tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pääsiäisasetelma



Palataanpas vielä hetkiseksi pääsiäiseen ja meidän tuohon pääsiäishässäkkään ihan normaalivalaistuksessa. Iltahämyssä olevia kuvia täällä vilahtikin jo aiemmin.


Nappasin vanhemmiltani mukaan isoäitini vanhat Arabian voipytyt ja tungin nuo kukat niihin ja vähän sisalia ympärille. Vasemmalta lukien tulppaanit, krookukset ja helmililjat. Saas nähdä tuleeko tuohon oikeasti joskus tulppaaneja, kun se ei ole mielestäni kasvanut juuri ollenkaan ja on sentään ollut jo yli viikon meillä.



Näitä tipuja viilettää ympäri tv-kaapin päälistä odottamassa, että josko tuolta suklaamunista kuoriutuisi uusi kaveri. Ja arvatkaas mitä. Tuo meidän isäntä oli taas syönyt näitä mun pieniä koristesuklaamunia tuolta päältä, vaikka kuinka olen hokenut, että niitä ei voi/saa syödä, kun ovat yli 10 vuotta vanhoja (käytän niitä joka vuosi koristeena), mutta ei viesti mennyt taaskaan perille. Eilen kun rupesin pikkuhiljaa siivoamaan näitä pääsiäiskoristeita pois, niin huomasin, että taas oli joku syönyt yli puolet niistä ja sitten vielä hän tunnusti syöneensä ne. Huoh! Mun pitää varmaan kehittää noiden munien viereen lappu " If you eat this, you will die" ;) auttaiskohan se? Tosin eihän noita kohtaan ole enää yhtään jäljellä, vaan täytyy jostain hankkia uudet kivat värikkäät munat.


Harmi, etteivät nämä krookukset kestä sisätiloissa kovinkaa kauaa. Meillä kun ei ole mitään viileää tilaa mihin niitä nostelisi yöksi, jotta saisi vähän lisäaikaa noista nauttimiseen eikä oikein uloskaan voi niitä laittaa näillä pakkasilla. Narsissitkin olisi jo ostettu ulos, mutta kun ei uskalla oikein laittaa niitä sinne, kun lähes joka yö käynyt melkein -10 asteessa. Tosin nuo meidän ulkoruukot on vielä niin jäässä, että eipä niihin mitään saiskaan. Täytyisi nostaa ne sisälle ensin sulamaan. Täytyykin ottaa tuo tänän ohjelmaan, kun nuo narsissit ovat kohta jo kuolleet, ennen kuin saan ne edes ulos ja peittää ne sitten vaikka yöksi. Niin ja vielä kun muistaisi tehdä sen joka ilta.

Se olisi sitten kesäaika ja aika siivota kaikki pääsiäisjutut pois ja odottaa kesän tuloa. Aika sitkeässä tuo lumen sulaminen tuntuu vaan olevan :(

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Harmi vaan, että nuo kukat kestävät sisällä niin vähän aikaa.

      Poista
  2. Mä ostin lauantaina tulppaaneja ja mietin myös, miten saisin ne pysymään nätteinä, kun ei ole viileetä tilaa. Noh aamuisin olen avannt parvekkeen oven ja aamun koleudessa oven raossa niitä pitänyt. Ja voin kertoa, että ovat vieläkin tosi kauniita! Eli koitahan vaikka aamuisin viileään hetkeksi laittaa, josko sullakin auttaisi tällainen kikka.
    Mukavaa kevättä sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Tuotakin kikkaa voisi tosiaan kokeilla. Mukavaa kevättä myös sinne ja toivottavasti se vihdoin ja viimein alkaisi. Ei vaan tunnu tuo lumi sulaavan ollenkaan :(

      Poista
  3. kääri krookukset sanomalehteen tai laita vaikka kylmälaukkuun ja nosta vaan sinne ulos. ei se pakkanen noin kovana sinne kylmälaukkuun paneskele ja saat pidempään niitä ihailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin hyvä idea, että laitan ne kylmälaukkuun. Eipä tullut heti mieleen. Siellä ne ovat vähän turvassa tuolta pakkaselta ja saisivat vähän lisäaikaa kukintaansa. Kiitos vinkistä :)

      Poista