maanantai 9. helmikuuta 2015

Uusi jalkalamppu

 

Meidän olohuoneeseen saapui tämä uusi tyylikäs Spot -jalkalamppu, toiselta nimeltään lattiavalaisin tai lattialamppu. Olen pitkään jo kaivannut meidän olohuoneeseen jotain tunnelmanluojalamppua, koska noiden meidän kattovalaisimiin ei saa päälle himmennystoimintoa, koska käytämme niissä energiasäästölamppuja. Niitä ei saa kuin kahteen eri asentoon, päälle tai pois, vaikka katkaisimessa on himmennystoiminto. Laitoin nyt jalkalampun sisälle aika heikkotehoisen led-lampun ihan sen takia, että saadaan juuri tuota tunnelmavaloa olohuoneeseen. Lampussa on maitolasi, joten valo ei häikäise silmään ja ruma lamppu ei näy sieltä sisältä. Valaisimessa on myös mukavaa vanhan ajan elokuvastudiomaista vintage henkeä, johon ensimmäisenä ihastuinkin. Toisaalta valaisin on myös aika moderni, joten sopii siinä mielessä aika monenlaiseen kotiin.


Tämä lattiavalaisin on siitä kätevä, että sitä on helppo siirrellä paikasta toiseen ja saan myös nyt tuohon ompelukoneen viereen lisävaloa. Meikäläinen kun ompelee meidän ruokapöydän äärellä ja siinä kohtaa ei ole kuin kattolamppu, joten lisävalo on siihen enemmän kuin tarpeen.



 Tämä lattiavalaisin on valmistettu puusta. Varjostin ja yksityiskohdat ovat terästä. Kromatussa teräksisessä varjostimessa on himmennetty lasi pehmentämässä valoa. Jaloissa on myös kivana yksityiskohtana hauskat teräspallot, joiden päällä koko valaisin seisoo. Valonlähde max 60W. Korkeusväli, johon jalkalampun voi säätää, on 1,1-1,65 m. Itse säädin tuon varjostimen nyt aika alhaalle, koska se taso miellytti eniten silmääni. Lampun varjostimen voi myös säätää eri asentoihin ja suunnata vaikka suoraan ylöspäin, jos haluaa tuoda katon kautta valoa. Sitä täytyykin sitten vielä joskus kokeilla.


Tämä jalkalamppu on peräisin täältä LED-valot.fi -verkkokaupasta

2 kommenttia: