perjantai 16. maaliskuuta 2018

Bataattiporkkanasose keitto


Näin kylmillä talvikeleillä on ihana nauttia välillä lämmintä keittoa. Oma ehdoton suosikkini on tämä bataattiporkkanasose keitto höystettynä itsetehdyillä valkosipulikrutongeilla. Lämmittää niin mukavasti ja onhan se myös ihanan aurinkoisen värinenkin. Mukava pieni väriläiskä päivässä pitää mielenkin virkeänä. Tässä vielä teillekin tämä lemppariohjeeni

Bataattiporkkansosekeitto

1  bataatti n. 600-700 g
3-5 porkkanaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 kasvisliemikuutiota
1 prk (2 dl) kookoskermaa tai ruokakermaa
suolaa
juustokuminaa
mustapippuria
ripaus chiliä

Kuori ja pilko bataatti, porkkanat ja sipuli ja valkosipulit. Lisää pilkotut kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että juuri ja juuri peittyvät (n. litra) ja laita joukkoon liemikuutiot. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Lisää kerma ja kuumenna. Mausta lopuksi.

·        Leikkaa paahtoleivästä krutongin kokosia paloja. Paahda ne runsaassa rasvassa pannulla. Itse käytän tässä voita ihan maun vuoksi. Lisää paistamisen loppupuolella silputut valkosipulit ja anna paahtua myös niihin vähän väriä.

·        Lisää annosten päälle paahdetut valkosipulikrutongit ja nauti.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!