sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ommeltu mekko glitterikoristelulla


Tässä vielä kuvia eilen mainitsemastani mekkoaskartelusta, jonka tein meidän kylän Marttakerhossa. Ompelin ensin pikkuneidille mustan puuvillaisen liivimekon, johon leikkeilin glitteripaperista kuviot ja silitin ne paikoilleen. Harmi, ettei näihin kuviin saa vangittua tuota ihanaa glitterin loistoa, joka noissa kuvioissa oikeasti on.


Mekon ompelin Suuri käsityölehden kaavoilla (numero 5/2009). Tein tarkoituksella vähän isomman koon mekosta, jotta ei ole heti kättelyssä pieni ja ei tuo mekko kyllä ihan pahalta nyttenkään näytä, vaikka onkin väljyyttä. Eteen silitin bambi kuvion sekä kukkakuviot ja selkäpuolelle jatkoin tuota kukkakuviota, kuten tuosta oikeanpuoleisesta kuvasta näkyy. 


Näitä glitteripapereita myydään askartelukaupoissa. Hinnat ovat vaihdelleet 4,50-6 euron välillä arkki ja arkin koko on n. puolikas A4. Arkkeja on todella helppo käyttää. Piirrä vaan ensin kuvio paperille ja leikkaa se muotiksi, jollet halua vapaalla kädellä leikellä tai piirrellä paperiin. Silityksen jälkeen päällä oleva muovikalvo poistetaan ja saat esiin ihanan glitterikimalluksen. Papereita voi silittää myös toistensa päälle, mutta muista poistaa tuo muovikalvo ennen toisen kuvan lisäämistä. Itse laitoin vielä noiden kukkien keskelle silitettävät strassit luomaan vähän lisää bling blingiä. Saas vaan nähdä kuinka kauan ne saavat olla paikoillaan ennen kuin tuo pikkuneiti on  repinyt ne pois :)

Näitä täytyy kyllä käyttää toistekin. Nyt vain mietintämyssy päähän ja miettimään mitä seuraavaksi keksisi.

EDIT: Kyseistä silitettävää glitteripaperia on myynnissä myös suoraan Serivarin nettikaupassa, jonne pääset tästä. Paperi on nimeltään lämpösiirtofolio/tekstiilifolio.

4 kommenttia:

  1. Ihana mekko ja kuinka kauniin oletkaan siitä taikonut! Ihania tuolliaset yksilölliset vaatteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Totta tosiaan aika yksilöllisiä vaatteita saa kyllä tehtyä. Ei taida heti tulla vastaan samanlaista.

      Poista
  2. Voi kuinka suloinen mekko. :) Ja mekon omistaja.
    Mäkin tahdon tuollaisen mekon. Siis tuon mallisen... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tuo olisi kyllä todella helppo ommella, jos vaan löytäisi kaavat vähän isommassa koossa :) Pirtsakkaa uutta viikkoa!

      Poista