maanantai 18. marraskuuta 2013

Dubain terveiset!

Terveisiä Dubaista! Reissusta on palattu ehjänä ja onneksi lakko ei iskenyt päälle, että päästiin kotiinkin Finskillä. Olishan se ollut aikamoinen kokemus jäädä vielä noin yhdeksäksi lisäpäiväksi ja päivystää jokaikinen päivä, että koskas sitä pääsisi kotiin. Ruveta siinä sitten etsimään taas hotellia, ilmoittelemaan töihin, että ei sitten vielä tullakaan ja anomaan lisälomapäiviä. Lisäksi käteistä oli jäljellä enää n. 20 euroa ja luottokortit jo aika piikissä ja kännyssä ei enää saldoa nettiä varten. Kaiken kukkuraksi matkaseuran matka Pariisiinkin olisi peruuntunut, jonne hänellä oli varattuna reissu tyttärensä kanssa parisen päivää täältä palattuamme. Aikamoinen härdelli olisi tosiaan tullut. Lisäksi kenen piikkiin nuo kustannukset olisivat sitten menneet? Veikkaanpa, että lentoyhtiöillä ja matkavakuutuksessa olisi ollut force majeure ehto lakkoja varten ja omasta pussista nuo kustannukset olisi saanut pulittaa. No onneksi ei tarvitse tuota enää pähkäillä.

 

Dubai on kyllä varma valinta säiden suhteen. Vuoden aikana sataa kuulemma n. 1-2 kertaa, joten aika satavarma aurinkopaikka. Nyt marraskuussa lämpömittari näytti koko ajan yli 30 astetta ja eihän siinä kuumuudessa voi kauaakaan auringossa oleilla saatikka kävellä pitkiä matkoja, joten onhan sitä pakkko käydä aina viilentymässä  kauppakeskuksissa. Siis niinkuin muuten ei oltaisiin niihin menty ;)


Keräsin tähän postaukseen Dubain kuuluisimmat nähtävyydet. Kauppakeskuksia riittää ja en lähde niitä nyt tähän sen tarkemmin luettelemaan. Hintataso Dubaissa ei ole kuitenkaan mitenkään halpa, vaan mielestäni esim. merkkivaatteet olivat melkeinpä ihan meidän tasoa ja lelut jopa kalliimpia, niiden osalta mitä tuli verrattua. Itse kauppakeskukset ovat kuin suoraan Jenkeistä. Kaikki samat merkit ja ketjut ovat edustettuna, mutta hintataso on vaan huomattavasti korkeampi kuin Jenkeissä. Ruoka on toki halvempaa, mutta myös luksuspaikkoja löytyy, joissa tietysti hinta sen mukainen.


Dubai Marina sijaitsee aika kaukana ns. keskustasta ja välimatka taitaa olla melkeinpä n. 20 km. Mietittiin ensin hotellia täältä, mutta oltiin kuitenkin ihan tyytyväisiä, että ei sitten päädytty tänne juuri pitkän välimatkan takia. Hotellimme sijaitsi Jumeirah 1:llä, josta oli sopivan lyhyet välimatkat mm. juuri nähtävyyksille ja kauppakeskuksiin.  Taksit ovat Dubaissa halpoja ja niitä tulikin käytettyä jatkuvasti. Lennosta ja hotellin edestä saa yleensä hetimiten taksin, joten niiden käyttäminen on sikäli helppoa. Dubaissa on myös aika uusi metroverkosto, jota kokeiltiin kerran. Se tietääkseni kulkee ihan maanpäällä, joten sen kyydissä pääsee nauttimaan maisemiakin.



Dubai Marinasta otettiin katamaraani ja lähdetiiin ihastelemaan Dubaita mereltä käsin. Seilattiin myös kuuluisan palmun mallisen tekosaaren ohitse, mutta eihän siitä saa oikein mitään kuvaa maalta käsin, vaan sitä pitäisi ihastella ilmasta. Toki sekin olisi ollut mahdollista eikä hintakaan olisi ollut päätä huimaava, mutta jäi sitten tekemättä. Palmusaarella sijaitsee myös kuuluisa Atlantis hotelli, joka käytiin myös katsastamassa ulkoapäin. Sisällä olisi vaikka mitä aktiviteettiä, mutta oli vähän aikapula, joten ei sitten ehditty siihenkään tutustumaan sen syvällisemmin.


Mereltä käsin näkeekin huomattavasti paremmin tämän maailman ainoan seitsemän tähden hotellin Burj Al Arabin. Sisään sinne ei valitettavasti pääse ilman pöytävarausta ja ei sitten edes lähdetty selvittelemään sitä sen enempää. Ne rahat kulutettiin sitten mieluummin shoppailuun :)




Dubain kauppakeskuksiin tuli tutustuttua aika ahkerasti. Mall of the Emirates kauppakeskuksessa on oma laskettelukeskus, jonka pikkuneidin kummitäti kävikin testaamassa. Paikanpäältä saa vuokrattua varusteet ja talvitakin. Oma pipo ja hanskat pitää vaan olla omasta takaa tai sitten ne voi ostaa paikanpäältä. Ilmeisesti tuolla on myös jonkin sortin pulkkamäkikin.



Dubain päänähtävyys taitaa olla tämä maailman korkein rakennus Burj Khalifa. Korkeutta rakennuksella on 828 metriä ja kerroksia siinä on 160. Turistit pääsevät tutustamaan 124 kerrokseen, mutta kannattaa muistaa varata pääsyliput hyvissä ajoin etukäteen, koska kohde on yleensä varattu yleensä moneksi päiväksi etukäteen ellei sitten halua ostaa pikasisäänpääsyä noin kolminkertaiseen hintaan. 






Burj Khalifaan mennään maailman suurimman kauppakeskuksen alakerrasta Dubai Mallista. Kauppoja on n. 1.200, joten ihan heti ei lopu valikoima. Kyseisessä mallissa sijaitsee myös yksi maailman isoimmista akvaarioista (Dubai Aquarium and Underwater Zoo), jossa voi mm. ihastella haita ja kaikenmaailman mereneläviä. Jollei halua maksaa sisäänpääsyä tuonne, niin kaloja voi ihastella myös ihan kauppakeskuksen puolellakin. En nyt huomannut laittaa tähän yhtään kuvaa sieltä.

 



Dubai Mallin sisällä on myös luistekukenttä, jonka testaamiseen meillä ei sitten ollut enää aikaa eikä oikein energiaakaan. Aika hyvin kun tuo shoppailu vie mehut ja käytiin itseasiassa tuolla Dubai Mallissa kahtena päivänä, kun ensimmäisenä päivänä ei päästy alakertaa pidemmälle.


Dubai Mallin ja Burj Kalifan edessä on joka päivä klo 18 alkaen puolen tunnin välein vesishow, jota mekin käytiin ihastelemassa Dubain Mallin kahvilasta käsin. Itse show ei montaa minuttia kestä, mutta on kuitenkin ihan näkemisen arvoinen. 



Dubai Creekin ja Deiran välillä kulkeen kulkee joki, joka on helppo ylittää näillä jokitakseilla ja pääsee tutustumaan suoraan Deiran puolella oleviin mauste- ja kultasoukkeihin. Maksu on yksi dirhami per matkustaja ja kyyti on kuitenkin ihan turvallista, kuten Dubaissa yleensäkin.







Jumeirahin rannallakin ehdittiin piipahtamaan, vaikka aika vähäiseksi tuo meidän rantaelämä jäi. Siinä mielessä olisi voinut olla vielä toisenkin viikon ja pyhittää sen täysin rantaoleiluun. 

 


Reissusta jäi ihan mukavat muistot, vaikka alunperin tämän reissun piti olla kahden viikon reissu Thaimaaseen helmikuussa, mutta tiettyjen käänteiden takia siitä tulikin nyt sitten viikon reissu Dubaihin marraskuussa. Pääseehän sinne Thaimaaseen sitten myöhemmin.

 


Nyt onkin sitten kiva aloittaa jouluvalmistelut! :) Hih, taitaa varmaan vielä vähän matkaväsymys painaa, kun huomasin tänään töissä, että minulla on jalassa valkoiset tennissukat ja vielä eriparia. Hyvin sopii mustien suorien housujen kanssa. Onneksi sentään saapikkaat jalassa, joten enpä taida niitä tänään paljon sitten riisua.

11 kommenttia:

  1. Ihana fiilistellä lomatunnelmissa täällä. Me ei olla päästy koko syksynä oikein mihinkään projektien takia, joten matkakuumetta pukkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkailu on tosiaan mukavaa, mutta onhan se aina niin mukava kuitenkin palata kotiin :) Ihanaa tosiaan kun joulu tulee ja saa ruveta laittelemaan kaikkea jouluista esille.

      Poista
  2. Ihania lomakuvia ja varmasti paljon upeaa nähtävää ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kieltämättä olishan tuolla voinut olla vähän pidempäänkin, vaikka onhan se aina niin mukava palata kotiin.

      Poista
  3. Voi miten ihanalta paikalta näyttää. ♥ upeetahan se olis joskus käydä. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubai on kyllä ihan mielenkiintoinen paikka ja lentokaan ei ole ihan hirmu pitkä. Vähän yli 6 h ja taattu aurinko ja lämpö. Ei ole tietoakaan Kanarian saarten epävakaasta säästä, vaan aina paistaa :)

      Poista
  4. Ihania kuvia ja vinkkejä. Minä olen noissa maisemissa sitten tammikuussa! Oijoi, ei malttais odottaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein ihanaa matkan odotusta. Onhan se kiva kun jotain saa odottaa. Vähän niinkuin lapset odottavat joulupukin tuloa :) Kerrohan sitten miten reissu meni ja mitä tykkäsit.

      Poista
  5. oi, kuinka ihania kuvia! Kyllähän tuolla olisi mukava käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubai on tosiaan ihan mukava paikka. Kuten tuossa yllä jo totesinkin, että siinä mielessä myös kiva paikka, että lento ei ole hirmu pitkä ja aina on taattu aurinko, vaikka vähän kuuma siellä tuppaa olemaan.

      Poista
  6. Teillä on ollut ihanan näköinen loma ja ihania lomakuvia olet ottanut. Tulee niin haikeus lämpimään. Onneksi nyt voi nauttia joulutunnelmasta vaikka ulkona sataakin vettä ja on kylmä. Ihanaa loppuviikkoa teille!

    VastaaPoista