keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pääsiäispiparit


Näin pääsiäisen kolkuttaessa ovella, innostuin leipomaan pääsiäispipareita ja tekemään niihin vähän fiinimmät kuorrutukset. Vähän on vielä hakusessa tuon pikeerin pursotus, mutta tämä oli vasta toinen kerta kun tuota pikeeriä käytin, joten kaipa se harjoitus tekee joskus sitten mestarin. 

Meillä vietetään tulevana viikonloppuna vaavin 1 v synttäreitä, jonne ajattelin laittaa nuo piparit tarjolle. Synttäreitä taitetaan viettää nyt sitten pääsiäisteemalla. 



Leivoin nämä piparit alla olevan ohjeen mukaan. Tein kertaheitolla kaksi annosta, jotta eivät heti lopu kesken.

Pääsiäsipikkuleivät
 125 g suolatonta voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
4 dl jauhoja

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on kevyttä. Lisää muna ja sekoita. Siiviöi jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa kunnes se on sileää. Laita sen jälkeen jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi tai yön yli. Kauli taikinasta kevyesti jauhoitetulla alustalla n. 4 mm paksuiseksi. Ota muotilla pikkuleipiä ja aseta ne leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista 180 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Jäähtyneet piparit koristellaan siten, että ensin tehdään paksummalla pikeerillä ääriviivat ja annetaan kuivua. Sen jälkeen aletaan täyttämään kuviota juoksevammalla pikeerillä. Anna kuivahtaa kunnolla.

Pikeeri
1/4 dl valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria
3 tippaa sitruunanmehua/tiivistettä tai etikkaa

Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 min. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista hetkisen. Värjää halutessasi esim. pastaväreillä. Juoksevampaan versioon laita hieman vähemmän tomusokeria esim. 1 1/4 dl. 

Pupujen naamat piirsin lopuksi elintarvikekäyttöön tarkoitetuilla   tusseilla, joita löysin Jenkkireissultamme. Ovat kyllä todella mahtavia ja ei tarvitse tuollaista pientä piperrystä lähteä pursottelemaan. Luulisi näitä löytyvän myös Suomestakin leivontatarvikeliikkeissä.



Seuraavaksi olisi tarkoitus väsätä suklaapuputikkareita. Löysin niidenkin tekoon kivat muotit Jenkkireissultamme, joten pakkohan niitä on nyt testata.

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos <3 Noiden keksien pohjien makukin on yllättävän hyvä ja tuli taas syötyä paistamisvaiheessa aikamoinen kasa niitä. Lapsetkin tykkäsivät :)

      Poista
  2. Onpas suloisia! :) Tässä just mietin, että mitähän herkkua sitä tässä lähtis tekemään pääsiäiseks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pääsiäinen on tosiaan jo ihan kohta ja herkkuja ehdottomasti tarvitaan. Eihän sitä voi niin montaa pyhäpäivää olla herkuttelematta :)

      Poista
  3. Iloisen värisiä. Kyllä kelpaa näitä pistellä poskeen... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, näistä tuli aika hempeitä. Ehkä ensi kerralla sitten vielä vähän enemmän väriä.

      Poista