lauantai 8. helmikuuta 2014

Marttailta


Eilen oli meikäläisen vuoro järjestää meidän "kylän" marttailta. Keräännytään aina kerran kuukaudessa kuuden naapurin kesken askartelun ja käsitöiden merkeissä jonkun luona. Nyt väsättiin mm. ystävänpäivänkortteja ja lapsetkin innostuivat tekemään muutaman oman korttinsa. Sääntönä meidän marttakerhossa on että, mitään ihmeellistä tarjottavaa ei ole tarkoitus olla, mutta viiniä on oltava runsaasti :)


Meikäläisen tarjoiluna oli yksinkertaisesti kinkkupiirakkaa vihersalaatin kera. Jälkkärinä suklaa- ja vaniljajätskiä vadelmahillon, kinuski- sekä Reeses maapähkinäkastikkeen kera. Noiden tekoon ei onneksi kauaa mene ja kuka nyt jätskiä voisi vastustaa.


Näitä Paratiisiastioita tulee sen verran harvoin kuitenkin käytettyä, että kaivoin ne taas pitkästä aikaa kaapista. Keräilyinnostus näihin lähti oikeastaan siitä, että vanhempani ovat saaneet näitä joskus häälahjaksi, joten päätin ruveta kanssa keräämään täydennystä siihen sarjaan. Äitini lahjoittikin minulle joitakin osia tuohon sarjaan omasta astiostaan ja olen sitten pyydellyt aina uusia täydennyksiä joululahjaksi. Vanhempien astioiden kanssa täytyy vaan muistaa se, että ne eivät ole astiapesukoneen kestäviä, kuten nykyiset ovat. 


Kivaa keväistä väriä sai pöytää tuoreilla tulppaaneilla ja kirkkailla ja vihreillä Kivi-tuikuilla.


Kinkkupiirakan teossa oijoin sen verran, että käytin sellaista valmista pakastepohjaa, johon tein vain itse täytteen. Tuli ihan kivanmakuista niinkin. Täytteenä oli 200 g palvikinkkua, sipulia ja paprikaa. Mausteina mustapippuria, paprikajauhetta sekä kuivattua persiljaa. Kuorrutus koostui 3 munasta, 2 dl ruokakermasta, 1 dl maitoa sekä päällä vielä juustoraastetta.


Muutama räpsy vielä iltahämyssä.


Ihan kiva järjestää aina välillä tällaisia tapaamisia, vaikka tuo siivoaminen tuntuukin olevan aina aika toivotonta, kun lapset ehtivät sotkemaan talon ennen vieraiden saapumista. Yhden paikan kun saat siivottua ja siirryt toiseen, niin sillä välillä ne ehtivät sotkemaan jo edellisen. Jotenkin siis toivoton urakka. Kuulostaako tutulta?

Rentoa lauantai-iltaa! :)

10 kommenttia:

  1. Aivan loistava idea! Meillä on hieman sama idea täällä päin, mutta nyt lähiaikoina käsitöiden teko on ollut pelkkää rupattelua. Pitäisi taas tehdä noita iltoja jolloin saa jotain aikaiseksikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kieltämättä meilläkin meni aika paljon vain tuonne rupattelun puolelle ja käsityöt jäivät vähän taka-alalle, mutta jotain pientä edistystä sentään saatiin aikaiseksi. Jotenkin tuo aika vaan menee niin nopeasti, vaikka aloitetaan jo ihan hyvissä ajoin.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Näin on! Tosin aika usein tuo menee aika paljon rupatteluiden puolelle, mutta jotain pientä edistystä saadaan yleensä aikaiseksi myös käsityörintamalla :)

      Poista
  3. Ihastuttavia kuvia kauniista kodista ja kattauksesta ja kerrassaan hauska idea tuo marttakerho. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kattaa myös välillä muillekin kuin lapsille, joille lykätään yleensä muoviset lautaset eteen :)

      Poista
  4. Ihana kattaus ja niin lämmin tunnelma!! :) Ja aivan ihana idea tuollainen kerhoilu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt kun vielä voi poltella iltahämyssä kynttilöitä, niin saa mukavan tunnelman. Kieltämättä tuo kerhoilu on ihan mukavaa touhua ja kun oma vuoro ei kuitenkaan osu kovinkaan usein kohdille, niin ei tule mitään stressiä järjestelyistä :)

      Poista
  5. Ahaa, nyt selvisi miksi ne 'perityt' Paratiisi-astiat ovat meillä haljenneet. Meillä on ko. sarjaa tosi paljon ja ihan arkikäytössä, kun muita astioita ei edes juuri ole joitakin muumiastioita lukuunottamatta. Saatiin sarjaa aikoinaan häälahjaksi ja vuosien mittaan on tullut lahjoina paljon lisää. Itse en ole ostanut mitään (paitsi muutaman lautasen hajonneiden tilalle.) Häistä on jo yli 10 vuotta ja silloin ei muuta mieleistä sarjaa ollut. Halusin aloittaa tällaisen klassikkosarjan keräämisen, kun arvelin, että Paratiisin valmistusta tuskin ollaan lopettamassa ihan heti. Välillä kyllästyttää katsella samoja astioita ja joku toinen sarjakin kiinnostaisi, mutta kaappeihin ei mahdu monia sarjoja, joten minkäs teet. Eikä kyllä tulisi mieleen myydä sukulaisten lahjoittamia astioita ja vaihtaa jonkin muun sarjan keräilyyn. Meillä on myös värikäs itämainen matto ruokapöydän alla ja välillä minusta tuntuu, että väriä tulee liikaa, kun nämä astiatkin ovat värikkäät.

    Tulipas pitkä vuodatus Paratiisi-astioista, vaikka pointtini oli, että todella hauskalta kuulostaa tuollainen illanvietto. Onni on omistaa mukavia naapureita, joilla on yhteisiä kiinnostuksenaiheita!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä nämä Paratiisit ovat aika värikkäitä, mutta onneksi vielä ei ole kyllästymistä tullut. Välillä on kyllä vaikea miettiä, että minkä värinen lautasliina oikein sopii, kun ovat jo niin värikkäitä. Itse en ole vielä arkikäytössä niitä raskinut käyttää eli kaivetaan ne esiin vain ns. parempaan tilaisuuteen. Juu ja kannattaa tosiaa olla varovainen niiden vanhempien astioiden kanssa, kun tosiaan eivät ole astiapesukoneen kestäviä. Ainakaan nuo meidän 70-luvun alusta olevat.

      Poista