keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Lasten kanssa Floridassa


Ehdin vihdoin ja viimein käymään näitä meidän hiihtolomareissun kuvia läpi ja latailemaan ne tänne blogistaniaan saakka. Reissussa oltiin parisen viikkoa ja kohteena oli taas tuttu Florida. Jenkeissä on tullut käytyä jo pitkälti yli kymmenen kertaa 2000-luvulla, joten on tullut koluttua noita  seutuja jo aika monesti. Tällä kertaa kohteemme oli Delray Beach, joka sijaitsee n. tunnin matkan päästä Miamista pohjoiseen. Aivan ihastuttavaa seutua ja alueella on vieri vieressä miljonäärien ns. kesähuviloita, joita ei voi kuin huokaillen ihastella ja toivoa sitä lottovoittoa joskus kohdalleen. Koska tuolla Jenkeissä on tullut käytyä sen verran monta kertaa jo, joten laittelin tähän postaukseen myös joitakin vinkkejä ekaa kertaa Jenkkeihin suuntaaville.

Meillä oli vuokrattuna Delray Beachistä taas tutun tutun asunto, joka sijaitsee aivan mahtavalla paikalla. Taloyhtiössä on oma uima-allas, joka on aivan kanavan vieressä, jossa voi seurata ohi kiitäviä ökyjahteja ja tien toisella puolella on puolestaan hiekkaranta.

Meidän reissun ohjelmaan kuului ihan löhöilyä uima-altaalla, vähän golfia ja tietysti shoppailua. Floridahan on oikeaa shoppailijan paratiisi. Kauppoja löytyy varmasti jokaiseen makuun.  Tuoltahan löytyy mm. Jenkkien suurin outlet keskus, nimittäin Sawgrass Mills, jossa saa päivän jos toisenkin kulumaan. Vaikka nyt ei ollut enää sitä kurssietua mitä jokunen vuosi sitten, niin onhan tuolla vielä halvempaa kuin Suomessa. Lisäksi aina on jossain alennusmyyntejä ja Jenkkilä on myös oikea alekuponkien luvattu maa. Jenkeissä on hyvä muistaa, että hintalapun hinnat ovat aina verottomia ja kassalla niihin tulee vielä vero päälle.

Jos olet muuten ekaa kertaa suuntamassa Jenkkeihin, niin vinkkinä, että tuolla on auton vuokraus melkein välttämättömyys. Kukaan ei oikeastaan kävele minnekään ja välimatkat ovat tosi suuret ja siellä ei yleensä ole mitään keskustaa, johon voi keskittyä oleilemaan ellei nyt kyse ole esim. Nykistä tai esim. Friscosta. Julkisia ei oikeastaan käytä kukaan. Itsekin uskaltauduin tällä kertaa ajamaan parisen viikkoa jopa ihan yksinäni pidempiäkin matkoja isoa kahdeksan paikkaista tila-autoa ja hyvin meni. Kunnon navi vaan ja nykyajan älykännyköistähän ne löytyvät, niin johan onnistuu, vaikka välillä vähän hirvittikin. Kaistoja kun voi olla aika hirmuinen määrä vierekkäin ja tiet menevät välillä päällekkäin ja jos satut olemaan siellä uloimmailla kaistalla kun pitäisi poistua liittymästä, niin vähän kieli keskellä suuta saa mennä. Lisäksi kannattaa muistaa, että Jenkeissä (ainakin tuolla Floridassa) saa kääntyä oikealle myös punaisilla ellei sitä ole kielletty erikseen. Aikamoista piippailua tulee takaa, jos jäät punaisiin valoihin odottamaan oikealle kääntyessäsi. Lisäksi kannattaa muistaa Jenkkien tietullit ja ottaa autoon valmiiksi Sun Pass -laite, joka veloittaa sitten luottokortiltasi tietullimaksut.





Floridassa kun ollaan, niin näitä alligaattori varoituskylttejä on tietysti joka puolella ja ne myös kannattaa ottaa tosissaan. Itse en ainakaan menisi tuollaiseen uimaan ja taisi parisen vuotta sitten joku pikkutyttö joutuakin alligaattorin hampaisiin, kun perhe oli uimassa ns. kielletyssä paikassa eivätkä piitanneet varoituskylteistä.


Tälläkin kertaa matkasimme muutamaksi päiväksi Orlandoon ja kohteena oli tietysti Disney World ja sen Magic Kingdom -teemapuisto. Lapset ovat vielä kuitenkin sen verran pieniä, että tuo Magic Kingdom on mielestäni paras vaihtoehto, vaikka Epcotissa olisi ollut Frozen, mutta meillä onneksi on tuo Frozen jo vähän menneen talven lumia. Viime reissulla tuli käytyä Hollywood Studiolla, joka on lohkaistu muutama vuosi sitten Magic Kingdomista ja vähän laajennettu. Ihan ok puisto sekin, vaikka itse tykkään eniten tästä Magic Kingdomista. 

Aikamoinen rahanmeno paikkahan tuo Disney World on ja päivä on yhtä jonottamista. Sinne kannattaa tosiaankin suunnata heti puiston auettua ja hakea suosituimpiin laitteisiin Fast Passit, joten pääsee edes johonkin laitteeseen edes vähän lyhyemmällä jonottamisella. Normaalisti tuolla kun yhteen laitteeseen jonotusaika voi olla pitkälti yli tunnin, joten eipä päivän aikana kovinkaan monta laitetta sitten ehdikään. Lisäksi kannattaa varautua siihen, että sisäänpääsy yhteen puistoon on yli 100 euroa myös lapsilta, joten pelkät sisäänpääsyt yhteen puistoon viisihenkiseltä perheeltä ovat tosiaan yli 500 euroa. Eipä noita puistoja sitten kovinkaan montaa oikein yhdellä reissulla kyllä käydä, kun sisäänpääsyt ovat tuota luokkaa. Tietysti voi ostaa lippupaketteja, jotka sisältävät useamman puiston, mutta eivät nekään ilmaisia ole, varsinkin jos meinaa kaikki Disney Worldin puistot käydä läpi tuolla Orlandossa.

Orlandossa on toki paljon muutakin nähtävää lapsille kuin Disney Worldin puistot. Joskus on tullut piipahdettua mm. Sea worldissä sekä Universal Studiolla, mutta ne jäivät tällä kertaa välistä. Lisäksi löytyy myös erilaisia vesipuistoja vesipedoille. Myös Kennedy Space Center on Orlandon lähettyvillä ja siellä käytiin viime kerralla. Ehkä oivallisempi paikka vähän isompien lapsien kanssa.



Ollaan lähes joka kerta Magic Kingdomissa vieraillessamme käyty syömässä näiden hahmojen kanssa. Pöytä kannattaa varata etukäteen, kun ovat aika suosittuja.







Puistoon tullessa kannattaa napata alueen kartan lisäksi aikataulu, että missä mitäkin tapahtuu mihinkin aikaan. Tällä kertaa ei ollut iltaparaatia, vaan paraati oli nyt päivällä. Ilta huipentui perinteisesti ilotulitukseen, joka on todellakin näkemisen arvoinen. Lisäksi prinsessalinnaan oli valaistu aivan uskomattoman hieno valoshow, joka kannattaa ehdottomasti katsoa. Otin siitä muutaman videonkin, joista yksi löytyy tuosta alhaalta, joka toivottavasti toimii. Valittevasti se latautui tosi huonolaatuisena tänne, mutta antaa nyt kuitenkin olla tuossa.












Floridassa kun kerran ollaan, niin pitihän meidän käydä katsomassa alligaattoreita Evergladesissä. Matka taittui näillä kovaa ääntä pitävillä potkuriveneillä ja suoraan sanottuna venematka on välillä aika pelottavaa, kun on tottunut Suomessa siihen, että karikkoja on jos jossakin ja kaislikkoon ei todellakaan ajeta, mutta täällä niihin vedellään vaan iloisesti. Muutama ihan ihka elävä alligaattorikin bongattiin.




Takastulomatka ei sitten enää ollutkaan enää kovinkaan mieltä ylentävä. Meillä oli sekä mennessä että tullessa koneen vaihto Lontossa ja lentoyhtiö muutti paluulentojen aikataulua siten, että meille tulikin 11 tunnin odutusaika Lontoossa. Ostettiin sitten etukäteen Heathrow express -junan liput ja suunnattiin päiväksi Lontoon keskustaan. Vinkkinä, että nuo junaliput kannattaa ostaa vähintää 90 päivää etukäteen, niin säästää sievoisen summan ja pääsee tosi nopeasti Lontoon keskustaan. 

Saavuttuamme Lontoon lentokentälle oli sunnuntai aamu ja itse en ollut nukkunut lennolla yhtään ja lapsetkin vain torkahtivat, joten arvatenkin oltiin aivan rättiväsyneitä tuonne saavuttuamme. Päätettiin sitten hypätä koko konkkaronkka Hop on - Hop off -turistibussiin ja yritettiin pysyä hereillä edes osan bussimatkaa, kunnes sitten kaikki nukahdettiin toviksi sinne. Meni kyllä tuo sightseeing vähän kankkulan kaivoon, mutta tulipahan koettua vähän Lontoon ilmapiiriä reissun päätteeksi ja lapset sentään pysyivät hereillä sen ajan, että näkivät Big Benin. 




Onneksi täällä mennään kovaa vauhtia kevään ja kesän suuntaan, joten on taas jotain mitä odottaa. Tosin sitä ennen on vielä viikon Rooman reissu tiedossa pääsiäisenä, kun lähden kahden isomman lapsen kanssa sinne ihmettelemään. Sen jälkeen voikin sitten odotella kesän tuloa tänne Suomeen.

4 kommenttia:

  1. Kyllä nuo Disney jutut vaan edelleen kolahtaa, vaikka aikuinen olenkin. Huh noita hintoja tosin.
    Ihanan kuuloinen reissu teillä on ollut.
    Mukavaa keskiviikkoiltaa Cride <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika täällä, että aika monta kertaa tuolla on käynyt, vaikka ei ole ollut edes lasta mukana ja eihän noista voi olla kuin tykkäämättä.

      Poista
  2. Kiitos hyvistä käytännön vinkeistä! Ihana tuo Rapunzel-kuva, kun tytölläsi luonnostaan yhtä ihanat hiukset!

    VastaaPoista