torstai 29. tammikuuta 2015

Amerikkalainen proteiinipannukakku

Neljäs viikko alkoi tätä Fitfarmin superdieettiäni ja öhöm....hieman on tullut lipsuttua viime päivinä. On tullut vähän turhan monta tankkauspäivää ja vielä muutamat tuloillaan muutamien juhlien myötä. Seli seli, täyttä itsekurin puutetta sanon vaan! Yksi tankkauspäivä olisi sallittua tämän kuuden viikon dieetin aikana, mutta ihan ei sille linjalle olla päästy. Ei ihmekään jollei dieetti pure, kun mamma ei pysy aisoissaan. Pitäisi nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja laittaa itsensä ojennukseen.

Dieettin myötä olen totutellut syömään säännöllisin väliajoin ja marjoja sekä kasviksia on tullut lisättyä ihan huimasti. Lisäksi olen opetellut syömään myös kunnollisen välipalan, eikä tule napsittua vähän mitä sattuu. Tässä yksi vinkki terveellisestä proteeinipitoisesta välipalasta, jolla pystyy korvaamaan helposti Fitfarmin superdieetin välipalan, jos rupeaa rahkat ja raejuustot tulemaan korvista. Makukin on ihan ok, vaikka ei tietysti ihan aidon amerikkalaisen pannukakun vertaista, varsinkin kun se vaahterasiirappi puuttuu kokonaan. 


Tein nämä amerikkalaiset proteiinipannukakut Puhdistamon riisiproteiinijauheesta, joka on korkealuokkainen kasvisperäinen proteiini. Sen raaka-aineena on käytetty luomulaatuista täysjyväriisiä, joka on ensin idätetty parhaan mahdollisen imeytymisen ja ravinnetason saavuttamiseksi. Jauhe sisältää 70 % proteiinia sekä vitamiinejä, mineraaleja sekä terveellisiä laadukkaita rasvoja. Tämän riisiproteiinin aminohappoprofiili on erittäin tasapainoinen. Imeytyvyysindeksi eli PDCAAS on tasan 100 - sama kuin täydellisestä imeytyvyydestään tunnetuilla maito- ja heraproteiinilla sekä kananmunan proteiinilla. Verrattuna eläinperäisiin proteiineihin riisiproteiini saattaa olla huomattavasti vähemmän allergisoiva ja sopii sen takia paremmin herkimmille yksilöille. 

Tämä käyttämäni suklaanmakuinen proteiini on valmistettu luomulaatuisesta riisiproteiinista, joka on maistettu aidolla luomu-raakakaakaolla ja kaakaouutteella. Lisäksi mukana on suomalaista vahvaa pakuriuutetta, joka on erityisen tarpeen kovan treenin jälkeen, jolloin vastustuskyky saattaa laskea. Tosin meikäläisen treenejä ei voi kovinkaan koviksi luokitella, mutta pitäisi varmaan laittaa nuo läskit heilumaan, jotta tuloksiakin tulisi. Ei taida tuolla sohvan pohjalla paljon tuloksia syntyä, paitsi tietysti jos tarkoituksena on kasvattaa tuota etukupua. Sen hankkiminen on kyllä niin helppoa ja ei tarvitse ollenkaan rehkiä ;)


Amerikkalainen proteiinipannukakku

1 kananmuna
n. 1/2 dl valkuaista
vajaa 1/2 dl proteiinijauhetta
1 banaani

Muussaa banaani ja sekoita muut ainekset joukkoon. Paista pieniä lettuja ja nauti hyvällä omallatunnolla. Ohjeen voi tehdä myös siten, että laittaa 1/2 dl valkuaisen tilalle vain yhden munan valkuaisen ja nostaa proteiinijauheen määrän puolisen desilitraan.

Tätä Puhdistamon riisiproteiinia myy luontaistuotekaupat kuten esim. Ruohonjuuri.

4 kommenttia:

  1. Heti kun ymmärrän ryhtyä laihtarille/terveykuurille testaan kyllä näitä. Ovar varmasti vielä herkullisen maistuviakin. <3

    Kivaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo laihtarilla maistuvat ihan hyviltä ja ovat mukavaa vaihtelua sille rahka/raejuusto välipalalle. Muutoin noista ei taida olla aitojen amerikkalaisten pannukakkujen kilpailijoiksi, jotka on vielä uitettu vaahterasiirapissa. Oi ne on niin hyviä! Onneksi kohta saadaan nauttia aidoista letuista, kun suunnataan Jenkkeihin muutamisen viikon päästä ja silloin ei todellakaan pidetä mitään laihista, vaan syödään ja paljon! :)

      Poista
  2. Pitkästä aikaa jätän ihan kommenttiakin kerrankin! ;)
    Olipas mukava kun piipahdit eilen blogissani! :) Ja kiitos vielä eilisestä mukavasta seurasta, oli tosi kiva tavata livenä! :)
    Nam, kuulostaa kyllä herkullisilta pannareilta! Tuolla ohjeella kun muistaisi joskus kokeilla. :)

    Mukavaa torstaita sinulle!

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli tosiaan tavata ja löytää aina uusia blogeja, joiden taustalla olevat ihmisetkin on tavannut :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

      Poista