lauantai 1. elokuuta 2015

Kesän kirppislöytöjä


Taisin tuossa jossain vaiheessa luvata teille, että laittelen postausta kesän kirppislöydöistä, joka tulisi nyt sitten tässä. Nämä kirppislöydöt ovat kaikki hankintoja tuonne mökin leikkimökkiin. Ihanaa kun sinne saa ostaa kaikkea tuollaista vanhaa "krääsää", joita en todellakaan saisi viedä kaupunkikotiimme,  kuten esim. noita emaliastioita, joihin olen ihastunut. Taitaa tämä äippä leikkiä tuolla leikkimökissä enemmän kuin nuo lapset.


Tämä vanha vaaka oli jotenkin niin herkullisen värinen, että oli ihan pakko hankkia se ja kun hintakin oli vain muutamisen euroa. Oli vielä ihan kuin suoraan paketista otettu ja ajattelin alunperin ottaa sen ihan oikeaan leipomiskäyttöön mökille, kun siellä ei ole keittiövaakaa, mutta vielä se tuolla leikkimökissä lymyilee lasten leikkimansikoiden punnitsijana. Pitäisi varmaan myös opetella sen käyttökin, kun punnitessa tarvitsee siirrellä noita painoja eikä ole mikä digitaalinen vaaka, johon vain laitetaan punnittavat ja katsotaan lukeamat näytöltä. Toista se oli ennen digiaikaa. 




Muutama uusi Maileg pupukin on löytynyt kirppikseltä näiden vanhojen kavereiksi.


Pitäähän sitä myös leikkimökissä kello olla, vaikka eivät nuo lapset vielä osakaan kellonaikoja. Tuossa on ainakin selkeät numerot opettua varten ja kahden euron hintakin oli oikein passeli.


Peltirasiaan on hyvä kätkeä näitä ompelemiani huopaherkkuja ja muita aarteita.



Sitten päästään näiden ihanien emaliastioiden pariin. Näitähän käytettiin ihan oikeasti mm. isovanhempieni kotona ja olen kartuttanut sitä kokoelmaa kirppislöydöillä. Näitä emaliastioita ei taideta oikein enää arvostaa, vaikka ovat mielestäni jotenkin niin söpöjä juuri mökille. Tosin en niitä oikeaan ruokakäyttöön uskaltaisi enää ottaa, kun ovat näitä made in China -versioita ja ties mitä myrkkyjä silloin joskus niissä käytetty, mutta tuolla leikkimökissä ovat oikein oivia, vaikkakin aika kolhualttiita.


Tämä vaaleanpunainen Hello Kitty hella ja kuvissa vilahtavat muoviset leikkiruoat ovat aikaisempia kirppislöytöjä.



Vähän on ollut turhan viileää tänä kesänä leikkiä tuolla leikkimökissä ja onkin jäänyt tänä kesänä vähän vähemmälle käytölle. Kaikki vähänkin lämpöisemmät päivät kun on vietty tuolla mökin hiekkarannalla.  Ehkä ensi kesänä sitten vähän lämpöisimmissä merkeissä.

5 kommenttia:

  1. Ihania kirppislöytöjä Kride. Aikoinaan ostin tytöille tuon uuninkin kirppikseltä ja tuollainen vaaka löytyy meiltä vaaleansinisenä. :)

    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo vaaka on mielestäni tosi kiva ja se teidän vaaleansininen on varmaan ihanan värinen. Äidilläni on myös vastaava vaaka tummansinisenä.

      Poista
  2. Tosi suloisia emaliastioita! Ja eihän ne kolhut haittaa. Tyttösi on varmasti onnellinen pikkukokki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire! Nuo emalit ovat jotenkin vieneet sydämeni. Kyllä tuonne leikkimökkiin tulee tosiaan aika usein kaffekutsua ja pöytä on tarjoiltu leikkiherkuilla :)

      Poista
  3. Meillä on kotona ollut lapsuudessa samanlainen vaaka, siinä oli aina purkkapaketteja :D Ja ruusulautasia löytyi mummini luota. Ukkini syö niistä varmaan vieläkin :)

    VastaaPoista