lauantai 24. tammikuuta 2015

Terveellinen aamupalasmoothie


Meidän keittiöstä kuuluu nykyään aika usein tämä smoothiekoneen surina tai itseasiassa ihan joka aamu. Olen nimittäin  erityisen ihastunut tähän aamupalasmoothieen, jonka saa väsättyä helposti ja voisikos enää olla tervellisempää aamupalaa. Normaalisti olen syönyt aamuisin kaurapuuron mustikoiden ja raejuuston kera, mutta siihen ei oikein saa ujutettua niin paljon näitä tervellisiä aineosia, kuin mitä tähän smoothieen uppoaa ihan huomaamatta. Itselläni ainakin tuppaa marjojen syönti olemaan aika heikonlaista, jollei noita aamuisia mustikoita lasketa, mutta tähän smoothieen niitä saa ujutettua isonkin määrän ja makukin on aivan loistava. Olen terästänyt tuota smoothieta vielä tällä luomulaatuisella Adunan Moringa Green superlehti jauheella. Päiväannokseksi riittää 2-4 teelusikallista. Moringa tunnetaan luonnon omana superfoodina, joka sisältää kasvisproteiinia sekä 46 eri antioksidanttia ja yli 90 eri ravintoainetta. Moringa onkin luonnon yksi ravintorikkaimmista kasveista. Tällä jauheella onkin helppo korvata luontaisesti keinotekoisesti valmistetut monivitamiinitabletit. 


Terveellinen aamupalasmoothie

50 g kaurahiutaleita 
250 g rasvatonta maitorahkaa
150 g marjoja 
10 g kauralesettä
1 tl Moringa jauhetta

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja smoothie onkin valmis. Jos haluaa smoothiesta juoksevamman version, niin lisää vähän nestettä mukaan. Itse tykkään tuollaisesta paksuhkosta melkeinpä lusikoitavasta versiosta. Kaurahiutaleina suosin Myllärin luomu kuituinen kaurahiutale valmistetta, jossa on vehnälesettä mukana. Näin saa myös aimo ainnoksen kuitua heti aamulla. 50 g kaurahiutaleita on keitettynä kaurapuurona niin iso määrä, että itse en ainakaan saa sitä määrää aamulla syötyä, mutta tässä smoothiessa se menee ihan huomaamatta. Kauralla on monta terveyttä edistävää vaikutusta ja on yksi on mm. se, että sen sisältämä beetaglugaani auttaa laskemaan kolesterolia. Kauran beetaglukaani hidastaa myös glukoosin imeytymistä ja näin ollen ehkäisee verensokerin heilahtelua. Marjoja voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan, mutta itse teen tuon smoothieni mansikoista, mustikoista sekä sekaan ripaus tyrnimarjoja. Pakastemarjoissa kannattaa muistaa, että mikäli käytät ulkomaalaisia pakastermarjoja, niin ne tulisi kuumentaa ennen käyttöä ja eivät oikein sen takia sovi niin hyvin smoothien raaka-aineeksi. Paras tulos tulee mielestäni juuri jäisisistä marjoista.

Smoothie on myös siitä kätevä aamupala, että sen voi helposti napata mukaansa ja nauttia vaikka aamuruuhkassa.

Moringa superlehtijauhetta myydään mm. Ruohonjuuressa.

3 kommenttia:

  1. Smoothie-maailma on aika ihana, kun niihin saa uppoamaan vaikka mitä terveellistä (ja herkullista). Minä olen innostunut surauttelemaan lounaaksi vihersmoothieta. Lasten kanssa tulee sitten tehtyä noita marjapohjaisia.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se juuri onkin, kun noihin saa upotettua vaikka mitä terveellistä. Mitäs kaikkea olet muuten tuohon vihersmoothieen laittanut? Voisi kanssa joskus kokeilla sellaistakin.

      Poista
    2. Mä laittelen mm. salaattia, rahkaa tai luonnonjogua, avocadoa, kesäkurpitsaa, kurkkua, lehtikaalia, parsakaalin kukinto-osia, inkivääriä, limettiä, sitruunaa ja makeudeksi yleensä banaanin. Siis en toki noita kaikkia vihreitä aina yhteen, mutta mitä sattuu olemaan...

      Poista