sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Pullapäivä


Meillä leivottiin tänään pitkästä aikaa pullaa. Jotenkin hirveä homma aina tuossa hommassa, että melkeinpä kerran vuodessa riittää tuo pullan leipominen. Nyt taas muistui mieleen, että miksi sitä ei niin kovin usein tosiaan leivota. Aikamoista säätöähän se leipominen on lasten kanssa ja lopuksi aivan hirveä siivoaminen kaikessa tuossa sotkussa, kun mm. sitä jauhoa on sitten joka paikassa ja jotenkin se kauliminen on puuduttavaa hommaa. Onhan se toisaalta kyllä ihanaa kun tuoreen pullan tuoksu valtaa talon ja saa kylmää maitoa sen kyytipojaksi. Nam! Lapsuudessani äitini leipoi pullaa melkeinpä viikottain ja oli ihana tulla koulusta kotiin, kun oli lämmintä pullaa odottamassa, mutta ihan sellaiseen tahtiin meillä ei kyllä pystytä :) Sori vaan lapsukaiset!


Itse en ole mikään pullan leipomisekspertti ja korvapuusteja en osaa tehdä ollenkaan, joten meikäläisen pullaohje on sellainen, että taikina kaulitaan levyiksi ja väliin laitetaan margariiniä, kanelia sekä sokeria ja sitten rullataan vaan kasaan ja leikataan pullat sellaisiin pullavuokiin, jossa ne saavat sitten kohota. Päälle keitän vielä vaniljakreemiä (munasta, sokerista, perunajauhoista ja margariinista sekä ripaus vaniljasokeria) ja kruunuksi vielä raesokeria. Tosin nyt kyllä täytyi todeta, että olisi melkein ollut pelkällä raesokerilla jopa parempaa, kun tuli vähän turhan makeaa.


Tekisi mieli joskus kokeilla raakojen pullien pakastamista ja ottaa niitä sitten aina muutaman paistettavaksi. Tosin se ei ole minulle vielä selvinnyt, että pitääkö ne kohottaa ennen pakkasta vai missä vaiheessa ne sinne tulisi laittaa. Onkos kenelläkään kokemusta?

Taidanpa hipsiä vielä ottamaan yhden pullan...siis sen neljännen jo ja sitten pullantuoksuisille unille :)

Lopuksi vielä asiaa lastenvaatteista. My Cinnamon Girliltä tuli viestiä, että heidän juuri ilmestynyt talven mallisto on jo alennuksessa ja alennusprosentit ovat jopa -70 % ja muu kokelma jopa -90 %. Talven mallistoon pääset kurkkaamaan tästä.

4 kommenttia:

  1. Nam, tuoreet pullat ovat kyllä herkkua! Kauniit kulhot ja liinat piristämässä leivontahetkeä. :)
    Mukavaa loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreen pullan tuoksua ei kyllä voita mikään. Harmi vaan, että niissä on niin iso vaiva aina leipoa ne, että turhan harvoin tulee ryhdyttyä siihen hommaan. Mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Minulla oli joskus himo munkkeihin, mutta en olisi jaksanut yksikseni syödä koko satsia. Keksin silloin kokeilla tuota pakastamista, ja hyvin toimi. Eli tein taikinan normaalisti ja kohotin. Sitten leivoin pulliksi, mutta en antanut niiden enää tippaakaan kohota, vaan laitoin suoraan pakastimeen. Aikanaan sulatettaessa pullat nousivat nätisti, ja tein niistä munkkirinkilöitä ja paistoin. Olivat ihan tuoreiden veroisia. Kokeile ihmeessä!!
    H-M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Tuota vähän kanssa ajattelin, että pitäisi pakastaa ennen kuin ne kohoavat. Täytynee kokeilla seuraavalla kerralla, että miten tuo toimii. Olishan se niin mukavaa kun saisi useammin ns. tuoretta kotona paistettua pullaa :)

      Poista