lauantai 11. tammikuuta 2014

Raejuustopaistos

Näin tammikuussa moni on tainnut tehdä taas elämäntaparemonttilupauksen ja uusi kevyempi arki edessä. Tässä yksi meidän perheen herkku, joka mielestäni aika kevyttä, kun sokeriakaan ei tule hirveästi ja hillon määrää voi  itse säädellä. Raejuustona käytän rasvatonta versiota, joka sopii myös tuohon hyvin. Maitona voi käyttää myös rasvatonta maitoa, jos haluaa vielä keventää. Ainakin meidän perhe tykkää tästä herkusta ja kaiken lisäksi se on todella helppo tehdä. Voisin jopa sanoa, että tämä on parempaa kuin pannukakku ja kevyempää. Meidän ehdoton suosikkihillo paistoksen kanssa on vadelmahillo. 


Alla ohje raejuustopaistokseen. Käytämme mielellämme luomutuotteita, mutta kukin voi tehdä tietysti paistoksen sellaisista raaka-aineista kuin itse haluaa. 

Raejuustopaistos:
3 luomukananmunaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
400 g raejuustoa
2 dl luomumaitoa

Vatkaa muna ja sokeri. Joukkoon sekoitetaan jauhot, raejuusto ja maito. Kaadetaan voideltuun vuokaan(halkaisija 25-28cm) ja paistetaan 175 C noin tunti. Hieman jäähtyneen paistoksen päälle hilloa ja eikun nauttimaan.  


Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta reseptistä! Googlasin pitkän aikaa kun piti keksiä mihin laitan 300 g purkin raejuustoa, jonka päiväys oli 8.3.2014. Mitään kovin suuritöistä en halunnut alkaa väsäämään ja tämä ohjeesi vaikutti lupaavalta. Jouduin vähän säveltämään kun huomasin että vehnäjauhot olivat loppuneet, korvasin ne perunajauhoilla. Lisäksi laitoin vähän mausteeksi sitruunankuorta ja vaniljasokeria. Otin juuri paistoksen uunista ja piti jo lämpimänä maistaa. Onpa hyvän makuista. Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäys edelliseen: maku on hyvä, mutta ei tuo pelkkä perunajauho kovin hyvin toimi, tahtoo erottua paistoksen pohjalle. Mutta ei tuo minua suuremmin haittaa vaikka vähän epäonnistuikin. Näin siinä joskus säveltäessä käy. Kyllä tämä syödyksi tulee. :)

      Poista