keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Porkkanamuffinssi ohje


Tänään autolla ajellessani kuuntelin radiota ja ilmeni, että juurikin kyseisenä päivänä 3.2 vietettiin porkkanakakun päivää. Hih, enpä ole aikaisemmin kuullutkaan, että silläkin on ihan oma nimikkopäivänsä. Porkkanakakku on sen verran makoisa herkku, että siinä mielessä kyllä ansaitseekin ihan oman merkkipäivänsä. 

Nämä kuvissa näkyvät porkkanakakkumuffinssit tein jo ennen joulua, mutta on jäänyt ohje laittamatta tänne blogistaniaan saakka. Mikäs sen sopivampi päivä nyt sen julkaisemiseen kuin porkkanakakkupäivä. Tämä porkkanakakun ohje on alunperin tarkoitettu muistaakseni uuninpellillä tehtäväksi, joten tästä ohjeesta voi hyvin tehdä myös sen version. Itse halusin testata nimenomaan porkkanakakkua muffinssiversiona. Uuden ohjeen kanssa on aina vähän riski, että miltä se mahtaa maistua ja varsinkaan pyöreässä kakusta ei oikein voi mennä leikkailemaan makupaloja ennen vieraita, joten paras tapa on päästä  herkuttelemaan ennen muita, on tehdä niistä muffinsseja. Varsinkin kun tekee ison kasan muffinsseja, niin kukaan ei huomaa parin muffinssin katoamista parempiin suihin.


Tässä teillekin tämä ohje. Ohje on joskus vuosia sitten napattua jostain netistä ja alkuperästä ei ole valitettavasti tietoa. On jäänyt vaan testaamatta tämä ohje aikaisemmin. Halusin tällä kertaa tehdä sellaisen ohjeen mukaan, jossa on ananasmurskaa, koska se tuo hieman kosteutta pohjaan ja siten itse pohjassa ei saanut olla pähkinää, kun yksi vieraista oli pähkinäallerginen. Sopivasti tämä sitten löytyi reseptiarkistostani.

Porkkanakakkumuffinssi / porkkanakakku ohje

Pohja:

5 kananmunaa
5 dl sokeria
 2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sulatettua voita tai öljyä
5 1/2 dl porkkanaraastetta
1 prk ananasmurskaa

Kuorrutus:
100 g pehmeää voita
200 g philadelphia tuorejuustoa (naturel, ei light)
400 g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi pähkinärouhetta tai nonparelleja

Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi voi, hienoksi raastettu porkkana ja ananasmurska. Jos teet porkkanakakun uuninpellille levitä se leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n. 25 min. Jos teet muffinsseja, niin täytä muffinssivuoat n. 2/3 ja testaa kypsyys n. 20 min jälkeen. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä jäähtyneiden muffinssien tai levyn päälle. Itse käytin tyllalla varustettua pursotinpussia kuorrutteen laittamiseen ja koristelin muffinssit vielä sokerimassasta leikatuilla koristeilla. Kuorrute oli ehkä hitusen liian juoksevaa pursottamiseen, mutta kyllä siitä sentään jotain sai aikaiseksi. Ehkä siihen voisi lisätä vähän vielä tomusokeria, jos haluaa jämäkämmän pursotuksen.

Porkkanakakku maustuu täyteläisemmäksi jääkaapissa, joten melkein kannattaa leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä.



2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta, taidanpa toteuttaa neidin synttäreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan :) Kiva jos tulee käyttöön. Itsekin vähän suunnittelin, että tekisin noita taas tuleville 2-synttäreille. Mukavia synttäreitä!

      Poista