sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Sauna from Finland - vientituote maailmalle

Meille suomalaisille sauna, jos mikä on lähellä sydäntä. Siellä unohtuu niin huolet ja murheet ja jopa entisaikoina siellähän hoidettiin myös synnykset. Jopa oma isäni on syntynyt vielä 40-luvulla saunassa, joten voiko sen hienompaa paikkaa enää olla. Nyt tästä suomalaisten pyhimmästä paikasta, saunasta pyritään tekemään suomalaista vientivalttia maailmalle Sauna from Finland -yirtysverkoston kautta. Saunasta halutaan tehdä kokonaisvaltainen elämys, joka alkaa jo ennen itse saunaan astumista ja jatkuu myös itse löylyssä istumisen jälkeen. Verkostossa onkin mukana monia tunnettuja yrityksiä tuotteillaan, joihin minulla oli ilo tutustua vähän lähemmin Uunisaaren kauniissa maisemissa, jossa Sauna from Finlandin kutsumana järjestettiin lämminhenkinen pr-tilaisuus. 





Itse tilaisuus alkoi Uunisaaren historiasta, joka nautittiin erittäin maittavan ruoan lomassa. Itselleni tuli muuten yllätyksenä, että talvisaikaan sinne pääsee ihan siltaa pitkin ja miten tunnallallinen Uunisaaren ravintola onkaan sisältä. Aivan ihana juhlienviettopaikka niin kesällä kuin talvisaikaankin.

Mukana tilaisuudessa olivat myös monta Sauna from Finland -verkostoon kuuluvaa yritystä tuotteineen, kuten Lumene, Jokipiin Pellava, Familon, Osmia, Mallaskosken panimo sekä Kolo-sauna. Verkostoon kuuluu mahtavat 180 yritystä.



Mallaskosken Panimo lanseerasi illan tilaisuudessa uuden saunaoluen nimeltään Vihta Lager. Vaikka en oluen ystävä olekaan, niin pitihän tuota maistaa myös sellainen autoilijan annos. Kyseinen olut on hieman normaalia olutta miedompaa 3,8 % alkoholipitoisuudellaan ja olisihan tuota voinut ihan enemmänkin maistella. Olut saa säväyksen kotimaisista koivunlehdistä ja koivunmahlasta.


 Vaikka saunoessa ei saisi olla kiire, niin itselläni oli sen verran tiukka aikataulu tuona iltana, että jäi saunajoogat ja poreamme testaamatta, mutta enköhän joskus vielä tuon saunajoogankin ehdi testailemaan.

Aivan mahtavaa, että meillä Suomessa panostetaan myös tämän meidän pyhän paikan maailmanvalloitukseen. Taidankin käydä napsauttamassa saunan päälle ja mennä nauttimaan löylyn lämmöstä. Mikäs sen ihanampaa kuin pujahtaa saunan raikkaana sitten peittojen alle nukkumaan ja aloittaa uusi viikko.



*kuvat otettu Huawei P10+ kännykällä*



3 kommenttia:

  1. Sauna, se on meidän perheelle sellainen rauhan ja rentouden tyyssija. Sen jälkeen on aina valmis unille!
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Cride <3

    VastaaPoista
  2. Kyllä oli ihanat saunatuotteet! Saunominen on niin parasta. Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista