tiistai 19. marraskuuta 2013

Leikkimökin sisustus


No johan tämä kesti saada nämä sisäkuvat uudesta kesällä mökille rakennetusta leikkimökistä tänne  blogiin saakka. No mikäs sen mukavampaa nyt näin pimeän syksyn keskellä kuin ruveta muistelemaan mennyttä kesää. Kuten vakkarilukijat jo varmaankin muistavat, että sain kesälomani alussa päähänpiston, että nyt meille on tultava leikkimökki. Kuumeisen etsinnän jälkeen löytyikin sopiva 6,9 neliön mökki, joka odotti vaan noutajaansa rautakaupan varastosta. Tosin eihän se mikään valmismökki ollut, vaan lautakasa, joka piti sitten itse koota. Isäni urheasti tämän homman sitten hoisi.


Pienen pähkäilyn jälkeen päädyin täysin valkoisiin maaleihin sisäpuolen osalta. Tai oikeastaan oli kyse siitä, että en kertakaikkiaan jaksanut vaivat päätäni sen enempää asialla ja kun menin maalikauppaan, niin se oli enää vain hetkisen auki, joten räväytin sitten vain myyjälle, että valkoista kiitos. Tosin onhan noita valkoisen sävyjäkin vaikka miten, mutta siis sitä perus maalarinvalkoista otin. Nyt kyllä vähän harmittaa, että olisin nyt edes ottanut lattian värisävyksi harmaata.


Perusperiaate tässä leikkimökin sisustamisessa oli, että en osta sinne mitään, vaan kaivoin kaikki nämä tavarat mökin varastosta ja maalasin ne uudelleen. Pöytänä on esim. vanhempieni 70-luvulta peräisin oleva ruskea viilupöytä sekä alakuvan nurkassa oleva tuoli on isäni nuoruudessaan omin käsin tekemä, jotka saivat kanssa valkoisen maalin pintaansa. Seinällä myös liitutaulu, jonka tein vanhasta peilistä. Vetelin liitutaulumaalia peilin toiselle puolelle ja maalasin kehykset valkoisiksi. Isolla seinällä olevat Helinä Keiju sisustarrat löytyivät kanssa valmiiksi kaapista, jossa ne olivat olleet jo parisen vuotta. Löytyipä niillekin vihdoin käyttötarkoitus. Sen verran kyllä sorruin, että ostin tuon ruskean pienen lasiovisen kaapin paikallisesta romuliikkeestä, joka oli tehty vanhasta ikkunanpokasta ja nuo kehykset, joissa nuo vanhat Kotilieden kansikuvat ovat.


Pöydän antimet olen itse osittain ommellut. Tilda mansikoita, muffareita ja jätskitötteröitä kun tuli ommeltua jokunen kesä sitten lasten leikkejä varten. 






Tämä kynttiläkruunu oli kanssa ollut mökkimme varastossa jo varmaan parisen kymmentä vuotta ja suhumaalilla sprayasin sen valkoiseksi. Heh, tuosta tulee jotenkin Peppi Pitkätossumainen fiilis noiden kynttilöiden kanssa. Värimaailma kun piti sopia sekä pojalle että tytölle, joten yritin sitten mm. kynttilöissä ja viirinauhoissa noudattaa tuota pinkkiä ja vaaleanvihreää linjaa, vaikka tuolla seinällä komeileekin Helinä Keijun kuvia, mutta onneksi sillä on sentään vihreä mekko päällä :)




Koristeina leikkimökissä on paljolti itse ommeltua kuten mm. viirinauhat ja tämä Tilda enkeli mansikoiden, muffareiden sekä jätskitötteröiden kera. Kehyksissä löytyvät vanhat vintagekuvat, jotka itse painettu kankaalle.


Tämän kuvan ottohetkellä tuosta arkusta puuttuu vielä toinen maalikerros ja sen ilmekin sitten muutti myöhemmin, kun sai tähtikuviot kylkeensä. Arkku oli viime kesän huutokauppaostoksiani ja odotti vain pääsyä pois varastosta päivänvaloon.


Tämä haalean sinivihreä kaappi päätyi myös leikkimökkiin. Tämän olen kanssa joskus entisöinyt ja taisi olla jopa ihan ensimmäisiä entisöintitöitäni silloin joskus aikojen alussa. Hintaa kaapilla oli joskus 10 markkaa, joten ihan on ollut rahansa arvoinen :)


Leikkimökki sai koristeeksi myös vanhat lasten sukset, jotka ostin kesällä vanhan maalaistalon huutokaupasta. Lattialla myös itse tehty raku-saviruukku. Näitä savitöitäkin tuli silloin joskus nuorena flikkana harrastettua.


Siellä yksinäisyydessä tämä leikkimökki nyt kököttää talven yli odottaen lapsukaisia taas leikkimään ensi kesänä :)

12 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis leikkimökki. Ja niin söpöjä pikku huonekaluja. Kyllä onkin ihana katsella tällaisia kesäisiä kuvia kun ulkona on niin superpimeä päivä tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Aika synkkää ulkona näyttää olevan. Olishan se kiva saada vähän lunta, jotta tulisi vähän valoisampaa, mutta muuten en kyllä liiemmin lunta kaipaile. Kesää siis odotellessa :)

      Poista
  2. Onpas kaunis leikkimökki, kyllä tuollaisessa kelpaa leikkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lapset kyllä tuntuivat olevan siitä ihan innoissaan. Saas nähdä jatkuuko into vielä ensi kesänä :)

      Poista
  3. Aivan ihana leikkimökki, kauniiita värejä ja ihania kalusteita! Kyllä kelpaa tuolla leikkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Saas nähdä jatkuuko lapsukaisten leikkimökki into vielä ensi kesänä.

      Poista
  4. Tavattoman kaunis leikkimökki ! Varmasti lasten mieleen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lapsetkin tuntuivat olevaan mielissään, vaikka pikkumies vähän kyllä kommentoi noita Helinä Keiju kuvia, kun kuulemma liian tyttömäisiä :)

      Poista
  5. Ihana leikkimökki ja niin hienosti sisustettukin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onhan se kiva kun sain tuon tuonne mökille tehtyä.

      Poista
  6. Upea leikkimökki! Niin kauniisti sisustettu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onhan se ihan kiva, kun saatiin tuo mökille aikaiseksi.

      Poista