perjantai 1. heinäkuuta 2016

Minttusuklaa juustokakku


Palataanpas vielä vähän juhannuksen tunnelmiin tämän minttusuklaa juustokakun kera, jota tein mökille juhannusherkuksi. Kaupan kylmätiskiltä kun osui käteen sopivasti Valion minttusuklaa rahkaa ja suurena minttufanina sitä piti tietysti testata. Juustokakkuhan on oiva testauskohde tuohon tai no en rehellisesti sanottuna äkkiseltään oikein muuta keksinyt ja piti olla jotain nopeasti valmistuvaa. 


Minttusuklaa juustokakku ohje

Pohja: 
175 g (minttu) Domino keksejä
50 g voita

Täyte:
 3-4 dl vispikermaa
2 purkkia Valion minttu-suklaa rahkaa
1/2 dl sokeria
4 liivatetta
2 rkl maitoa 

Päälle:
Tummaa suklaata raastettuna

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan. Lisää kermaan sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Kuumenna maito kiehuvaksi ja liuota siihen valutetut liivatteet ja lisää rahkaan. Nostele lopuksi kerma varovasti seokseen. Levitä seos pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Kakun hyydyttyä irrota varovasti vuoasta ja koristele raastetulla tummalla suklaalla.

Alunperin ohje on Valion sivuilta ja muuntelin sitä hieman. Itse laitoin tuon 4 dl kermaa ja ehkäpä 3 dl olisi ollut sopivampi määrä, kun oli aika kermainen tai sitten olisi pitänyt olla enemmän tuota minttusuklaa rahkaa. Kakku olisi voinut omasta mielestäni maistua enemmänkin mintulta, mutta muutoin oli kyllä oikein makoisaa.



Aurinkoista heinäkuun alkua kaikille!

1 kommentti: