maanantai 28. lokakuuta 2013

Hämähäkkimuffinssit


Innostuin vähän leipomaan Halloweenia varten ja testasin näitä Pirkka ruokalehdessäkin olleita hämähäkkimuffinsseja. Tosin muuttelin ohjetta hivenen jättämällä mm. mansikat pois kokonaan. Hyviä näistäkin tuli ja jopa lapset söivät näitä innolla, vaikka ovatkin vähän pelottavan ja epämääräisen näköisiä, kiitos leivontataitoni :)



Tässä teillekin näiden Halloween-muffinssien ohje. Tai kaipa noita voisi leipoa vaikka lasten synttäreillekin ja jollei jaksa koristella mitenkään, niin ovat kyllä tosi maukkaita ihan suklaamuffinsseinakin.

Hämähäkkimuffinssit

100 g tummaa taloussuklaata
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1/2-3/4 osaa paketillisesta Philadephia tuorejuustoa (200g, naturel, ei light-versiota)

Koristeet:
Lakritsirullaa tai -mattoa ohueksi leikattuna jaloiksi
Pyöreää englanninlakritsia tai muuta vastaavaa silmiksi. Itselläni sattui olemaan valmiiksi tuollaisia syötäviä silmiä
Suklaaströsseleitä (näitä meillä ei ollut, joten jäivät pois)

Rouhi taikinaa varten puolet suklaasta ja jaa loput 50 g n. 10-12 palaan eli sen verran jätät paloja kun tulee muffareita. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat samalla hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi varovasti rouhittu suklaa.

Jaa taikina muffinivuokiin tasaisesti. Ohjeen mukaan tästä pitäisi tulla 12 kpl, mutta meillä ei ollut kaapissa kuin sellaisia jätti-isoja muffinssivuokia, joten niitä tuli vain 7. Paina jokaisen muffinin keskelle yksi suklaapala. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Sulata kuorrutusta varten suklaa mikrossa ja vatkaa sulaneen suklaan sekaan tuorejuusto (mielellään sähkövatkaimella). Levitä kuorrute muffareiden päälle ja koristele.


Leipomisen iloa!

4 kommenttia: