sunnuntai 18. syyskuuta 2016

7 v prinsessasynttärit


Meillä vietetään tänään pikkuneidin 7 vuotissynttäreitä ja tarjoilut rupeavat olemaan jo kohdillaan ainakin leipomusten osalta. Keksit kaivetaan paketista ja äitini on luvannut leipoa omenapiirakkaa, joten eiköhän me näilla tarjoiluilla pärjätä. Tässä vähän esimakua mitä tuleman pitää. Huhkinkin sitten eilen aamusta iltaan näiden parissa, mutta valmista tuli.

Tänä vuonna mennään vaaleanpunaisella teemalla, joka on onneksi äidinkin lempiväri. Tämän täytekakun kanssa oli kyllä aika tuskaa. Leivoin sen nimittäin gluteenittomana ja taisin vatkata munia vähän turhan pitkään ja voi vitsit mitä höttöä tuosta kakusta tuli. Ei meinannut pysyä millään kasassa. Saas nähdä miten käy kun tuon leikkaa. En ole elämäni aikana kovinkaan monta täytekakkua leiponut ja tämä on elämäni toinen kaksikerroskakku, joten vähän jännityksellä kieli keskellä suuta näitä tulee aina tehtyä ja vähän niinkuin kokeilumiessä. Taas tuli pari lommoakin tuohon sokerimassaan laittaessani sitä, mutta mitään ei saa jollei edes yritä. 

Kakku on sisältä prinsessakakku eli vadelmaa ja vaniljatäytettä, kun kerran prinsessateemalla mennään synttäreilläkin. Päällä tosin sokerimassaa eikä marsipaania, joten vähän oma muuneltu versio. Tein tästä kaksikerroksisen, niin sai vähän näyttävyyttä ja kokoa. Sokerimassakukat ja lehdet olin onneksi tehnyt jo aiemmin foliomuotteihin kuivumaan. Nyt oli kiva kaivaa ne kaapista valmiina kakun päälle.





Meillä on aina jokaisella synttäreillä cup cakeja ja tänä vuonna ajettelin, että josko ne jätettäisiin pois ja tekisin vaikka perinteisiä mokkapaloja, mutta itse synttärisankari vaati, että synttäreitä ei voi viettää ilman kuppikakkuja. No onneksi tähän oli ratkaisuna mokkapalamuffinssit, joista tulikin ihan hyviä. Pitihän niitä jo jokunen testata eilen. Voisin laittaa niistä ihan oman postauksensa tulemaan, että mitä pitävät sisällään, jos joku toinenkin haluaa kokeilla.


Nyt kun tuota sokerimassaa oli valmiina kotosalla täytekakkua varten, niin värjäsin siitä pienen osan vaaleanpunaiseksi ja laittelin siitä sokerimassakukkia mokkapalamuffinssien päälle.





Tein elämäni toista kertaa marenkeja ja kun ensimmäinen kerta ei ollut katastrofi, niin uskaltauduin tekemään toistekin. Piti ottaa pasta Carbonara päivä, jotta sai sopivasti munan valkuaisia eikä mennyt mikään osa kananmunasta hukkaan, kun pastaan sai ujutettua munan keltuaiset. Nämä marengit ovat jotenkin niin söpöjä ennen uuniin laittoa.



Monasti meidän lasten synttäreillä on ollut näitä suklaakukkatikkareita, jotka ovat yleensä lasten mieleen. Tein niitä nyttenkin, kun kerran tarveaineet ja muotti löytyivät kaapista ja ovat niin hauskoja väriläiskiä ja kuitenkin helppotekoisia. Riittää, että sulattaa Candy Meltsejä (valmiiksi värjättyjä suklaanappeja) ja laittaa muottiin ja tökkää tikun sekaan. Kuivumisen jälkeen vain varovainen irrotus muotista ja tikkarit ovat valmiita.


Huh, kohta onkin sitten aika koetus edessä. Meillä nimittäin vietetään samana päivänä sukulaissynttäreitä ja iltasella sitten vielä kaverisynttäreitä. Viikolla kun on joka päivä jotain ohjelmaa ja sitten itse lähden torstaina Budapestiin pienelle tyttöjen lomalle, joten oli vähän pakko laittaa molemmat juhlat samaan päivään, ettei juhlat veny lokakuulle. Tämään iltasella talon valtaa 27 lasta....APUVA! Aikamoinen lapsikatras täällä tulee olemaan ja ei kutsuttu  kuin luokan tytöt ja naapurikaverit. Itse olen pitänyt sen periaatteen, että kutsutaan aina kaikki kyseiseltä luokalta/tarharyhmästä, ettei kenellekään tule paha mieli, että miksi joku toinen sai kutsun ja hän ei. Lisäksi meidän pikkuneiti on ainut uusi koko luokalla, kun kaikki muut tulivat tarhan omasta eskarista ja meidän neiti muualta, joten siinä mielessäkin ihan kiva nähdä kaikki luokan tytöt. Sen verran tehtiin syrjintää, että pojat jätettiin kokonaan pois, kun talo olisi haljennut liitoksistaan, jos koko luokka olisi ollut kutsulistalla.

Saas nähdä selviänkö tästä päivästä hengissä ;) Varsinaisia synttäritunnelmia sitten myöhemmin.


10 kommenttia:

  1. Aivan ihanat tarjottavat <3
    Mukavaa juhlaa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Nyt on onneksi synttärit onnellisesti takana :)

      Poista
  2. Upeat on tarjoilut - onnea synttärisankarille :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno kakku! Mulla kans sama periaate, että kaikki kutsutaan. Tulee hyvä mieli itsellekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannis ja terkkuja sinne rapakon taakse :) Kaverisynttäreistäkin nyt selvitty hengissä, vaikka vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ;)

      Poista