lauantai 11. maaliskuuta 2017

Chia tuorepuuro/suklaavanukas


Palataanpas vähän viime syksyyn ja I love me -messuihin. Sain I love messujen VIP-bloggaaja kutsun Foodinin osastolle ja valkata kassillisen heidän tuotteitaan kotiinviemisiksi. Aika paljon kaikkea terveellistä ja uuttakin löytyi kassiin saakka. Itse en ollut ennen mm. käyttänyt chia-siemeniä, joten nappasin pussillisen niitäkin ja kokeilin niistä chia tuorepuuroa tai taitaa tuo olla enemmänkin suklaavanukasta, josta tulikin kiva nopea ja terveellinen herkku. Tosin puuron pitää kyllä muhia jääkaapissa tovi, jotta siemenet ehtivät turvota, mutta muutoin teko on supernopeaa ja helppoa.

Tämä chia-tuorepuuro on oikea terveyspommi. Sokerin kun vielä korvaa koivusokerilla, niin avot. Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista aineosaa ja se on hyvä magnesiumin lähde. Lisäksi kaakaon kemialliset aineet lisäävät hyvänolon tunnetta, joten tästä tuorepuurosta tulee myös hyvälle tuulelle ja kaakaon polyfenolit suojelevat sydän- ja verenkiertoelimistöä. Foodinin kaakao on käsin poimittua 100 % alkuperäislajikkeen Criolloa, joka viljellään sademetsässä Perun Amazonialla. 

Chia siemenet tunnetaan superfoodina, jotka sisältävät puolestaan mm. tervellisiä omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiini, antioksidantteja ja kalsiumia.

Tällaisella ohjeella valmistin oman tuorepuuroni:

Chia tuorepuuro/suklaavanukas ohje

luomumaitoa tai mantelimaitoa 2 dl
chia-siemeniä 1/2 dl
koivusokeria 1-2 rkl
raakakaakaojauhetta 1,5 rkl

Sekoita kaikki ainekset ja anna turvota jääkaapissa monta tuntia, mielellään yön yli. Ripottele pinnalle halutessasi Goji marjoja tai cashewpähkinöitä. Jos maistat tuorepuuroa ennen kuin chia-siemenet ovat turvonneet, niin maku ei ole kovinkaan kummoinen, mutta sitten kun ovat turvonneet kunnolla, niin makukin on ihan mukavan suklainen.






Valmistan myös nykyään kaikki nauttimani kaakaot luomu raakakaakaosta ja sekaan lusikallinen koivusokeria. Itse kun en juo kahvia ollenkaan, vaan vihreää teetä tai sitten kun haluaa vähän piristystä, niin sitten nautin kupillisen kuumaa raakakaakaota. Tästä tulee yhtä hyvää, jollei parempaa mitä valmiista kaakaojauheista ja tässä on kaikki raakakaakaon terveyshyödyt jäljellä, toisin kuin muissa sokeripitoisissa valmiskaakaoissa.


Onkos teille Foodinin tuotteet tuttuja?

 

2 kommenttia:

  1. Foodinin tuotteista nimenomaan tuo raakakaakao on tullut tutuksi, siinä on kunnon suklainen maku. Kivan kuuloinen suklaapuuro ohje ja näyttääkin niin namilta.
    Ihanaa viikonloppua Cride <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuossa raakakaakaossa on kunnon tuhti suklaan maku. Taidankin käydä keittämässä kaakaot näin lauantain kunniaksi :) Ihanan aurinkoista viikonloppua myös sinne :)

      Poista