tiistai 3. joulukuuta 2013

Pikkuneidin mekkokatsaushaaste

Sain Pink Dreams -blogin pitäjältä kivan haasteen, jossa pyydettiin kurkkaamaan kuinka monta mekkoa on kaapissasi. Oletin, että tässa vaiheessa puhuttiin tyttäreni mekoista eikä omistani, joita on kyllä kanssa aikamoinen liuta. Olen vähän huono aina näitä haasteita toteuttamaan, mutta nyt jostain löytyi inspiraatiota tämän toteuttamiseen. Osa kuvista on jo varmaankin joskus vilahdellut täällä blogissani, koska en jaksanut ruveta kaikkia mekkoja enää uudelleen kuvailemaan. Juuri siitä syystä kuvissa vaihtelee myös nuo kehykset ja ovat vähän jokainen eri sorttia, mutta en vaan millään jaksanut ruveta myöskään kaivamaan näitä alkuperäisiä kuvia ja kasamaan yhtenäistä kuvakollaasia.

En nyt ollut ihan varma, että pitikö näihin mekkoihin laskea vain juhlamekot, mutta itse toteutin tämän haasteen siten, että otin tänne vain nämä vähän paremmat mekot ja nuo arkisemmat mekot jäivät osittain laskuista pois. Lisäksi en laskenut mukaan enää kaappiin säilöttyjä jo liian pieniä mekkoja, jotka on tarkoitus säilyttää muistoina.
 
Mekkoja meidän pikkuneidin kaapista löytyi yhteensä 31 kappaletta, joka on tietysti aika paljon, kun en edes kaikkia laskenut mukaan ja sitten on vielä hameet päälle, mutta minkäs teet kun nuo mekot vaan vievät mennessään ja suurin osa on ostettu Jenkkireissuiltamme ja hinnat ovat olleet ihan eri luokkaa mitä täällä Suomessa. Ei ehkä olisi ihan tällaista määrää näitä, jos olisi täältä pitänyt nämä hankkia.
 
Uusimpana mekkohankintana on tämä Dubaista ostettu vähän paksumpi ja talvisempi mekko.



Osa meidän mekoista on laitettu esille pikkuneidin sängyn yläpuolelle. Mitäs sitä nättejä mekkoja kaappiin piilottelemaan ja kun nuo koukut sattuivat olemaan tuossa kohdin sattumoisin valmiina, kun tämä huone toimi joskus meidän arkiolohuoneena ja tuossa roikkui pari taulua, ennen kuin siitä tehtiin pikkuneidin huone.


Suurin osa näistä mekoista on tosiaan ostettu Jenkkireissuiltamme ja ovat ehkä vähän eri tyylisiä mitä täällä Suomessa myydään. Itse kun tykkään, että mekossa on näyttävyyttä ja tylliä. Lisäksi minulla on se paha tapa, että voin ostaa jemmaan isompia mekkoja, jos sopivia tulee eteen. Yleensä kaapista löytyy jo parin seuraavan vuoden synttärimekot valmiina. Onneksi meidän pikkuneiti on myös ihan mekkofani, joten ei ole tullut vielä sellaista äidin ostamaa mekkoa vastaan, jota ei olisi kelpuutettu päälle. Sitä päivää vaan kauhulla odottelen.




Tämä vaaleanpunainen bling bling mekko on ihan suosikkini ja se olikin pikkuneidin 4-vuotis synttärimekkona.








Näitä Laura Ashelyn mekkoja on tullut käytettyä vähän turhan vähän ja ovat jotenkin vaan jääneet kaappiin. Harmi vaan!


Tähän mekkokatsaukseen pääsivät myös nämä neljä ompelemaani mekkoa. Kaksi niistä on Mekkotehdas kirjasta ja tuo musta on puolestaan jostain vanhasta käsityölehdestä, joka on koristeltu sellaisella leikattavalla ja silitettävällä glitteripaperilla. Pöllökuosinen mekko taitaa olla muuten samalla kaavalla ommeltu. Nämä muuten olivat elämäni ensimmäiset mekko-ompeluni, joten ihan olen kyllä näihin ollut tyytyväinen, että tällaiset sai aikaiseksi.


Tämä musta mekko karvareunaisen takin kanssa oli viime vuonna joulujuhlamekkona. Täytynee kokeilla, että vieläkös se sopisi päälle.
 

Tämä mekko taas puolestaan odottaa pikkuneidin kasvamista ja on yksi vaihtoehto seuraavaksi synttärimekoksi.




Sitten vähän arkisempaan tyyliin. Alla Ralph Laurenin kesäisiä mekkoja.

 
Nämä alla olevat mekot rupeavat käymään jo vähän pieniksi, joten nämä ovat piakkoin lähdössä kiertoon.



My Cinnamon Girl 


Molo Kidsin tyyliä.
 

 



Laitan tämän haasten vielä eteenpäin seuraaville blogeille. Piti ihan ruveta muistin kätköistä miettimään, että kenelläs kaikilla olisi pieniä tyttöjä :)
 

12 kommenttia:

  1. Kiitos Cride ihanasta haasteesta, tartun tähän varmasti! :) teidän prinsessalla on kyllä niin upeita mekkoja, että piti rullailla takaisinkin ihastelemaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tartut haasteeseen. Mielenkiinnolla odottelen teidän mekkokatsausta. Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Poista
  2. Kiitos paljon haasteesta! Tämä on mielenkiintoinen haaste ja toteutan tämän ilomielin. :)
    Teidän tyttärellä onkin paljon kauniita mekkoja. Erityisesti kiinnitin silmäni tuohon kauniiseen juhlamekkoon, missä on kaunis solki yksityiskohtana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että haaste oli mieleinen. Mielenkiinnolla odottelen teidänkin mekkokatsausta. Tuo kyseinen mekko on myös oma suosikkini. Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Poista
  3. Todella ihania mekkoja!! Tässä kohtaa voin kiittää et mulla ei oo tyttöä, ja sit taas harmitella kun ei oo ketään kenelle ostaa mekkoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Hih, niinhän se on, että kummin päin voi tuon ottaa. Meille on onneksi siunaantunut yksi tyttö, jolle tämä höperö äiti ostaa aina vaan uusia mekkoja :) Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Poista
  4. Todella ihania mekkoja Fannylla! Tulee hyvä omatunto, kun jollain on enemmän mekkoja kuin meillä ;-) Minulla on sama tapa ostella ihanuuksia jemmaan. Just viime viikolla oli "pakko" tilata yksi Monsoonin mekko :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih ja mulle tulee taas puolestaan huono omatunto, kun meillä on niin hitsin monta mekkoa ;) Jotenkin noiden mekkojen ostaminen on vaan riistäytynyt käsistä ja pakko ostaa aina myös reissuilta uusia mekkoja. Onneksi tosiaan Fannykin tykkää mekoista ja laittaa ihan mielellään mekon päälle. Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Poista
  5. Ihania mekkoja tytölläsi. Syvä ihastunut huokaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 vaikka vähän vähemmällä määrällä kyllä pärjäisi ;) Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Poista
  6. Kauniita mekkoja, ei niitä kai koskaan voi olla liikaa, ei äidillä eikä tyttärellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri, vaikka ainakin miehet voivat olla juuri toista mieltä ;)

      Poista