perjantai 16. elokuuta 2013

Omenakaurapaistos


Mukava työkaverini toi kaikille halukkaille isot kasat omenia kotipuustaan ja meillekin päätyi iso läjä. Ovat muuten aika kiva näköisiä tuollaisena isona röykkiönä olkkarin pöydällä. Näistä on myös tullut aikamoinen hitti meidän naapurien lasten keskuudessa. Melkeinpä on ollut jo jono oven takana, kun sen verran hyvin ovat maistuneet kaikille :) 


Eilen sitten pähkäilin, että mitä kaikkea noista omenoista sitten oikein tekisi, kun syömällä niitä ei taideta saada loppumaan ihan heti, joten kaivoin kaurapaistoksen ohjeen esiin. Sopivasti oli sellaista Arlan vanilja pehmistäkin kovettummassa pakkasessa, joten eikun tuumasta toimeen. Oi vitsit, että oli muuten hyvää. Lämmintä omenakaurapaistosta vaniljapehmiksen kanssa. Nam! Oli pakko ahnehtia sitä niin paljon, että tuli jo ihan paha olo, mutta ei vaan voinut lopettaa.


Tässä vielä teillekin kaurapaistoksen ohje. Ohjeen bongasin Kinuskikissan sivuilta.

Omenakaurapaistos

250 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
8 dl kaurahiutaleita
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
700 g omenoita (itse laitoin sen verran, että vuoan pohja peittyi hyvin)

Kuori ja pilko omenat kuutioiksi piirakkavuokaan. Vuokaa ei tarvitse voidella. Ripottele omenoiden päälle kaneli ja vaniljasokeri. Sulata voi kattilassa ja lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet ja levita omenoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista uunissa n. 200 asteessa 25-30 min ja peitä foliolla kun paistos on saanut hieman väriä. Tarjoile vaniljakastikkeen, jäätelön tai pehmiksen kanssa. Varoitus! Tämä vie sitten kielen mennessään! :)


Onneksi tuota kaurapaistosta jäi vielä täksikin päiväksi, joten herkkuja luvassa iltasella :)

6 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta. Just tulin koneelle etsimään ohjeita, kun noita omenoita on enemmän kuin riittämiin. Hyvää alkavaa syksyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tuli ihan tarpeeseenkin :) Tuo omenapaistos on onneksi helppo tehdä ja maistuu yleensä kaikille. Mukavaa alkavaa syksyä kanssa sinne! :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta:-) Täytyy ehdttomasti testata! Tämä oli jo lapsena yksi mun suosikki jälkiruoista. Mistä sellaista pehmistä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mainitsemani pehmis on ihan sellaista kaupan kylmähyllyissä myytävää Arlan pehmistä, jota oli ilmaantunut kauppoihin kesän aikana. Taitavat olla n. 5 dl paketeissa. Seos vatkataan ensin 3 min ja laitetaaan pakkaseen vähintään 3,5 h ja annetaan hiemaan sulaa ja taas vatkataan. Sitten pehmis onkin valmis. Makuja on vanilja, suklaa ja mansikka. Suklaa on vielä maistamatta, mutta muista mauista ollaan ainakin tykätty.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kieltämättä tuo on kyllä hyvää ja kun vielä on tarpeeksi voita ja kaurahiutaleita ;)

      Poista