni oli toistamiseen Dublinissa, mutta enpäs ole kysellyt paikoista, joissa kannattaisi käydä. Upea matkakohde oli ollut!
    Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista. Huomenna tosiaan olisi sitten lähtö. Jännää :)

      Poista
  3. Rentouttavaa dublin lomaa teille! Itse asuin Dublinissa 2 vuotta, ja himo lähteä sinne pidennetyn viikonlopun viettoon on suuri ! Ainakin keskustassa hyviä shoppailu paikkoja löytyy Henry's streetiltä sekä graftronstreetiltä :) keskustassa maamerkkinä toimii hyvin korkea torni mitä kutsutaan piikiksi :) nähtävyyksistä suosittelisin juuri tuota guinesiä sekä jamessonin viskitehdasta , molemmat ovat kokemuksen arvoisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti vinkeistä. Ehkä tuo viskitehdaskin pitää sitten vielä käydä, jos vaan aika riittää. Toivottavasti tuo mies jaksaa myös juosta jonkun verran kaupoissa ;)

      Poista
  4. Dublinissa on paljon nähtävää. Kannattaa käydä ainakin Kilmainham Gaolissa, joka on vanha vankila. Se on tosi vaikuttava paikka. St. Stephens Green-puisto on keskustassa ja on tosi kaunis. Upeita kirkkoja ja museoita on joka puolella. Samoin viehättäviä pubeja. Hop on - Hop off-bussilla pääsee kätevästi kiertämään nähtävyyksiä. Käynti turisti-infossa ja saat kaiken mahdollisen tiedon mitä tarvitset :) Hauskaa matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti vinkeistä. Hainkin pari matkaopasta kirjastosta, mutta en ole ennättänyt vielä aukaista niitä. Ehkä sitten lentokoneessa voisi vähän vilkaista kanssa niitäkin. Nuo hop on- hop off bussit ovat kanssa käteviä. Ehkä pitää sellainen ottaa.

      Poista
  5. Näyttääpä upealta paikalta. Mä kävin Dublinissa vuos sitten, lue täältä http://katjunkannoilla.blogspot.fi/2012/04/dublin-irlanti.html

    olisin just ehdottanut Guinnesin panimoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Täytyykin tulla kurkkaamaan sun postausta Dublinista :)

      Poista