keskiviikko 26. syyskuuta 2018

9 v synttärihumua


Viime viikonloppu meni ihanassa synttärihumussa, kun meidän neiti täytti 9 vuotta. Tuossa iässä noita synttäreitä odotetaan vielä kuin kuuta nousevaa, toisin kuin tässä 40+ iässä, jolloin jokainen lisävuosi otetaan vain kauhulla vastaan. Ollaanhan sitä aina vaan lähempänä viittäkymppiä, jota ei yleensä niin ilolla oteta vastaan. 

Lauantaina vietettiin ensin ns. aikuissynttäreitä ja sitten sunnuntaina talon valtasivat tyttökaverit. Kyllähän noista tytöistäkin aikamoinen desibelitaso ja vilske lähtee. Kutsuttuina olivat kaikki luokan tytöt, kun ei viitsi ketään jättää poiskaan, ettei tule kenellekään paha mieli ja kyllähän sopu sija antaa ja otettiin myös olohuoneen pöytä ns. toiseksi ruokapöydäksi ja kaikille 19 vieraalle löytyi istumapaikka pienten järjestelyiden jälkeen. 

Kuten äitinsäkin, neiti rakastaa (vielä) vaaleanpunaista, joten sillä värityksellä sitten luonnollisesti mentiin, kuten kuvista näkyy. Kakuksi leivoin ruusukakun, jonka päälle pursottelin vaaleanpunaiseksi värjätyllä kermalla ruusukkeita. Kakun keskelle asettelin sokerimassasta tekemäni ruusun. Kuppikakut kuorrutettiin luonnollisesti myös vaaleanpunaisella ja kuorrutteen alta löytyi suklaamuffinssi. Näitä cup cakeja tulikin sitten leivottua oikein liukuhihnalta, jotta riitti kaikille vieraille myös kaverisynttäreille. Innostuin myös tekemään suklaakukkatikkareita kahvipöydän piristykseksi ja kun omena-aika on juuri käsillä, niin myös omenapiirakkaa oli tarjolla.

Näihin vaaleanapunaisiin kuviin toivottelen ihanaista syyskuun loppua!



















2 kommenttia:

  1. Onnea 9-vuotiaalle ja hänen äidilleen ♥ Ihanat tarjoilut olit leiponut, varmasti maistuivat kaikille. Kauniisti ovat myös esillä. Kivat nuo suklaakukkatikkarit.

    VastaaPoista