lauantai 20. syyskuuta 2014

5 v synttärivalmisteluja


Täällä on Helinä Keiju synttäritehdas puksuttamassa. Pikkuneidin 5 v synttäreitä vietään nimittäin huomenna sunnuntaina ja vähän tuskan hikeä taas jo pukkaa kaiken valmistelun osalta. No itsepähän olen kaiken tuon päättänyt järkätä, joten ei auta kuin syyttää itseään.

Synttäriteemaksi valkkautui tänä vuonna Helinä Keiju. Ei niinkään, että pikkuneiti olisi sitä itse niinkään halunnut, vaan syy siihen oli, että Tiimarissa  oli hyvässä alessa Helinä Keiju synttäritavaraa, joten ei tarvinnut kauaa miettiä, että mikä teema tälle vuodelle otetaan. Hih ja jo myös ensi vuoden teema on jo valmiiksi päätetty, kun samaisesta Tiimarin loppuunmyynnistä ostin myös prinsessa-aiheisia juttuja. Itse olen ihan Helinä Keiju fani ja melkeinpä nyt ne on sitten pidettävä jos sellaisia meinaa pitää. Voipi nimittäin olla, että ei sitten vanhempana neitinä enää suostu tuohon teemaan, vaan tulee kaikkia isompien tyttöjen juttuja.


Tällä kertaa en koristele vieraiden pikkupulloja, kuten olen aiemmin tehnyt,  vaan vain nämä isot mehupullot. Meillä kun löytyy sellaisia Helinä Keiju aiheisia isoja muovimukeja, joten otan ne nyt käyttöön. 


Pilleihin printtasin ja liimasin taas perinteisesti tällaisia viirejä, joihin tein kuvankäsittelyllä sankarin nimen. Viirin toinen puoli on vihreä ja toinen puoli puolestaan vaaleanpunainen.




Hih, innostuin sitten vähän kuvailemaan näitä pillejä enemmänkin. Olivat niin hauskan värisiä.


Cup caket saavat taas tällaiset printtaamani Helinä Keiju wrapit ympärilleen. Onneksi sain juuri nuo muffarit leivottua.  Kohta olisi sitten kuorrutteen laitto, jonka teen yleensä tuorejuustosta, tomusokerista ja voista.


Cup caket saavat nämä topperit myös päälleen, jotka väsäsin cocktailtikkuihin. Toisella puolella on Helinä Keijun kuva ja toiselle puolelle lisäsin sankarin nimen.


Nämä polka dot kuosiset kipot ajattelin laittaa popparikulhoiksi. Koristelin nekin samalla teemalla.


Viirinauha pitäisi vielä väsätä valmiiksi ruokapöydän päälle. Sitten olisikin kohta koristelu valmiina. 


Tämä Helinä Keiju nuken ympärille olisi sitten tarkoitus väsätä nukkekakku. Vähän kyllä pelottaa, että mitäköhän siitä mahtaa tulla. Leivoin voikakkupohjan siihen tai siis aika montakin pohjaa, kun muuten ei olisi saanut siihen tarvittavaa korkeutta. En oikein uskaltanut lähteä tekemään sitä tavalliseen kakkupohjaan. Pitäkäähän peukkujan sen osalta.


Suklaatikkarit sain tehtyä jo eilen valmiiksi, tosin ei ihan sellaisen värisinä mitä alunperin piti. Kävi nimittäin vähän köpelösti näiden kanssa, kun lapset olivat syöneet salaa kaikki vaaleansiniset suklaat. Olen käyttänyt näissä muoteissa aina sellaisia erivärisiä candy meltsejä, jotka sulatetaan mikrossa. Ei sitten auttanut muu kuin ottaa kaapista valkosuklaata ja värjätä se itse sinisellä elintarvikevärillä, mutta eihän siihen saanut samaa pirteää sävyä kuin mitä alkuperäisissä candy melteissä oli. Lisäksi uusi suklaa ei meinannut jähmettyä ollenkaan, vaan muutaman osalta kävi niin, että keskusta jäi muottiin. Laitoinkin ne sitten pakkaseen, jonka jälkeen sain ne ehjinä pois.


Se olisi sitten laitettava hihat heilumaan, kun ilta menee 70 v juhlien parissa. Nukkekakun kimppuun käyn ensimmäiseksi ja sitten olisikin vuorossa kuppikakkujen koristelu. Muutama sienipiirakkakin pitäisi vielä leipoa. Onneksi pakkasessa odottaa jo valmiina muutama kuivakakku ja keksit ovat ostettuina. Lisäksi olisi se kaikkein rasittavin vielä edessä, nimittäin siivous. Plääh!

Mukavaa lauantaita! Minä lähden uurastamaan!

7 kommenttia:

  1. Kiva, että olet noin paljon itse tehnyt! Kivat nuo tulostetut etiketit ja viirit. Harmi, että meilläpäin ei enää ole Tiimaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tuli tosiaan tulostettua nuo ajoissa, niin ei tullut niin kiire. Harmi, että tuo Tiimari meni konkurssiin, kun oli lempikauppa, josta sai hankittua kaikkea askartelutavaraa. Ei oikein löydy enää vastaavaa tai no onhan se Tiger tullut, mutta itse tykkäsin enemmänkin Tiimarista.

      Poista
  2. Kivoja juttuja, mutta on niissä tosi iso järjesteleminen. Hauska tuo asia, että alennusmyynnit määrittävät juhlien teemat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, juu oikea Sulo Vilen, kun halvalla saa, niin pitää ostaa ;) Onneksi nuo sattuivat olemaan oikein oivat synttäriteemoja ajatellen :)

      Poista
  3. Täällä kanssa nuo samat kipot olivat popparikippoina. Tosi kiva keksintö ja toimivat hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ovat todella kätevät ja eivät maksaneet kuin 0,89 € 10 kippoa. Hamtrasin niitä oikein urakalla myös jätskikipoiksi.

      Poista
  4. Generally Ι doo nnot lsarn article onn blogs,
    but I wish to saay that this write-up very compelled meе to ttry and do
    so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite ǥreat article.


    Review my web blog; Anti Aging Cream For Men

    VastaaPoista