torstai 24. lokakuuta 2013

Vinkkejä Halloween koristeluun

 
Jokos teillä on Halloweenin koristelut mietittynä vai onkos tämä sellainen juhla joka ei niin hirveästi saa huomiota? Vähän olen kyllä huomannut Halloween kipinän tarttuneen suomalaisiinkiin, vaikka eihän meidän koristelut ole mitään Jenkkeihin verrattuna. Siis niin hienoja luomuksia talojen edustalla ja vitsit kun saisi sen tradition tänne Suomeenkin. Olen parisen kertaa ollut sattumoisin Halloweenin aikaan Jenkeissä ja saanut ihastellut heidän luomuksiaan.
 

Tässä kuvapläjäyksen kera vähän vinkkejä Halloween koristeluihin, jos kuitenkin innostut vähän panostamaan tähän juhlaan. Nämähän ovat kaikki niin Jenkkityyliä, mutta sieltähän tuo perinne on kai alunperin peräisinkin. Jenkeissä Halloweeniä vietetään 31.10, kun täällä meillä se on keskittynyt enemmän tuohon pyhäinpäivään.



 











 
Iskikös yhtään Halloween kipinä? :)
 
Pitäisköhän sitä itsekin lähteä kaupasta hakemaan tuollainen oranssi kurpitsa koristeeksi tai muutama sellainen? Olettekos muuten yrittäneet kaivertaa niitä? Joka vuosi on tehnyt mieli yrittää sitä puuhaan, mutta aina se on vaan jäänyt.
 
Olisi myös kiva lähteä lasten kanssa kiertelemään naapureita karkki tai kepponen mielessä, mutta saas nähdä tuleeko sitä lähdettyä. Virpomista kun lapset odottavat kuin kuuta nousevaa, joten tuo voisi olla taas lasten mieleen. Tosin en tiedä kuinka hyvin täällä Suomessa osataan suhtautua tuohon perinteeseen, kun joitakin tuntuu ärsyttävän ne perinteiset virpojatkin. Meitä on kun on niin moneen junaan!

22 kommenttia:

  1. Aika makeita ideoita! Itse en pahemmin Halloweeniin oo koskaan panostanut, mutta lapsilla on vuosittain yläkoululaisten järjestämä Halloween-tapahtuma koululla. Sinne täytyy aina jotain asuja miettiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa, että itselläkin tuo panostaminen Halloweeniin on aina vähän jäänyt. Jotain pientä on vain jaksanut laittaa ja onneksi myös lapsilla tarhassa Halloween naamiaiset, joten saavat siellä vähän nauttia ainakin noista asuista :)

      Poista
  2. Mä kaiverran joka vuos, ainaki yhen! Tää on ollu mun lempimalli;
    http://4.bp.blogspot.com/-sGCbWKCIxxY/Tpv84DXSDEI/AAAAAAAABqo/y-WppznOLIg/s1600/halloween.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Täytyykin heti käydä kurkkimassa tuo linkki. Tänään vähän jo katsastin kaupasta sopivaa ehdokasta, mutta vielä jäi ostamatta.

      Poista
    2. Tänään kaiverrettu eka. Tuo perinteinen minkä teen joka vuosi. Huomenna postausta tulossa sekä kaupasta haettava lisää kurpitsoja. TUlossa ainakin kuparin sävyä :)

      Poista
  3. Hauskoja ideoita :) Mulla olisi kurpitsa odottelemassa, jos ehdin (ja osaan :D ) sen jossain vaiheessa kaivertaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sä olet päässyt jo siihen vaiheeseen, että olet hankkinut kurpitsan. Minä vasta tänään hipelöin eri vaihtoehtoja kaupassa, mutta vielä en edes ostanut. Saas nähdä jaksaako sitä ruveta tuohon hommaan.

      Poista
  4. Näyttäviä koristeita! Meillä on jäänyt Halloween aika vähälle koristeiden osalta, mutta jotain pientä on tullut satunnaisesti laitettua. Kyllä juhla tuo kivaa vaihtelua näin syksyn keskelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika vähän täällä, että aika vähän on laitettu koristeita Halloweenina. Olisi kyllä kiva laittaa enemmänkin, mutta jotenkin se on aina vaan jäänyt. Voipi olla, että tänä vuonna käy vähän samoin.

      Poista
  5. Ompa hienoja koristeita. Mua ei ole ennen napannut Halloween yhtään, mutta nyt kyllä vähän kutkuttaisi jotkut juhlat. Syksyn pimeydessä kun ei liikaa juhlan aiheita voi olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, että tuo oli hyvä syy laittaa juhlat pystyyn ja vähän laittaa siinä ohessa koristeita. Ehkä pitää itsekin miettiä pieniä partyjä, jos jaksaisi/ehtisi järkätä sellaiset jossain välissä.

      Poista
  6. Vau! Olispa omakotitalo!.. jotain toki vois soveltaa tänne kerrostaloonkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä omakotitalon pihalle saa hieman paremmin loihdittuja noita asetelmia. Tosin Nykissä oli tosi moni kerrostalon ikkuna tai oviaukko koristeltu, mutta siellähän tuo juhla on niin eri luokkaa mitä täällä. Ehkä jonain päivänä meillä täälläkin :)

      Poista
  7. En oo koskaan innostunu ko hommasta enkä varmaan innostukkaan... ehkä sitten ku lapset on koulussa niin pitänee jotai asuja olla ostamassa tms.. :) siihen asti saa koko halloween olla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt tarhassa Halloween juhlat ja lapset saavat pukeutua. Tosin ei meillä kyllä mitään luurankopukuja laiteta, vaan vähän tuollaista naamiaisasuja ja pikkuneiti tietysti valitsi itselleen prinsessamekon, joten ei hirveän karmivaa ja Halloween teemaista, mutta menköön :) Jotenkin tuo Halloween ei on vilahtanut nopeasti ohi ja eihän sitä päivän parin takia hirveästi viitsi uhrata aikaa.

      Poista
  8. Meille on muodostunut ystävien ja heidän lasten kanssa joka vuotiseksi järjestää pimeään syksyyn Halloween juhlat. Juhlat pidetään aina miten sopii eli tarkkaa päivää niille ei ole. Tänä vuonna juhlat ovat meillä ja niitä varten pitäis aloittaa koristelujen tekeminen. Pieniä lapsia tulossa joten hirveästi ei voi kynttilöitä laittaa tai kovin pelottavaa. Ne ovat aina nyyttärit joten ei tarvitse itse tehdä kaikkea. Lapset odottavat juhlia kovasti. Pitää laittaa koristeluista ym sitten postausta lähempänä. Kivoja ideoita sulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyyttäriperiaatteella on kyllä hyvä idea, niin ei tarvitse niin hirveästi stressata tarjoilun kera. Mukavia juhlavalmisteluja ja täytyykin tulla sitten katsastaan koristelut :)

      Poista
  9. En koskaan ole välittänyt halloweenista ja juuri siitä syystä, että sitä Suomessa vietetään pyhäinpäivänä. Mielestäni se hämärtää pyhäinpäivän merkityksen kuolleiden läheisten muistojuhlana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä tuo eri päivä vähän hämää tuon juhlinnan osalta ja aina saa olla miettimässä, että koskas sitä nyt sitten vietettiinkään. Eipä tuota tule moni miettineeksi, että miksi tuota päivää oikeasti vietetään ja miksi tuo on vähän tuollainen pelottavateemainen juhla.

      Poista
  10. millä lailla teit noi kädet seinässä.. olis kiva tietää kun järjestän juuri perjantaiksi halloween bileitä kavereiden kesken haluan itse panostaa tähän juhlaa koska on kiva että o erillaisia asuja ja voi olla mitä ikinä haluaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kuvat ovat itseasiassa netistä löydettyjä eli eivät ole omia koristeluitani. Veikkaan, että nuo kädet ovat sellaisia valmiita käsiä, joita on ollut myynnissä ja ne ovat vaan kiinnitetty tuohon oveen. Jostain pilailukaupasta voisi löytää tuollaisia.

      Poista
  11. Siis niin ihania kuvia, inspiraatio alkoi just :) pitänee jo aloittaa suunnittelu! Olen pitkän linjan halloween / syksy juhlan harrastaja ja perustin faceen ryhmänkin aiheesta "Halloween harrastajat ja sisustajat" - tervetuloa mukaan jakamaan kuvia, linkkejä ja varsinkin jos jotain on jäänyt ylimääräsex, niin myymään :)

    VastaaPoista