keskiviikko 7. elokuuta 2013

DIY; Peilistä liitutaulu


 
Tänä kesänä mökille rakennettu leikkimökki sai nyt liitutaulun ja ompelemani viirinauhan seinälle. Liitutaulun tein vanhasta peilistä, josta irroitettiin vain peili pois ja käänsin sen ympäri ja sutaisin liitutaulumaalit peilin toiselle puolelle. Hyvin tarttui siihenkin kiinni. Kehykset maalasin vielä valkoisiksi. Peili on ns. kierinyt meidän mökin nurkissa toimeettomana jo pitkään ja taitaa olla alunperin kirppikseltä kotoisinkin. Kiva kun sai senkin nyt käyttöön pois kuleskimasta. Liitutaulu kiinnitettiin seinään kunnolla ruuveilla, että voi rauhassa sitten siihen piirrellä eikä ole pelkoa, että tipahtaa varpaille sieltä.


Löysin Tanskan reissultamme alennusmyynneistä tuon GreenGaten tyynyn ja sopiikin kivasti noiden Mailegin pupujen seuraksi. Siitä tulikin mieleen, että en ole vieläkään saanut tehtyä postausta tuosta reissustamme, mutta tulossa se kuitenkin on kunhan tästä vaan ennättää.

 
Tuo maalaamani arkku kaipaisi vielä vetimet sivuilleen. Alkuperäiset raudat menivät nimittäin hieman rikki irrotustouhuissa ja nyt pitäisi metsästää uudet. Itse en edes ajatellut irroittaa kyseisiä rautoja pois maalauksen alta, mutta isäni oli mennyt ne sitten irroittamaan tietämättäni ja eihän niitä ollut saanut ehjänä pois :( En oikein uusiakaan vetimiä siihen haluaisi vaan pitäisi olla aidot vanhat. Mistäköhän niitä kannattaisi lähteä metsästämään? Kirppiksillä ei ole niitä ainakaan tullut vastaan ja jossain antiikkiliikkeissä hinnat ovat sitten jo aika kalliita.

 
Tältä peili näytti ennen muuntumistaan liitutauluksi. Ollut aika monta vuotta toimeettomana ja nyt pääsi taas mukaan touhuihin :)

6 kommenttia:

  1. Onpas hieno idea!! Mulla on tuon tyyppinen kehys, vailla käyttöä, mikähän siihen sopisi pohjaksi tuota maalausta varten?? Myydäänkö tuota liitutaulumaalia pienissäkin purkeissa? Mistäs sitten niitä hyviä liituja saapi? olipas monta kysymystä :) kivaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kanssa mietin, että minkä päälle tuo liitutaulumaali tarttuisi ja päätin tosiaan ihan vain kääntää sen peilin ja maalasin tuon liitutaulumaalin sen peilin takapuolelle. Hyvin se tarttui siihen ja näin ei tarvinnut lähteä ostelemaan/leikkelemään mitään muuta siihen sopivaa. Jos tuohon liitutauluun kyllästyy, niin se peili on edelleen sen toisella puolella ihan käyttökelpoinen. Itse ostin tuo liitutaulumaalin joskus Jenkeistä, kun eivät maksaneet siellä mitään. Mielestäni nykyään askartelukaupoissakin noita löytyy pienissä purkeissa. Liituja kannattaa varmaan kysellä ihan Tiimarista tai muista askartelukaupoista :) Tsemppiä yritykseen. Kerro sitten onnistuiko :)

      Poista
  2. Onpa kiva idea. Tekisi mieli kokeilla tuota itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ilman muuta kannattaa kokeilla, kun varmasti onnistuu. Muistaa vaan laittaa tarpeeksi monta kerrosta liitutaulumaalia, niin jälki on hyvää. Itselläni taisi olla 4 tai 5 kerrosta tuota maalia tuossa. Tsemppiä kokeiluun! :)

      Poista
  3. Moikka,

    olen seuraillut blogiasi jo pidemmän aikaa, täynnä kivoja ideoita ja pientä arjen luksusta :)
    Ostin juuri itse vanhaan arkkuun täältä vetimet:
    http://shop.lundagard.fi/fi/grp/nupit-kahvat.php

    olivat todellakin vanhat ja palvelu oli erittäin hyvää, vetimet olivat seuraavana päivänä jo postilaatikossa :) Kannattaa katsastaa valikoimaa, ja hinnatkaan eivät kovin kalliit ole :)

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ja kiva kuulla, että olet jaksanut käydä täällä kyläilemässä :) Täytyykin käydä kurkkaamassa tuo linkki. Tosin ajelin eilen mökille ja matkalla poikkesin Kasvihuoneilmiössä, josta nappasin jo parit vetimet. Olivat 12 euroa kpl, mutta olivat sitten aitoa taottua käsityötä, josta mieluusti sitten maksaakin vähän enemmän. Kaksi vedintä maksoi sitten melkein enemmän kuin koko arkku joskus on maksanut, mutta ei voi mitään :)

      Poista