tiistai 14. toukokuuta 2013

Lasten juhlapukeutuminen

 Minulta on aika usein kyselty meidän lasten vaatteista ja sain pyynnön, että voisinko kirjoittaa vähän enemmän meidän lasten juhlapukeutumisesta kuvien kera. Aikamoisen kuvapläjäyksen saattekin nyt tässä meidän vaatekaapin valikoimasta. Ihan hyvä, että nämäkin tuli nyt ikuistettua kuvina, niin jää jonkinlainen muisto näistäkin. Eihän noita kaikkia juhlavaatteita voi kuitenkaan säilyttää, vaan suurin osa niistä menee kuitenkin kiertoon. Vain ne rakkaimmat ajattelin säilöä talteen.


Minun ehdoton juhlamekkojen ostospaikka on Jenkit ja tuonkin sieltä aina hirvittävän määrän lastenvaatteita ja nimenomaan juhlamekkoja. Siellä on juuri tällaisia minun makuuni olevia tarpeeksi hörhelöitä sisältäviä mekkoja. Valitettavasti aina sinne ei kuitenkaan pääse shoppailemaan, mutta  postauksen lopussa onkin vinkki mistä näitä juhlavampia mekkoja tuli eteeni. Valitettavan harvoin Suomen kaupoista löytää tällaisiä hörhelömekkoja ja ehkä suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu niin juhlava pukeutuminen kuin esim. juuri Jenkeissä, mikä on toisaalta harmi. No meillä on se kyllä korjattu ja juhlamekko laitetaan aina päälle kun on vaan mahdollisuus. Ei tarvitse olla häätason juhlatilaisuus, että voi laittaa kivan mekon päälle. Siis välillä meillähän niissä jopa melkein nukutaan, kun pikkuneiti ei millään anna välillä ottaa niitä pois ja saa käyttää parhaat suostuttelukeinot, että miksi yökkärit ovat nukkumiseen paremmat kuin juhlamekko :)


Aloituskuvassa vilahtaa pikkuneidin 3 -vuotissynttärimekko ja tässä ylä vasemmalla taas puolestaan 2 -vuotissynttärimekko. Yleensä valitsen sellaisen mekon, jossa on tylliä alla, koska se antaa juhlamekolle enemmän ryhtiä ja tekee juhlavamman. Lisäksi meidän pikkuneiti rakastaa leveitä helmoja, joilla voi pyöriä. Ensimmäiseksi kun mekon saa päälle, niin pitää testata, että miten helma pyörii. Välillä on jo itsekin ihan pää pyörällä kun vierestä seuraa sitä pyörimistä :) Oikeanpuoleisessa kuvassa juuri tilattu Pomp de Luxin paljettimekko. Tämä ei ehkä ole niin juhlava kuin nuo kaksi edellä mainittua, koska tämän alaosa on trikoota, joka tekee siitä heti arkisemman, mutta toisaalta tuo kuitenkin sopii myös juhlavampiinkiin tilaisuuksiin juuri tuon paljettiyläosan takia.


Nämä kuvissa vilahtelevat kolme mekkoa ovat viime Jenkkireissulta Floridasta. Yläkuvan mekon ostin pikkuneidin 4 -vuotissynttärimekoksi, mutta saas nähdä onko se liian iso vielä syksyllä kun se päivä koittaa.


Tämänkin mekon alta pilkahtelee tuo punertava tylli ja edessä on kokokuvioina nuo kukat Useimmissa meidän mekoissa on myös solmimisnauhat vyötäröllä, jotka sitten saa laitettua rusetiksi mekon taakse. Tuovat kivaa vaikutelmaa myös taakse ja meillä kun tuo pikkuneiti on aika laiha, niin saa samalla säädettyä tuota mekon kokoa paremmin sopivaksi.


Tässä mekossa rakastuin merihenkisyyteen sekä tuohon mekon alaosan pliseeraukseen. Harvoin muuten enää näkee pliseerattuja mekkoja, mikä on toisaalta sääli, koska minusta ne ovat ainakin kauniita.


Nämä kaksi yläkuvan mekkoa ovat Laura Ashleyn valikoimaa ja myös Jenkeistä.


Tämä mekko ei ehkä ole niin juhlava kuin nuo muut esitellyt mekot, mutta nappasin sen nyt tulevan kesän kunniaksi kuitenkin tähän mukaan.Tässä mekossa on vaan jotain ihanan romanttista ja väriyhdistelmä aika onnistunut. Aina ei tarvitse olla vaaleanpunaista, vaan sen voi ottaa myös ns. höysteeksi muun värin kanssa. 


Tämä mekko on taas tuota juhlavampaa sorttia ja ostin sen kanssa viime Jenkkireissulta. Vielä se on vähän turhan iso pikkuneidile, mutta kun hintaa oli vain n. 10 euroa, niin en voinut jättää sitä kauppaankaan.


Tämä punainen puuvillamekko ja alla oleva kissamekko eivät kanssa ole enää niin juhlavia, vaan tuota punaista voisi pitää ihan kesähelteellä muutenkin. Eipä tarvitse varmaan taas mainita, että nämäkin Jenkeistä :)


Vielä muutama kuva retro henkisestä mekosta ja Lindexin vintage tyylisestä kukkamekosta.


Tämä Noa Noan setti on kanssa yksi lemppareistani. Siihen on vielä väriin sopivat sukkahousut sekä vyö olemassa.


Sitten tänne postaukseen on päässyt muutama itse ommeltu tekelekin. Vasemmanpuoleinen alla on uusin ompelukseni. Kyseessä on Maret -mekko Mekkotehdas kirjasta ja oikeanpuoleinen puolestaan liivimekko ompelus, johon leikkasin sellaisesta silitettävästä glitteripaperista nuo koristeet eteen ja taakse. Näistä molemmista mekoista olenkin tehnyt jo aikaisemmin postauksen.


Tässä alla sitten pikkuneidin ehdoton lempparihamonen. Tämä kun pyörii ihanasti kellolle. Oli muuten aikamoinen metsästys, että tuon hameen kanssa löytyi musta paita, jossa olisi jotain tuohon mekon väritykseen sopivaa. Pikkuneideille kun aika harvoin on juuri mustaa paitaa, mutta pienen metsästyksen jälkeen tuo koirapaita rusetilla löytyi tuon kaveriksi.


Juhliin lähtö on aina kiva viimeistellä sitten vielä juhlavammalla takilla. Nämäkin myös Jenkeistä. Tuossa alakuvan takissa on sitä jotain ihanan romanttista tyyliä ja pallotakki puolestaan edustaa vähän kesäisempää.



Sitten päästään meidän pikkumiehen vaatekaapille kurkkaamaan, joka koostuu pääasiassa Gantista, Tommy Hilfigeristä ja Ralph Laurenista. Ei tarvitse varmaankaan taas mainita erikseen, että Tommyt ja Ralphit ovat suurimmalta osiltaan Jenkeistä ostettuja. Siellä kun tulee käytyä kerran vuodessa hamstraamassa matkalaukut täytyy kyseisiä merkkejä, kun ovat niin paljon halvempia kuin täällä meillä ja kun ottaa vielä huomioon vahva euron dollariin nähden, joka pudottaa vielä hintaa. 

Kurkataan esimmäiseksi pikkumiehen Gantin juhlavimpiin vaatteisiin.


Pikkumiehen kaapista löytynee myös jokunen Gantin kauluspaita juhlavimpiin tilaisuuksiin. Harmi, että tuo punaruudullinen kauluspaita käy jo pieneksi, koska on ollut yksi suosikkipaitojani. 


Kauluspaitoihin on helppo yhdistellä villis tai slipooveri ja tyyli pysyy silti siistinä. 


Usein suosin pikkumiehen juhlavaatteen värityksessä tummansinistä. Niin paidoissa kuin housuissakin. Se on pehmeämmän sävyistä kuin ihan musta ja tuo tummansinivalkoraidallinen yhdistelmä tuo kivaa merihenkisyyttä.


Enhän minä voinut vastustaa tämän paidan hankintaa. Tähdet kun ovat lähellä sydäntä.



Kesäisin meidän juhlavaatetus koostuu enimmäkseen siisteistä pikeepaidoista. Pikeitä löytyykin kaapista varmaan parisenkymmentä, joten en lähtenyt niitä nyt kaikkia tähän kuvailemaan.

Sitten Ralph Laurenin juhlavampi valikoimamme



Ralph Laurenin pikeepaitojen osalta meillä on kaapit täynnä nimenomaan Big Ponya. Minulla on se paha tapa, että ostelen reissuista jo muutamaksi vuodeksi eteenpäin lastenvaatteita ja sitten unohtelen niitä kaappeihin kun se koko olisi käytössä. Meillähän kaapit ihan ääriään myöden täynnä vaatteita ja aina vaan ostelen lisää. Minkäs shopaholic itselleen voi ;)


Yksi pääsääntö minulla on ostaessani poikien vaatteita, nimittäin paidassa pitää olla kaulus. Näin ollen meillä ovat suosiossa rugbyt, kauluspaidat ja pikeepaidat. Saas nähdä koska tuo pikkumies totetaa, että hänpä ei halua enää mitään sellaista paitaa missä on kaulus, joten sittenpä menee tällä äipällä sormi suuhun. Vielä hän onneksi suht kiltisti tai pienellä kiristyksellä laittaa valitsemani vaatteet päälle. Jos hän itse saisi päättää, mitä hän laittaisi päällensä,  niin se olisi kulahtanut ja pieneksi käynyt Salama t-paita. Se nimittäin aina välillä vilahtaa salaa jonkin paidan alle ja kuoriutuu sieltä esiin sopivalla hetkellä ;)



Tykkään poikien paidoissa myös kirkkaan punaisesta. Onneksi pikkumies itsekin tykkää vielä siitä väristä ja toivottavasti vielä pitkään. Punainen vaan jotenkin sopii niin hyvin pikkumiehen vaaleiden hiusten kanssa ja tuo pirteyttä.


Tämä Ralph Laurenin paita on tulossa kohtapuolin tuonne huutikseen myyntiin, kun rupeaa käymään jo valitettavasti pieneksi. Iso kasa olisikin taas vaatetta kuvattavaksi ja laitettavaksi myyntiin. 


Heh, olisi pitänyt näköjään vähän paremmin silitellä näitä paitoja ennen kuvan ottoa, kun näyttävät niin ryppysiltä :(


Kylmemmällä ilmalla pikeen kanssa voi helposti yhdistellä jonkin siistin villatakin/villiksen.

Ja sitten vielä Tommy Hilfigerin vaatteita. Tommyn rugbyjä meillä on aikamoinen läjä ja nappasin tähän muutamasta kuvan.









Tässä vielä vinkkinä, mistä löytyi näitä vähän juhlavampia lastenvaatteita. Juuri tuota ihannoimaa Jenkkityyliä eli että mekoissa on näyttävyyttä ja tylliä. Alla olevat kuvat on poimittu Lekmerin nettikaupasta

Ihastuin erityisesti tähän Jocko merkkiin, jonka löysin tuolta Lekmerin sivuilta. Alla olevat kuvat ovatkin kaikki kyseistä merkkiä.









Oi miten suloinen tämä setti olisi pojalla ja tytöllä. Tuo merihenkisyys ei vaan koska väisty omasta ihannoinnista. Tuota poikien settiäkin näytti olevan 110  kokoon asti, joten melkein menisi vielä meidän pikkumiehelle.




Huh! Johan tuli pituutta tälle postaukselle. Kuka jaksoi skrollata tänne asti? :)


20 kommenttia:

  1. minä jaksoin.. :D aivan ihania asukokonaisuuksia.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on harvinaisen kauniita vaatteita teidän lapsilla :)
    Harmittaa, kun Suomen valikoima on niin suppea, ja sitten kun löytyy jotain vähänkin kivempaa, se näkyy useinmiten korkeana hintana.
    Jos taas lähdet tilaamaan jenkeistä, tullikulut nousevat myös korkeiksi...

    14 v tyttärelle on tilattu vaatteita niin Victorias secretiltä kuin Hollisteriltakin. Tulee kalliiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tosiaan Suomen valikoima on harmittavan suppea ja näkyy heti hinnassa, jos sattuu löytämään vähän erikoisempaa. Tuolta Jenkeistä kun saa sillä hinnalla jo 2-3 mekkoa, mitä täältä joutuu pulittamaan yhdestä. Hollisterilla ja Abercrombie&Fitchillä, (johon konserniin myös Hollister kuuluu) tulee kanssa aina käytyä Jenkeissä. Miten olet muuten saanut sieltä netistä tilattua, kun heittää aina EU:n sivuille, jossa hinnat aina paljon kalliimmat kuin US sivustolla? Tuolla US Hollisterilla ja A&F:llä on muuten vähän väliä kaikki -40-50 % alennuksella ja silloin olen itse kanssa sieltä tilannut. Tosin meillä on se etu, että tilaan ne Jenkeissä asuvan perheen luokse, joka sitten postittaa ne Suomeen. Eli täytyy melkeinpä olla joku hide my IP-ohjelma käytössä, jotta pääsee tuonne US-sivustolle. Hih ja kokeiltu tuokin ;)

      Poista
  3. Todella ihania mekkoja. Varsinkin tuo 2v. juhlamekko miellyttää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo mekko on tosiaan kanssa yksi suosikeistani ja ajattelin sen kyllä säästää muistoksi :)

      Poista
  4. Ihanaa, että joku muukin on hulluna juhlamekkoihin ja ostelee niitä jemmaan ;-)
    Tosi kauniita mekkoja Fannylla! Minäkin ostan suurimman osan mekoista ulkomailta tosin nettikauppojen avulla. Pojallasikin on hurja määrä kivoja paitoja. Tykkään just samanlaisesta tyylistä myös omilla pojilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi joku muukin "mekkohullu" löytyy, etten ole ainoa. Ongelmana on vaan, että noita juhlia on vaan ihan liian vähän ja suurinta osaa mekoista tuleekin pidettyä vain kerran tai kaksi :( Pitänee varmaan itse ruveta järkkäilmeään lisää juhlia, että saadaan mekot käyttöön ;)

      Poista
  5. Minäkin jaksoin, vaikkakaan aihe ei ole itselleni ajankohtainen, aivan mielettömän ihania vaatteita teidän lapsilla, puin oman poikani aina nätisti ja juhlavasti kun hän oli pieni, kiva että näytät mallia siihen että pojillekin löytyy kauniita ja tyylikkäitä vaatteita, ihastuin tytön vaatteissa eniten tyttäresi merihenkiseen mekkoon, siinä vaan on sitä jotain :) = tyyliä riittää vaikka muillekin jakaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :) Jotenkin mä olen ihan hurahtanut noihin lasten vaatteisiin ja kaapit jo niin täynnä, että mitään ei enää mahdu sinne, saatikka löydy. Pitäisi ruveta jo vähitelleen karsimaan tuota mun ostovimmaa :)

      Poista
  6. Minäkin jaksoin... Ja huokailin melkein jokaisen mekon kohdalla kuinka ihania ne ovat. Omalla 4v menossa joku mekkoihotus kausi ja ei laita mekkoa päälle ei. Nytkin äitienpäivänä mummulassa se mekko lähti alta aikayksikön että pysyi 6serkkupojan perässä leikeissä mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Toivottavasti meillä ei tosiaan tule tuota vaihetta tai sitten olisin ihan pulassa noiden mekkojen kanssa. Mutta toisaalta ehkä tuon ymmärtää, että mekko vähän hidastaa tuota temmellystä poikien kanssa ja kun niilläkään ei ole mekkoa, niin hänkään ei halua sitä laittaa ;)

      Poista
  7. Jaksoin jaksoin! Olis ajankohtainen tuollaisen hörsylämekon hankinta kun tänä kesänä on ristiäiset, häät sekä rippijuhlat. Mutta onneksi huomenna on PompDelux-kutsut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa iltaa teille tänään :) Tulee varmaan onnistuneet kutsut. Pompilla oli ainakin yksi sellainen juhlavampi mekko valikoimassa, jossa oli muistaakseni tylliä alla. Väreinä taisi olla luonnonvalkoinen, vaalenvihreä ja roosa. Mietin jopa sitä meille, mutta sitten luovuin sen tilaamisesta, kun kaapit tosiaan jo ennestään niin täynnä.

      Poista
    2. Harmittaa, kutsut peruuntuivat kun en saa porukkaa tulemaan kutsuille :(
      Ensviikolla uus yritys. Meidän tyttö just valitsi sen hörselömekon itselleen missä iso rusetti edessä. Äiti ois halunnu vihreen mutta tyttö haluaa persikan, saa nähä kumpi otetaan. Myös se paljettiyläosa-mekko ois ihana.

      Poista
    3. No voi ei! Harmittaa ihan sun puolesta. Toivottavasti ensi viikolla sitten onnistuisi. Juu ja se mekko oli juuri tuo mitä tarkoitin. Se vihreä oli kyllä ihan kivan värinen luonnossa. Se valkoinen oli ehkä liian luonnonvalkoinen, että se häiritsi itseäni siinä vähän. Meille tosiaan tuli se paljettimekko ja on kanssa tosi kiva. Jos siihen päädyt, niin toivottavasti löytyy vielä sopivaa kokoa. Oli nimittäin jo silloin osa koosta loppuunmyyty parin päivän jälkeen, kun mallisto ilmaantui. Aika nopsaan tuntuivat menevän.

      Poista
  8. Pliseerattu helmainen tummansininen mekko, pinkki takki ja Ralph Laurenin vaatteet, ihania vaatteita koko postaus täynnä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Harmi tosiaan, että pliseerattuja mekko ei oikein enää näe. Muistan omasta lapsuudestani ne niin hyvin ja kun tykkäsin niistä, mutta nyt ei tosiaan ole oikein tullut enää missään vastaan.

      Poista